SÅLD
Vasastaden, Erik Dahlbergsgatan 26

Tidtypiska bevarade detaljer så som stuckatur, takrosetter, högt profilerade fotlister, spegeldörrar, fina listverk, originalbrädgolv och fungerande kakelugn. Lägenheten är fullutrustad med både tvättmaskin och torktumlare har dessutom (snart) en balkong med utgång från köket. (Hiss finns ej)

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 087:–
Boarea65 Kvm
Andel1.72%
Våning4

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Allmänt

Högst upp i huset. Hög takhöjd om 3,25 meter. Detaljer som spegeldörrar, takrosetter, stuckatur, profilerade fotlister och vackra brädgolv.

 

Hall

Innanför det välrenoverade trapphuset med vackra engelska klinkerplattor och välbevarad stuckatur finns lägenhetens hall. Här finns plats för avhängning. I den gamla inbyggda garderoben har man valt att sätta in en tvättmaskin och en torktumlare.

 

Väggar: Vitmålade

Golv: Vitmålat brädgolv i original

 

Kök

Köket totalrenoverades under 2007 då man valde att sätta in ett kök med vita högblanka luckor och inbyggda vitvaror. Köket är byggt hela vägen upp till tak för att utnyttja den höga takhöjden och det ger gott om förvaring. Köket ligger med ett lugnt läge mot innergården över grönskande trädtoppar och under 2016 kommer en balkong att byggas, se mer under balkongprojektet. BALKONGEN ÄR REDAN BETALD, BARA INTE PÅ PLATS ÄNNU.

Vid balkongbyggnationen kommer köksfönstret att bytas ut till en vänsterhängd inåtgående balkongdörr, elementet kommer att flyttas till närmaste vägg, om man inte önskar en annan lösning. 

 Diskmaskinen(IKEA) är integrerad i köksstommarna. Induktionshäll, ugn och ångugn från Siemens(2007), köksfläkt från 2015, djup rostfri diskho från SMEG, diskmaskin (2015) och i ett separat sidoskåp är kyl och frys från Electrolux (2007) inbyggda. Ovanför bänkskivan i ljus Akrylsten har man tagit fram tegelväggen samt vitkalkat den, framför sitter en stänkskydd i glas.

 

Väggar: Vitmålade

Golv: Vitmålat brädgolv

 

 

Vardagsrum

I vardagsrummet är takhöjden slående och detaljerna från husets byggnadsår väl synliga i form utav en fungerande kakelugn (helt nyrenoverad och provtryckt), takrosett och två par vackra dubbla spegeldörrar. Rummet är väl tilltaget i storlek och rymmer utan problem en soffgrupp samt ett matbord och stolar. Två stora fönster mot väst släpper in rikligt med ljus i rummet. Tack vare sitt höga läge i huset ser man ner över Vasagatan och dess grönskande allé.

 

Väggar: Målade i grågrön nyans

Golv: Slipade brädgolv i original

 

Sovrum

Bakom vackra dubbla parspegeldörrar finns lägenhetens sovrum, även här är takhöjden generös och på andra sidan sovrummets fönster ligger Schillerska skolans vackra tegelfasad. Sovrummet rymmer utan problem en större dubbelsäng och sängmöbler.

 

Väggar: Vitmålade

Golv: Slipade brädgolv i original

 

Walk in Closet

I direkt anslutning till sovrummet finns en walk in closet, tack vare smarta förvaringslösningar och den höga takhöjden finns det gott om plats för både kläder och skor.

Väggar: Mönstrad tapet

Golv: Slipade brädgolv i original

 

Badrum

Badrummet genomgick en totalrenovering under 2007 då man helkaklade det samt satte in en badrumsbänk i kalkstensmosaik med ovanliggande handfat. I taket sitter dimningsbara spotlights. Separat duschhörna och vägghängd WC. Till förvaring finns ett tvättställsskåp under badrumsbänken med två utdragbara lådor. Utanför badrummet har man valt att bygga in både tvättmaskin(Siemens) och torktumlare (Electrolux) i en befintlig garderob.

