SÅLD
Kungshöjd, Lasarettsgatan 6

I en av Kungshöjds mest spännande byggnader finns denna studioetta med bevarad industritouch. Supersmart planerad med helt avskärmad sovalkov, nyrenoverat kök, stort badrum och bra med förvaring! Föreningen har en gemensam takterrass på ca 150 kvm med sol hela dagen och med utsikt över hela Göteborgs hamninlopp!

fakta
Antal rum1.5 rum och kök
Avgift2 416:–
Boarea44 Kvm
Andel0.902%
Våning3

Lägenhetsinformation

Vardagsrum

Ett stort sällskapsrum med plats för såväl soffgrupp, arbetsplats som matplats. Ett stort fönster ut mot lugna Ingenjörsgatan. De karaktäristiska takbjälkarna är målade vita och ger en härlig industritouch till hela lägenheten. Den generösa takhöjden skapar luftighet och rymd.

 

(Föreningen har en balkonggrupp som börjat skissa på att bygga balkonger i föreningen. Denna lägenhet är då en som enligt förhandsbeskedet från Stadsbyggnadskontoret skulle få möjlighet att bygga. En ev balkong bekostas av den enskilda medlemmen. Planerna är i skrivande stund vilande, då man inte löst frågan hur balkongerna till de kvarvarande hyresrätterna ska finansieras)

Golv: Ekparkett

Väggar: Målade vita

 

Köket

Detta vita stilrena fullutrustade kök kommer från HTH och helrenoverades 2014. Man har nyttjat den kolossala takhöjden och byggt förvaring upp till tak.  Den vita bänkskivan i homogent kompaktlaminat harmoniserar väl med den rena designen på väggkaklet. 

Kyl och frys: Siemens

Spishäll: Induktionshäll från Siemens

Fläkt: Kolfilterfläkt Siemens

Diskmaskin: Inbyggnads från Siemens

Microvågsugn: inbyggd från Siemens

 

Golv: Grå klinker

Väggar: Målade vita

 

Sovalkov

Väl avgränsad sovplats. Idag har rummet en 1,20 säng. Rummet rymmer med enkelhet  en 1,6 säng. Platsbyggd Elfa-garderob med gråtonade spegelskjutdörrar och genomtänkt inredning. Bokhyllor. Skjutdörrar som avgränsning.

 

Badrum

Helkaklat badrum i tidlöst grått. Badrummet är rymligt och välplanerat. Här finns duschhörna med skjutdörrar, WC, tvättställ och handukstork. Plats finns att ställa in tvättpelare. 

Golv: Grå klinker (underliggande golvvärme)

Väggar: Helkaklade

 

 Till lägenheten hör ett källarförråd.  

 Tvättstuga på samma plan utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. De boende upplever det som lätt att få tvättid. 

Sammanfattning av Brf Kungen 6

I en spännande byggnad från 1912 ligger bostadsrättsföreningen Kungen 6. Fastigheten uppfördes från början som en fabriksfastighet för Melins Kartongfabrik. Från 1960-talet och fram till 1996 huserade här Ester Mosesson Gymnasium. Byggnaden byggdes om till bostäder 1996-1998. Ombyggnaden erhöll ”Hedersomnämnande för god byggnadskonst” av Per och Alma Olssons fond. Föreningen äger fastigheten sedan 2008 och består av 88 lägenheter varav 79 är upplåtna med bostadsrätt och 9 fortfarande är hyresrätter. Hyresrätterna utgör en dold ekonomisk tillgång för föreningen.

 

Antal lägenheter/lokaler:

Föreningen upplåter 79 lägenheter med bostadsrätt, 9 lägenheter med hyresrätt samt fem affärslokaler med hyresrätt.

 

Tomträtt:

Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

År föreningen förvärvande fastigheten:

Fastigheten förvärvades i mars 2008.

 

Förvaltare:

HSB Göteborg sköter föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötsel.

 

Renovering:

Kommande renoveringar:

Föreningen planerar att under 2015 byta 33 fönster i föreningen. Renovera delar av fasaden mot Ingenjörsgatan.

2013-2014 var uppsamlingsår för föreningen. Man gjorde många mindre renoveringar på fastigheten och även några mer omfattande. Bl.a så målades trapphusen, man lät installera ett nytt låssystem, delvis renoveringar av fasad mot Ingenjörsgatan.

(När man under 90-talet gjorde den stora ombyggnationen byttes samtliga installationer i föreningen.)

 

Ekonomi:

Man sänkte avgifterna senast 2015-01-01 med 5%

Styrelsen i föreningen upplever att man har en god ekonomi. Det finns idag inga planer på avgiftshöjningar under kommande period. Styrelsens intention är att på sikt kunna sänka avgifterna. Föreningen har många hyresrätter som är en tillgång då de genererar pengar till föreningen vid de tillfällen de säljes. Löpande renoveringar som kommer ligger inom ramen för underhållsplanen och är budgeterade. Överlåtelseavgift betalas av säljaren.

 

Andrahandsuthyrning:

Föreningen följer hyresrättslagen och beviljar andrahandsuthyrning efter skriftlig ansökan till styrelsen om beaktansvärda skäl föreligger såsom nytt samboförhållande, studier eller arbete på annan ort.

 

Tvättstuga:

Det finns en tvättstuga på varje våningsplan förutom våning 1, 2 och 7. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Man kan tvätta alla dagar i veckan så det är god tillgång på tider.

 

Gemensamma utrymmen:

Det finns varmgarage med 20 garageplatser och cykelrum i fastigheten, därtill har föreningen 3 p-platser ute på gatan. Föreningen har även en takterrass om hela 150 kvm med underbar utsikt över takåsarna och hamninloppet. Förråd finns till samtliga lägenheter. Extra förråd finns att hyra, till de förråden tillämpas sep kösystem.

 

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF Skadeförsäkring.

 

Trappstädning:

ADA servicepartner sköter trappstädningen i fastigheten och detta är således inget som de boende själva utför.

 

TV/Internet-anslutning

Ansluten till kabelnät via Comhem. Bredband finns via Telia fiberlan.

 

Parkering:

Föreningen har fyra parkeringsplatser (972 kr/mån) och 16 varmgarageplatser i varierande storlek ( ca 1 300 kr/mån). Just nu finns lediga platser. Otterhällans garage ligger i grannfastigheten. Boendeparkering i området kostar ca 600 kr/mån.

 

Juridisk person:

Beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

Hemsida:

Föreningen har en egen hemsida där det finns mer information: www.kungen6.se.

 

Ovanstående information grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1.5 rum och kök
Boarea44 Kvm
Våning3
Driftkostnader3 800kr/år
FöreningKungen 6
Avgift/månad2 416:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A och Kabel-TV
BalkongGemensam takterrass
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda118 kWh/Kvm och år
Andel0.902%
Lgh.nr.305

Byggnad m.m

Byggnadsår1910
Byggnadsår kommentarOmbyggnadsår 1997
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El1 800kr/år
Försäkring2 000kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 800kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.