SÅLD
Kungshöjd, Surbrunnsgatan 8 A

Sekelskifteslägenhet med bevarade originaldetaljer som brädgolv, stuckaturer, parspegeldörrar och kakelugn. Dessutom har lägenheten en stor balkong vänd mot sydväst med fantastisk utsikt och sparsam insyn. Smakfullt renoverat både kök och bad. Långtgående planer på att bygga hiss!

fakta
Antal rum2.5 rum och kök
Avgift3 880:–
Boarea73 Kvm
Andel6.32%
Våning3

Lägenhetsbeskrivning

Esperantoplatsen, en del av Göteborgs nya stadsbild. Man har skapat en tydligare förbindelse mellan Kungshöjd och Linnéstaden, ny spårvagnslinje har dragits, restaurang och caféliv har utökats och det har blivit ett nytt promenadstråk.  Södra Älvstranden kommer att skapa ett nytt område i Göteborg och man kommer vända tillbaka stadens ansikte mot havet. Göteborg kommer att ta ett kliv ut i älven och låta invånarna i Innerstaden möta vattnet.

Hall

Dubbla parspegeldörrar leder in till lägenheten. Långsmal hall förbinder vardagsrum med kök, WC och sovrum.

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Kök

Sparsmakad elegans. Smakfullt och påkostat kök från danska Invita. Vita skåpfronter bryter mot den massiva bänkskivan i svart granit. Funktionalitet och estetik har balanserats noggrant, för att skapa ett lättarbetat sällskapskök.

Spis: Samsung 2015

Ugn: Siemnens 2011

Kyl/Frys: Siemens 2011

Diskmaskin: Bosch 2015

Fläkt: Bosch 2011

 

Vardagsrum

Ljusa brädgolv, vita väggar, höga fönster, utsmyckad bevarad kakelugn och stuckaturer allt i ett perfekt sydvästläge med utgång till en väl tilltagen balkong.  

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade vita

 

Sovrum

När familjen växte till både 3 och 4 personer ökade önskan om ett rum till. Detta skapades med enkelhet genom att dela av det från början gigantiska sovrummet. Den mindre delen fick bli barnens rum och den större delen behöll föräldrarna själva.

Med en skjutdörr nås det lilla sovrummet mot gatan. Här har man valt att platsbygga en våningssäng och utnyttjat takhöjden. Två höga fönster ut mot Esperantoplatsen ger ett otroligt ljusinsläpp.

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Badrum

Klassiskt, stilrent badrum i gråtoner. Duschhörna med vikväggar, WC och Tvättställ i kommod. Renoverat 2009, renoveringen gjord av fackmän.

Golv: Klinker

Väggar: Helkaklade 

Sammanfattning om Brf Surbrunnen

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Surbrunnen 8 registrerades 2004 och förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 46:13 2006. Föreningen utgör 1244 kvm, varav 1167 kvm är lägenhetsyta och 77 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 17 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet och en lokal (Dubbel Dubbel) med hyresrätt.

Ekonomi

Stabil ekonomi med stora hyresintäkter från både lokal och hyresrättslägenhet. (Lägenheten utgör en dold tillgång till föreningen, då den genererar intäkter den dagen den säljs). Hyresintäkterna står för ca 30%. Föreningen har idag lån på ca 9000 000kr. På planeringsstatidet ligger också att exploatera vindarna vilket kommer att generera stora intäkter till föreningen. Intäkerna kommer användas till att stärka ekonomin i föreningen, och på sikt även sänka avgifterna. Idag finns inga planerade avgiftsförändringar.

 

Renoveringar

Föreningen har under de senaste åren gjort stora investeringar i föreningen.

2011 Byggdes balkonger på fastigheten, både ut mot gatan och in mot gården. I samband med detta renoverade man fasaden och säkrade upp hängrännorna med installerade värmeslingor.

2012 Bytte restaurangen ägare och man rustade upp lokalen något, nytt fläkaggregat och renoveringar av ytterväggarna till lokalen.

2013 Gjordes en Borinfiltration av grunden för att förebygga sättningsskador.

2014 Innergården fräschades upp med nybyggt trädeck med pergola. Barnvagns och förrådsrum byggdes.

2015 Renovering av fönster, upphandling klar, montering innan sommaren.

 

Kommande renoveringar

Föreningen har börjat planera att exploatera vindarna. Föreningen har anlitad Skärgårdens Bygg som entreprenad för arbetet och bygglovshandlingar är inskickade till stadsbyggnadskontoret. Enligt de ritningar som är inskickade kommer föreningen att bygga 5 lägenheter på vinden. Detta kommer att medföra att hiss kommer att byggas utanför uppgång A, hissen kommer att stanna på varje halvplan. De förråd som idag finns på vinden kommer istället att flyttas till källaren (detta arbete har nu påbörjats) . Föreningen har stora outnyttjade utrymmen.

 

Gemensamhetsutrymmen

Föreningen har en tvättstuga belägen på första plan. Den är Utrustad med nya maskiner (2014), två tvättmaskiner och två torktumlare.

2014 gjordes gården i ordning med en ny trätrall och pergola. Sommartid finns här utemöbler och grill fritt att användas av alla. Man lät även bygga ett barnvagnsrum. Cyklar kan man parkera på gården eller nere i källaren.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5 rum och kök
Boarea73 Kvm
Våning3
Driftkostnader6 680kr/år
Förening Brf Surbrunnen 8
Avgift/månad3 880:–
Ingår i avgiftenVärme, VA, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda157 kWh/Kvm och år
Andel6.32%
Lgh.nr.00142
Lgh.nr. LMV1202

Byggnad m.m

Byggnadsår1898
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El5 000kr/år
Försäkring1 680kr/år
Total driftkostnad 6 680kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.