SÅLD
Linnéstaden, Prinsgatan 3

I Linnés hjärta, i det gamla prästhuset på Prinsgatan nr 3, i en oerhört välmående och ekonomiskt stark förening, finner vi den här enastående genomgångstrean. Fantastiskt komponerad med färg och form i harmoni med husets prästeliga historia. Vakna i Göteborgs kontinentala kvarter, där italienskt kaffe av alla sorter blandas med krispiga bakverk och en skön atmosfär. Fantastisk balkong i söderläge, Kanske avnjuter du din Cortado, eller en dubbel espresso här, och hör hur stan vaknar till liv under dina fötter, eller kanske väljer du någon av alla härliga uteserveringar eller varför inte på filt i Slottsskogen. Nära till allt som ger livskvalitet, det är Linné.

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift2 874:–
Boarea84 Kvm
Andel2.76%
Våning3

Lägenhetsbeskrivning

Hall

Genom bevarade glasinfattade parspegeldörrar nås lägenheten. Man möts av en stor och möblerbar hall och man börjar ana vad detta hem kommer bära med sig. 

Golv: Golvet är gråmålat trägolv och vid entrén en betongklinker från MarrakechDesign.

Väggar: Tapetserade med tapeten Willow som kommer från Flüggers kollektion Botanic Garden.

 

Kök

Sällskapskök med lugnt gårdsläge. Praktist utformat med gott om förvaring och personliga men ändå klassiska detaljer. Köket är handmålat i kulören Light Gray no.17 från Farrow&Ball.  Handtagen och knopparna är från Byggfabriken och bänkskivan är vitoljad.

Väggar, vitt kakel i tegelsättning och vitmålad pärlspont.

Golv: Vitmålat trägolv.

 

Vardagsrum

Soldränkt rum i söderläge med utgång till en fantastisk balkong högt över vimIet nedanför. 

Golv: Nyslipad fiskbensparkett i ek.

Väggar: Målade i kulören Vit Linneväv från Jotun

 

Sovrum

Genom dubbla höga parspegeldörrar finns ligger ett mysigt och ombonat sovrum med en hämnadsväckande takhöjd. En garderobsvägg mot rummets innervägg ger gott om förvaring. 

Golv, fiskbensparkett i ek.

Väggar: Tapet Chrysantemum från William Morris. Färgställningen är blå/turkos. 

 

Arbetsrum

 

 

Badrum

Stort helkaklat badrum med generöst tilltagen duschhörna, WC, tvättställ och tvättpelare. 

Golv: Vitt golvklinker med underliggande golvvärme

Väggar: Helkaklade

Sammanfattning av Brf Prästhuset

Brf Prästhuset

Bostadsrättsföreningen Prästhuset förvärvade 1983 fastigheten Olivedal 2:10. Tomten bebyggdes 1907 och består av ett flerbostadshus med adress Prinsgatan 3. Byggnadens totalyta är 3372 kvm, varav 3036 kvm utgör lägenhetsyta och 336 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 27 lägenheter med bostadsrätt samt fem lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1983.


Renoveringar
Föreningen förvaltar fastigheten med stöd av sin underhållsplan som sträcker sig fram till 2022. Under mitten av åttiotalet genomfördes en omfattande ROT-renovering där stor hänsyn togs till bevarandet av fastighetens originalkaraktär. Man har härefter arbetat med fortlöpande underhåll enligt underhållsplan. Under 2010-11 renoverades tvättstugan och under 2013 genomfördes reparation/renovering av delar av fasaden mot prinsgatan. Under verksamhetsår 2014 renoverades även taket. Föreningen lät filma och spola stammarna under 2015.

Föreningen kommer under 2016 att måla om fönstren mot gatan, utöver det finns inte större planerade renoverings- eller förbättringsåtgärder i närtid. Det är även värt att nämna att huset står stabilt på berggrund.

 

Ekonomi
Föreningen har upprättat en budget som sträcker sig ända fram till 2022, och har därmed en god överblick över föreningens ekonomi och framtid. Ekonomin är mycket god, med en låg belåninggrad, samt hyresintäkter som uppgår till ca 24% av föreningens samlade intäkter (2013 års uppgifter). Den totala belåningen är idag 12 370 004, vilket motsvarar 4074 kr/kvm/boarea, denna nivå ligger väl under snittet för området. I dagsläget finns inga planer på att förändra avgifterna.

Tvättstuga
Föreningen har en modern och uppdaterad tvättstuga, denna nås via innergården. Här finns två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Enligt de boende är det mycket lätt hitta en ledig tid eftersom de flesta hushåll har egen tvättmaskin.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till en trivsam innergård, fördelad på två plan. Under sommarhalvåret förses gården med utomhusmöbler och grill fritt att nyttjas av medlemmarna. Den nedre delen av innergården är avsedd för bl. a cykelparkering. Man har också tillgång till cykel och barnvagnsförråd.

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Styrelsens ansvarsförsäkring ingår.

Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Boendeparkering finns i området till en kostnad av ca 650 kr/månad.

TV/Bredband
TV och Bredband via Comhem. Grundpaketet med 8 valbara tv-kanaler samt 100Mbit bredband ingår i månadsavgiften.Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea84 Kvm
Våning3
Driftkostnader5 400kr/år
FöreningPrästhuset
Avgift/månad2 874:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A, Kabel-TV, Bredband och Telefoni
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda121 kWh/Kvm och år
Andel2.76%
Lgh.nr.00014
Lgh.nr. LMV1302

Byggnad m.m

Byggnadsår1907
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El4 200kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad 5 400kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.