SÅLD
Linnéstaden, Övre Majorsgatan 4

Genomgångslägenhet(!) på 39 kvadrat i hjärtat av Linné på populära Övre Majorsgatan med dess närhet till, ja, i princip allt man vill ha. Lägenheten har högt till tak, bevarade stuckaturer, djupa fönsternischer och speglar i dörrposten, brädgolv och spegeldörrar. Till alla bevarade sekelskiftesdetaljerna har man ändå vågat ta ut svängarna i stil- och färgval och genom det skapat ett alldeles speciellt hem.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 270:–
Boarea39 Kvm
Andel2.81%
Våning1

Lägenhetsbeskrivning

Kök / vardagsrum

Köket, renoverat 2013,  med sina gråa handmålade luckor, vita carrarramarmorskiva, kakelvägg i tegelsättning, porslinsho och designerlampor, är kanske lägenhetens stolthet. Här finns både matplats och soffhäng, eller varför inte krypa upp i en av de djupa fönsternischerna och avnjuta en varm kopp te. I detta rum har vi de stora kontrasterna med blanksvart lackat golv och fönsternischer och vita väggar till det grå köket.

Vitvaror från Bosch

Golv: lackat svart trägolv

Väggar: vitmålade

 

Hall

Hallen med sitt unika diagonallagda klinkersgolv ger plats för klädskåp eller annan förvaring. Härifrån når man in till sovrum, men också direkt in i kök/vardagsrum.

Väggar: Målade svarta

Golv: Klinkers

 

Badrum

Strax innanför hallen, genom den djupa dörrposten, ligger badrummet. Vita stora kakel, svart mosaikklinkers, svart marmorkommod och generös duschhörna, WC och handukstork. 

Golv: svart mosaikklinkers (underliggande golvvärme)

Väggar: helkaklat vitt

 

Sovrum

Lugnt och harmoniskt sovrum mot grönskande innergård. 

Med två platsbyggda garderober bakom dörrar från omhändertagna spegeldörrar, skapas en smart och smakfull förvaring. Stort fönster i söderläge med enorm fönsternisch. En framtagen tegelvägg skapar liv, men samtidigt en rustik känsla. 

Golv: Nyinlagd rökt ekparkett

Väggar: Målade i sobert blått

 

 

 

 

Sammanfattning av Brf Övre Majorsgatan 4

Allmänt fastighet

BRF Övre Majorsgatan 4 förvärvade fastigheten Olivedal 13:16 ligger på adresserna Övre Majorsgatan 4 A-C under 2002. I byggnaden som uppfördes 1903, finns idag 20 bostadsrätter samt 2 hyresrätter och en lokal som för närvarande hyrs ut till Restaurang Pincho. Byggnadens totalyta uppgår till 1 763, varav 1435 kvadratmeter är lägenhetsyta och resterande 328 är lokalyta. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Teknisk förvaltning sköts i egen regi.

 

Renoveringar

Föreningens underhållsplan sträcker sig ända fram till 2041 där man således har prognostiserat kommande underhållsbehov och större renoveringar. Nedan ser man en sammanställning av de större renoveringarna under senare år samt för kommande under 2016.

1984 gjordes en omfattande renovering i form av rör- och el stambyte gjordes.

2004 fick fastigheten nytt gårdsbjälkslag och takfläktar.

2003 målades taket.

2009/2010 byggdes balkonger.

2011 besiktigades fastigheten och en ny underhållsplan upprättades för 30 år framåt.

2013-2014 renovering av trappuppgångar.

2014 hissrenovering

2016 planeras att renovera fasad och tak. Utöver detta finns inga större planerade projekt i närtid.

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och man har en bra framförhållning genom sin underhållsplan. Man kommer att höja avgiften med 2% under 2016 som en finansieringslösning till den kommande fasad och takrenoveringen. De två hyresrätterna utgör så kallade dolda tillgångar och den dag de säljs går pengar direkt till föreningen. Av de lån föreingen har kommer merparten att tecknas nya inom loppet av 2016-2017, vilket förväntas sänka räntekostnaderna.

 

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning godkänns med ett halvår i taget om giltiga skäl såsom studier/arbete eller på annan ort, militärtjänstgöring eller provsamboende föreligger. Beslut fattas av styrelsen.

 

Tvättstuga

Tvättstugan ligger på markplan med ingång från Övre Majorsgatan 4 B. Den är fräsch och maskiner byts ut allteftersom. Två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp finns och tvättider bokas genom ett låsbart system. De boende bedömer tillgängligheten som god.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en mysig innergård med två suteränguteplatser. Härifrån når man också föreningens två förråd, ett för barnvagnar och ett för cyklar.

 

Försäkring

Fastigheterna är fullförsäkrade hos Moderna Försäkringar AB.

 

Trappstädning och snöröjning

Trappstädning, snöröjning med mera tas om hand av fastighetsskötare (Sjärnstad/GRF).

 

Parkering

Boendeparkering finns i området.

 

Kabel-TV

Grundutbud av kabel-TV (Comhem) ingår i avgiften.

 

Bredband

Via Comhem.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea39 Kvm
Våning1
Driftkostnader4 100kr/år
FöreningÖvre Majorsgatan 4
Avgift/månad2 270:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A och Kabel-TV
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda133 kWh/Kvm och år
Andel2.81%
Lgh.nr.00018
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

Byggnadsår1903
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 100kr/år
Total driftkostnad 4 100kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.