 

Väggar: Vitt kakel

Golv: Ljusgrå klinker från Fired Earth

Sammanfattning av BRF Vasafyran

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Vasafyran förvärvade fastigheterna Vasastaden 17:7, 17:8, 17:11 och 17:12 år 2003. Fastigheterna bebyggdes under 1886 och utgör Aschebergsgatan 11 och 13 samt på andra sidan Erik Dahlbergsgatan 26 och 28. Föreningen totalyta är 4387 kvm, varav 3939 kvm är lägenhetsyta och 448 kvm utgör lokalyta. Totalt upplåter föreningen 51 lägenheter där 50 lägenheter upplåts med bostadsrätt, en lägenhet och 6 lokaler med hyresrätt.

 

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts utav SBC och den tekniska förvaltningen sköts i egen regi.

 

Försäkring

Fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

 

Trappstädning

Trappstädningen ligger på entreprenad hos Service Entreprenören och är inget som de boende behöver engagera sig i.

 

Andrahandsuthyrning

Varje ansökan behandlas separat och uthyrning kan beviljas med ett upp till ett år i taget och i maximalt två år enligt gällande praxis.

 

Parkering

Boendeparkering finns i området.

 

Internet/TV

Kabel tv från ComHem ingår i avgiften och möjlighet till fiber via bredbandsbolaget finns förinstallerade uttag i lägenheterna.

 

Ekonomi

Vasafyran är en lågt belånad förening med stabil ekonomi. Den totala belåningen ligger på 15 Msek och det ger en belåning per kvm och år på 3889 kr. Föreningen har idag sex hyreslokaler och en hyresrätt, de bidrar tillsammans med ca 17 % utav föreningens totala intäkter. Under 2013 sålde föreningen två hyresrätter och kunde på så sätt lösa ett större fastighetslån på ca 6 Msek, idag har man en hyresrätt kvar. Avgifterna har länge legat på en stabil låg nivå och i dagsläget finns inga planer på att förändra avgifterna.

 

Renoveringar

Stammarna byttes ut under ett större arbete 1979. Under 2004 och 2008 borsyreinfiltrerade man grunden. Under 2005 renoverades fönster och fasad mot både Aschebergsgatan och Erik Dahlbergsgatan. Under 2008 renoverades föreningens trapphus. 2011 installerades och aktiveras fiber i hela fastigheten. 2013 målades fasaden mot Erik Dahlbergsgatan. Under 2014 påbörjades en OVK besiktning som resulterade i att man utför ett antal förebyggande åtgärder. Ny besiktning kommer ske under 2016. Under 2014-15 kontrollerades grunden inför kommande borsyreåtgärder.

 

Kommande renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades under 2010 och sträcker sig fram till 2040. Närmst i tiden ligger ytbehandling utav takplåtar och borsyreinfiltrering vid behov. Längre fram i tiden 2026-2030 ligger ett större arbete med ett stambyte.

 

Balkongprojekt

Föreningen har idag avtal med 37 Bostadsrättsinnehavare för att bygga balkonger. Byggnationen kommer att utföras av Balkona. Projektet löper enligt plan och byggnationen kommer att påbörjas i Augusti. Mer information om balkongerna finns här http://vasafyran.se/dokument/balkonger_vasafyran.pdf

I och med att det byggs balkonger, så kommer berörda lägenheter få en avgiftshöjning med 50kr/mån, pga av ökade underhållskostnader (för balkongerna) för föreningen. 

 

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga i uppgång Aschebergsgatan 13 B,  som är utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare och torkskåp.

 

Gemensamhetsutrymmen

Till medlemmarnas förfogande finns cykelrum, gemensamhetsförråd samt ett styrelserum. På föreningens innergård finns träd och planteringar och utemöbler samt grillmöjligheter.

 

Övrigt

Fastighetsskötseln sköts utav Service Entreprenören.

 

Ovanstående grundas på information från 2015 års årsredovisning och föreningens kontaktperson 2016-05-18. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea65 Kvm
Våning4
Driftkostnader4 800kr/år
FöreningVasafyran
Avgift/månad3 087:–
Ingår i avgiftenVärme, VA, Kabel-TV
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda104 kWh/Kvm och år
Andel1.72%
Lgh.nr.00106
Lgh.nr. LMV1301

Byggnad m.m

Byggnadsår1886
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad 4 800kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.