SÅLD
Linnéstaden, Linnégatan 52

Högt upp bland takåsarna på Västra Göteborgs paradgata ligger denna perfekt planerade vindslägenhet. Med synliga takbjälkar, murstockar och stora takfönster har denna lägenhet massor av karaktär. Möjlighet finns att göra om denna stora trerummare till en fyra om så önskas, dessutom finns en ev möjlighet till takterrass! Stabil förening med stora hyresintäkter och låg belåning. En av Göteborgs största och mest populära innergårdar. Hiss hela vägen upp.

fakta
Antal rum3.5 rum och kök
Avgift5 423:–
Boarea114 Kvm
Andel5.68235%
Våning6/6

LÄGENHETSBESKRIVNING

 Innanför de höga väl bevarande fastigheterna på Linnégatan 52-62 ligger en av Göteborgs kanske mest populära innergårdar, Stor gård med flera sittgrupper, lekplatser, dagis, tvättstuga, cykelparkering och förrådshus. Här i första huset i kvarteret ligger denna vindslägenhet full av karaktär, med synliga takbjälkar, murstockar och stora takfönster för ett fantastiskt ljusinsläpp. 

HALL

Plats för hatthylla precis innanför entrén. Typiska vindsattribut som takfönster, takbjälkar och murstockar. Ytterhallen öppnar upp sig till en större innerhall, varifrån lägenhetens alla rum nås.

Golv: Terracottafärgat klinker övergår till ekparkett

Väggar: Målade

 

VARDAGSRUM

Murstock och ett glasparti avgränsar hallen från vardagsrum.

Stort rum med stora fönsterpartier mot Linnégatan i rakt västerläge. Imponerande takhöjd.

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

KÖK

Arbetskök i u-form. Vita skåpsfronter och en ljus bänkskiva. Utrustning består i kyl och frys (Elektrolux), diskmaskin (Elektrolux) och ugn/ spis (AEG 2016)

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

ARBETSRUM

Stort rum med annorlunda disponering. Rummet är tillräckligt stort för att delas av och på så sätt skapa två skilda sovrum.

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

SOVRUM

Stort sovrum med lugnt gårdsläge, tillhörande stor klädkammare. Ev möjlighet att bygga takterrass. 

Golv: Parektt

Väggar: Målade

TAKTERRASS

(Ägarna har i skrivande stund låtit ansöka om bygglov för en takterrass. Detta skulle innebära att en del av sovrummet skulle tas i anspråk för byggnationen. När bygglovet är klart skall förslaget också godkännas av övriga medlemmar i föreningen innan byggnation kan påbörjas)

 

BADRUM

Oerhört smakfullt renoverat badrum (2015) mycket stilfulla material och färgval. Badrummet är fullutrustat med både badkar, dusch, WC, tvättställ och tvättmaskin från Elektrolux 2016.

Golv: Klinker (underliggande golvvärme)

Väggar: Kakel

 

Till lägenheten hör ett förråd på ca 7 kvm, placerat i gårdshuset.

 

 

SAMMANFATTNING AV BRF KARL XII

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Karl XII förvärvade fastigheten Kommendantsängen 4:1 2002 och upplåter idag 20 bostadsrättslägenheter (yta 2 437 kvm) och tre lokaler (total yta 298 kvm) som ägs av föreningen. Fastigheten uppfördes 1905 och består av ett flerbostadshus på hörnet av Linnégatan 52 och Majorsgatan 12.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska och tekniska förvaltningen tar föreningen hjälp av HSB.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Fastigheten är ansluten till Kabel-tv via ComHem. Förhandling sker om att ansluta ett gruppavtal till ComHems bredbands-tjänst. Föreningen står för kostnaden.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 600 sek/månad. Det finns också möjlighet att ställa sig i kö till p-plats i närliggande garage.

 

JURIDISK PERSON

Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen.

 

INNERGÅRD

Föreningen är medlem i en samfällighetsförening som tillsammans bland annat förvaltar gården. En väldigt mysig och lugn innergård med tvättstuga, lekplats, dagis, fastighetsexpedition, diverse utemöber, cykelställ och soprum med källsortering.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det på gården gemensam tvättstuga, cykelställ och soprum.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi bedöms vara mycket god och stabil. De långfristiga skulderna för bokslutet 2015 uppgår till drygt 6,5 msek. Under 2016 har föreningen amorterat ner lånen till ca 5,7 msek, vilket motsvarar en belåning om ca 2 339 kr skuld/kvm bostadsyta. Fastighetens taxeringsvärde uppgår till 52,4 msek. Föreningens tre hyreslokaler bidrar med ca 36% av de totala intäkterna, vilket är ett stort bidrag till föreningens goda ekonomi. Avsättning till underhållsfond sker med belopp överstigande snittet för motsvarande fastigheter/föreningar. Även årsavgifterna understiger snittet och ligger på 471 kr/kvm bostadsyta. Vid förvärvet av fastigheten 2002 ombildades inte alla lägenheter till bostadsrätter utan ett antal medlemmar valde att bo kvar med hyresrätt. Dessa hyresrätter är nu samtliga sålda och ombildade till bostadsrätter och pengarna har använts till att dels amortera ner föreningens lån, dels till investeringar i fastigheten.

 

RENOVERINGAR

Under 1970-talet (1979-80) genomfördes en ROT-renovering då stammar och avlopp byttes ut. På 1990-talet byggdes vindslägenheter och hiss nyinstallerades. Nytt styrsystem/hydraulik till hissen 2010. En omfattande renovering av fastighetens fasad, fönster och balkonger genomfördes under 2008. Dessutom lade föreningen 2008 ned mycket pengar och stor möda på att återställa föreningens två trapphus i tidsenligt nyskick. Resultatet var över förväntan med ny färgsättning, renoverade golv och entréport, helt ny entré, ny belysning osv. Vidare har samtliga radiatorer setts över 2008 och hela värmesystemet injusterats 2010 med avseende att minska energikostnaderna. En OVK-besiktning samt energibesiktning har även genomförts i fastigheten 2015. Även porttelefon-anläggningen byttes ut i samband med trapphusrenoveringen. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig 30 år med besiktning varannat år via HSB.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Takomläggning planeras att genomföras hösten 2017. Upphandling startar till våren 2017. Projektet är budgeterat i underhållsplanen, föreningen kommer ta upp nya lån för finansiering. I samband med takomläggningen planeras befintliga takkupoler att ersättas mot Velux takfönster med möjlighet till el-öppning, lägenhetsinnehavararen svarar då för inkoppling av el.

Fasadrenovering sker om nödvändigt i samband med takrenoveringen. Besiktning av fasad ska genomföras innan takrenovering påbörjas. Fönster i vindsplan mot gården planeras att ersättas med nya i samband med takomläggningen.

Innergården ska genomgå en omfattande upprustning. Finansiering sker via höjd samfällighetsavgift, föreningen beräknar att denna höjning inte påverkar avgiftsnivån.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-09-27 och årsredovisning 2015. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3.5 rum och kök
Boarea114 Kvm
Våning6/6
Driftkostnader13 076kr/år
FöreningKarl XII
Avgift/månad5 423:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten och Kabel-TV
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda164 kWh/Kvm och år
Andel5.68235%
Lgh.nr.22-3458-1-20-3
Lgh.nr. LMV1601

Byggnad m.m

Byggnadsår1905
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El7 276kr/år
Försäkring5 800kr/år
Total driftkostnad 13 076kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.