SÅLD
Kungshöjd, Lasarettsgatan 6

Stora öppna ytor i ren och skär industrianda. 87 (!) kvm i ett av Kungshöjds mest spännande hus. Gemensam takterrass på 150 kvm, hiss och ett stenkast från det mesta. Väl bevarade detaljer som gamla takbjälkar från 1900-talets början sätter prägel på lägenheten och tillsammans med takhöjden frambringas rymd. Läget är enastående där lugnet infinner sig i de gamla gränderna och alldeles nära ligger centrums kärna och puls. Kungshöjd är stans hetaste område och genomgår exklusiva förändringar som promenadstråk längs hamnen och flertalet nya restauranger och butiker.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2.5 rum och kök
Avgift4 188:–
Boarea87 Kvm
Andel1.56325%
Våning5

Lägenhetsbeskrivning

 

Hall

Rymlig och möblerbar hall med både plats för avhängning och garderobssystem. Från hallen nås arbetsrum, badrum och vardagsrum/kök.

Golv: Grå klinker

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Planlösningen mellan kök och vardagsrum är öppen och skapar ett stort sällskapsrum med plats för såväl soffgrupp, arbetsplats som matplats. Ett stort fönsterparti ut mot lugna Lasarettsgatan. De karaktäristiska takbjälkarna är målade vita och ger en härlig industritouch till hela lägenheten. Den generösa takhöjden skapar luftighet och rymd.

Väggar: Målade

Golv: Nyslipad oljad parkett

 

Kök

Fullutrustat kök med bra skåpförvaring. Ovan bänkskivan i marmor är det kaklat i grått. Plats för ett stort matsalsbord. 

Kyl/Frys: Siemens 2014

Inbyggnadsugn och induktionshäll: Siemens 2016

Fläkt: Thermex 2016

Diskmaskin: Siemens 2012

Väggar: Målade

Golv: Grått klinker

 

Sovrum 1

Det rofyllda sovrummet inramas av ett snyggt glasparti i industriell design. De stora glaspartierna släpper igenom dagsljuset till vardagsrum och kök.

Väggar: Målade

Golv: Nyslipad oljad parkett

 

Sovrum 2 och Walk in closet

Lägenhetens andra sovrum nås från hallen och har anslutande Walk in closet. Ett rum med många användningsområden! I klädkammaren inryms det gott om förvaring i genomtänkt inredningssystem. 

Väggar: Målade

Golv: Parkett

 

Badrum

Helkaklat badrum i tidlöst grått. Badrummet är rymligt och välplanerat. Här finns duschhörna med skjutdörrar, WC, tvättställ, handukstork och vägghängt förvaringsskåp.

Golv: Grå klinker (underliggande golvvärme)

Väggar: Helkaklade

Sammanfattning av Brf Kungen 6

 

I en spännande byggnad från 1912 ligger bostadsrättsföreningen Kungen 6. Fastigheten uppfördes från början som en fabriksfastighet för Melins Kartongfabrik. Från 1960-talet och fram till 1996 huserade här Ester Mosesson Gymnasium. Byggnaden byggdes om till bostäder 1996-1998. Ombyggnaden erhöll ”Hedersomnämnande för för god byggnadskonst 1998” av Per och Alma Olssons fond. Föreningen bildades 2006 och äger sedan 2008 fastigheten som består av 88 lägenheter varav 84 är upplåtna med bostadsrätt och 4 fortfarande är hyresrätter. Hyresrätterna utgör en dold ekonomisk tillgång för föreningen och kommer att säljas allteftersom hyresgästerna flyttar ut.

 

Antal lägenheter/lokaler

Föreningen upplåter 84 lägenheter med bostadsrätt, 4 lägenheter med hyresrätt samt fem affärslokaler med hyresrätt. (Föreningen är i färd med att bygga ytterligare en bostadsrätt i huset, startbesked för detta förväntas under hösten 2016, det totala antal lägenheten uppgår då till 89).

 

Tomträtt

Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.År föreningen förvärvande fastigheten

Fastigheten förvärvades i mars 2008.Förvaltare

HSB Göteborg sköter föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötsel.Renoveringar

2015 Delrenovering av fasad mot Ingenjörsgatan. Byte och besiktning av takfläktar.

2013-2014 var uppsamlings år för föreningen. Man gjorde många mindre renoveringar på fastigheten och även några mer omfattande. Bla så målades trapphusen, man lät installera ett nytt låssystem samt delvis renovering av fasad mot Ingenjörsgatan.

(När man under 90-talet gjorde den stora ombyggnationen byttes samtliga installationer i föreningen)Kommande renoveringar

2016 Bygga ytterligare en bostadsrätt i föreningen, ett gammalt förrådsutrymme kommer bli lägenhet. (Startbesked för detta förväntas under hösten 2016)

Föreningen planerar även att se över och renovera eller eventuellt byta fönster i huset. Föreningen ska också byta garageportar och renovera vissa av takfönstren.Ekonomi

Föreningen har gjort flera sänkningar av avgifterna senast 2015-01-01 med 5%

Styrelsen i föreningen upplever att man har en god ekonomi. Det finns idag inga planer på avgiftshöjningar under kommande period. Styrelsens intention är att på sikt kunna sänka avgifterna. Föreningen har många hyresrätter som är en tillgång då de genererar pengar till föreningen vid de tillfällen de säljes. Löpande renoveringar som kommer framöver ligger inom ramen för underhållsplanen och är budgeterade. Överlåtelseavgift betalas av köparen.Andrahandsuthyrning

Föreningen följer hyresrättslagen och beviljar andrahandsuthyrning efter skriftlig ansökan till styrelsen om beaktansvärda skäl föreligger såsom nytt samboförhållande, studier eller arbete på annan ort.Tvättstuga

Det finns en tvättstuga på varje våningsplan förutom våning 1, 2 och 7. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Man kan tvätta alla dagar i veckan så det är god tillgång på tider.Gemensamma utrymmen

Det finns garage med 20 garageplatser och cykelrum i fastigheten, därtill har föreningen 2 p-platser ute på gatan. Föreningen har även en takterrass om hela 150 kvm med underbar utsikt över takåsarna och hamninloppet. Förråd finns till samtliga lägenheter. Extra förråd finns att hyra, till de förråden är det separat kösystem.Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF Skadeförsäkring.Trappstädning

HSB sköter trappstädningen i fastigheten och detta är således inget som de boende själva utför.TV/Internet-anslutning

Ansluten till kabelnät via Comhem. Bredband finns att tillgå via fiberlan (Telia).Parkering

Föreningen har 2 parkeringsplatser (972 kr/mån) och 20 garageplatser i varierande storlek (1 300 kr/mån). Just nu finns lediga platser. Otterhällans garage ligger i grannfastigheten. Boendeparkering i området kostar ca 600 kr/mån.Juridisk person

Beviljas ej medlemskap i föreningen.Hemsida

Föreningen har en egen hemsida där det finns mer information: www.kungen6.se

 

Ovanstående information grundas på information från föreningens kontaktperson (2016-07-22) . Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5 rum och kök
Boarea87 Kvm
Våning5
Driftkostnader5 400kr/år
FöreningKungen 6
Avgift/månad4 188:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongGemensam takterrass
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
Energiprestanda118 kWh/Kvm och år
Andel1.56325%
Lgh.nr.519
Lgh.nr. LMV1203

Byggnad m.m

Byggnadsår1912
Byggnadsår kommentarOmbyggnadsår 1997
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 400kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.