SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 16

Bevarade originaldetaljer som stuckaturer, listverk och fungerande kakelugn ger denna genomgångstvåa en säregen karaktär. Dessutom har lägenheten en stor nybyggd balkong, 3,2 meter i takhöjd och renoverat kök och bad.

fakta
Antal rum2
Avgift3 380:–
Boarea57 Kvm
Andel3.35%
Våning3/4

Lägenhetsbeskrivning

Hall

Hallen är uppdelad i en yttre och inre hall. I tamburen finns plats för avhängning i form av hatthylla och skoförvaring. Den inre hallen utgör ett nav i lägenheten och här ryms en mindre möbel.

Golv: Trälaminat

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med höga fönster i västerläge. Rummet accentueras av den oerhört utsmyckade och fungerande kakelugnen. Kakelugnen renoverades 2011 med 25 års garanti på rörkanalerna. Rummet ramas in genom höga fotlister och svulstiga stuckaturer med tillhörande takrosett.

Golv: Trälaminat

Väggar: Målade

 

Kök

Smart planerat arbetskök i vinkel. Vit skåpsinredning matchas med kakel från Marrakech och en bänkskiva i mörk körsbärslaminat. Även köket har bevarade stuckaturer och takrosett.  Köket renoverades 2010.

Spis/ugn : induktionshäll och varmluftsugn Whirlpool 2010

Kyl och frys: inbyggd Whirlpool 2010

Micro: Whirlpool 2010

Integrerad diskmaskin: Whirlpool 2010

Fläkt: Franke 2010

Golv: Trälaminat

Väggar: Målade

 

Badrum

Välplanerat kvadratiskt badrum i sobra färgval och klassiska material. Bra med förvaring i kommod och väggskåp. Duschhörna med vikbara väggar, Tvättställ i kommod, WC och tvättmaskin.

Tvättmaskin: Elektrolux 2008

Väggar: Matt vitt kakel

Golv: Gråmelerad klinker (underliggande golvvärme)

 

Sovrum

Med lugnt gårdsläge och utgång till lägenhetens balkong ligger sovrummet. Bra med förvaring i delvis inbyggda höga garderober. Rummet ramas in av stuckatur.

 

Golv: Trälaminat

Väggar: Målade

 

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Sammanfattning av Brf Nordhemsgatan 16-20

Föreningen förvärvade fastigheterna Masthugget 9-15,18,19 2003 och utgörs av 28 lägenheter, varav 27 upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt. Hyresrätten utgör en så kallad dold tillgång och stärker kassan den dag hyresgästen flyttar och lägenheten kan säljas på marknaden. Dessutom upplåter föreningen 5 lokaler med hyresrätt.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin egen mark och därför påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

 

År fastigheterna uppfördes

Föreningens hus uppfördes mellan 1879 och 1889.

 

Förvaltare

SBC tar hand om den ekonomiska förvaltningen. Föreningen sköter den tekniska förvaltningen med bistånd av SBC.

 

Renovering

Huset ROT-renoverades 1980 då bland annat stammarna byttes. Stammar håller normalt 50-60 år. VA, el, VVS och fönster har åtgärdats/renoverats. Under 2004 genomfördes en större pietetsfull renovering av fastigheternas fasader. Man satte även in nya portar, allt för att harmoniera med husets karaktär och historia. Trapphusen renoverades 2006. Under 2012 målades taket om och fasaden på 16-gården. Fönster mot gatufasaden byttes under 2014-2015. Man har även kontrollerat grunden och huset pålverk med jämna mellanrum, allt ser fint ut.

Kommande renoveringar

Under 2016 kommer man att byta fönster på 18-20 innergården.

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god. Diskussion har funnits om huruvida möjligheten finns att sälja ut och inreda hela eller delar av vindsutrymmen till de lägenheter som ligger på översta våning, så dessa kan bygga etagelägenheter. Detta skulle öka intäkterna inte bara direkt genom de pengar föreningen får för råviden, utan även genom ökade intäkter från månadsavgifter. Föreningen har genomgått stora investeringar i föreningen. För dessa har man varit tvungen att ta upp nya lån om ca 2,5 miljoner kronor. Finns idag inga beslutade avgiftsförändrade.

 

Andrahandsuthyrning

Föreningens policy för andrahandsuthyrning är enligt hyresnämndens rekommendation och varje enskilt fall prövas av styrelsen efter inkommen ansökan.

 

Tvättstuga

Föreningen har två tvättstugor. Här finns två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Enligt de boende är det ganska lätt att få tid.

 

Gemensamma utrymmen

.Gemensam innergård. Cykelrum har byggts om till soprum med utökad sopsortering och nya cykelställ under tak har iordningställts på gården. De boende som vill hjälper till med att sköta föreningens rabatter. Två städdagar anordnas per år, en på våren och en på hösten. Föreningen köper årligen in blommor och andra växter till planteringarna

 

 

Försäkring

Fastigheterna är fullförsäkrade genom Länsförsäkringar.

 

Trappstädning

Trappstädningen läggs ut på entreprenad och är således ingenting medlemmarna själva behöver utföra.

 

Parkering

Föreningen har inga egna platser men boendeparkering och garage finns i området.

 

Kabel-TV

Grundutbudet från ComHem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/utökat utbud regleras detta av enskilda abonnemang gentemot leverantören.

 

Bredband

ComHem och Bredbandsbolaget erbjuder bredband via ADSL.

 

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

Övrigt

Föreningen har fått en ny hyresgäst i lokalen på hörnan. Ett nytt favoritställe för ölkonnässören. Ölstugan Tullen serverar endast svenskt öl, gärna från lokala bryggerier. Här serveras också svensk traditionell husmanskost. Ett superlyft för föreningen!

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson (2015-09-17). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2
Boarea57 Kvm
Våning3/4
Driftkostnader4 919kr/år
FöreningNordhemsgatan 16-20
Avgift/månad3 380:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten och Kabel-TV
EldstadKakelugn
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda207 kWh/Kvm och år
Andel3.35%
Lgh.nr.00164
Lgh.nr. LMV1202

Byggnad m.m

Byggnadsår1889
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 919kr/år
Total driftkostnad 4 919kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.