SÅLD
Kungsladugård, Älvsborgsgatan 36

Tänk ett Engelskt radhus, men ändå inte. Ett litet tvåvåningshus med egen ingång bakom höga franska dörrar med munblåst glas och vackra spröjs. Tänk 4 meter till tak, eller möjligheten att driva din egna lilla verksamhet med utgång mot Älvsborgsgatan, eller bara bo i ditt egna lilla townhouse med Brooklyn-vibes. Den här lägenheten är något alldeles utöver det vanliga!

Budgivning dold
fakta
Antal rum3.5 rum och kök
Avgift5 075:–
Boarea76 Kvm
Andel21.8%
Våning1 och 2

Beskrivning

 

Kök

Köket totalrenoverades 2013, köket är uppbyggt på Marbodalstommar och specialbeställda luckor från snickeri. Hela högskåpet är platsbyggd med charmig och smart stegreling och måttillverkad stege i ek. Materialvalen är noga utvalda och kontrasterar varandra för en skön harmoni.

Köksrummet var fram till 2007 ett garage/förråd, men 2007 drogs vatten in och man kunde bygga köket som en del av bostaden. Hela köket är utrustat med vattenburen golvvärme.

Vitvaror:

spishäll: 2013

Ugn: 2015

Diskmaskin: 2012

Kyl och Frys: 2013

Kolfilterfläkt: 2015

Väggar: Framtagen tegelvägg mot ljuvligt grönt 15*15 kakel från Byggfabriken och målade väggar i duvgrå.

Golv kök: Trägolv (underliggande golvvärme)

Golv hall: Exklusiv betongklinker från Fired Earth (underliggande golvvärme)

 

Vardagsrum/Lokal

Ett par trappsteg ner från köket ligger den del av lägenheten som är en gammal butikslokal. Den idag igensatta dörren ut mot gatan kan enkelt tas upp för den som önskar. Utrymmet är idag klassat som lokal vilket har varit en fördel för ägarna idag. Om man önskar införliva vardagsrummet i lägenheten permanent skall man ansöka till stadsbyggnadskontoret. (För mer information prata med mäklaren).

Här har man en takhöjd utöver det vanliga, släta ytor mixat med framtaget tegel, mönstrade tapeter och vackra trägolv. Trappan upp till övervåningen är målad i ”Brittish Racing green”. Ett litet avskiljt rum, där familjen förvarar delar av sin skivsamling har tidigare varit utrustat med handfat, vilket innebär att avlopp finns framdragen, och som öppnar för möjligheter att utveckla vidare.

Golv: Vitmålat brädgolv

Väggar: Framtagen tegel, målade släta väggar i dov grönblått och tapetserad vägg (William Morris).

 

Övervåning

Precis ovanför trappan ligger en stor rymlig hall, som familjen idag använder som arbetsrum. De stora fönsterpartierna från sovrummen både i öst och väst får övervåningen att bada i ljus. En charmig detalj är det lilla fönstret mellan hall och stora sovrummet. De vitmålade brädgolven binder samman hela övervåningen.

Sovrum väst

Det stora sovrummet ligger med fönster mot väst. Ett stort originalfönster med munblåst glas ger rikligt ljusinsläpp. 

Väggar: Målade

Golv: Vitmålat brädgolv

 

Sovrum Öst

Sovrum med gårdsläge, en platsbyggd garderob och tapeter från William Morris, ger sköna 20-talsvibbar.

Golv: vitmålat brädgolv

Väggar: tapeter från William Morris

 

Badrum

Badrummet totalrenoverades 2012 och går i svart och vitt, med schackrutigt klinkers och vit kakel. Blandare från Mora armatur i både dusch och handfat. WC och handfat från Svedbergs och badrumsskåp från Byggfabriken. Badrumsspegeln ingår ej.

 

Göteborgs Brooklyn…!?

Frågan är om inte Majorna/Kungsladugård är Göteborgs egen version av New Yorks Brooklyn? Här lever barnfamiljer, konstnärssjälar, hipstersskägg och politiskt aktiva i en fantastisk symbios som skapar den unika atmosfär man bara hittar här. Det är som en resa bakåt, till tiden då vi levde tillsammans, och inte bara bland varandra.

 Stadsdelen bjuder på fantastiska möjligheter och variationer. Allt från trendiga restauranger, jordnära kaféer, ekologiska bagerier, nischade butiker till härliga parkmiljöer och skönt häng. Och så har vi Majornas egna lilla ”innanhav”, Plaskis, där invånarna njuter av sol och svalkande lek om sommaren och kälkåkning på vintern.

Området, som egentligen innefattar Masthugget och Stigberget i öster, Majorna i mitten och Kungsladugård i väster, breder ut sig hela vägen från Slottskogen och ut till Brooklynbri… f´låt Älsvborgsbron, med dess fantastiska solnedgångar över hamninloppet.

Varför inte glida runt på din fixed-gear cykel, låta vinden spela i skägget, med Joel Almes ”Snart skiner poseidon” i lurarna, och fullständigt bli ett med Göteborgs egna lilla Brooklyn…

 

Sammanfattning av föreningen

BF Linnean No 4 U.p.a

Föreningen bildades i samband med byggnationen 1926. Föreningen är en sk bostadsförening. Detta pga att föreningen är så gammal att den bildades innan Bostadsrättslagen hade kommit. Föreningen består av 8 lägenheter. Föreningen är självförvaltande.

Förklaring bostadsföretag

Ibland dock sällan stöter man på något som heter bostadsförening och inte bostadsrättsförening som man annars är van vid. En bostadsförening är helt enkelt en gammal form av bostadsrättsföreningen, men den bildades innan bostadsrättslagen trädde i kraft 1930. Det betyder att bostadsföreningarna inte lyder under bostadsrättslagen. Detta ställer högre krav på stadgarna i föreningen. Upa (utan personligt ansvar) betyder att det liksom i en bostadsrättsförening kan man som medlem inte ställas till svars för föreningens affärer.

Om det har någon betydelse för dig som köpare om det är en bostadsrättsförening eller bostadsförening? Nej ingen alls.

Ekonomi

Föreningen har en god ekonomi. Den totala skuldsättningen ligger på ca 1084 000kr, fördelat på 421 medlemskvadrat, vilket ger en skuld/kvm på 2575kr/kvm. Avgiften justerades upp med 3 % 2015. Idag finns inga beslutade eller planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar

Föreningen är i gott skick och inga stora renoveringar planerade. Bara sedvanligt underhåll.

Tidigare utförda renoveringar:

2014 Fasadmålning inkl fönstermålning

2012 Relining av avloppsstammar

2007 Elen sågs över och installation av centralt varmvatten.

2004 Omläggning av tak

Föreningen kommer under året ha en genomgång av brandinspektionen.

Gemensamhetsutrymmen

Föreningen har en trevlig innergård, med planteringar, träd och sommartid utemöbler.

Föreningen har också en tvättstuga utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättstugan är sparsamt använd och därför lätt att få tid.

Städning

Städning av trapphus sköts av medlemmarna själva enligt rullande schema. Föreningen arrangerar också två städdagar varje år, en på våren och en på hösten, för att ta hand om gård och gårdsmöbler.

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3.5 rum och kök
Boarea76 Kvm
Våning1 och 2
Driftkostnader5 060kr/år
FöreningBF Linnéan N:o 4 u.p.a
Avgift/månad5 075:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A och Kabel-TV
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda156 kWh/Kvm och år
Andel21.8%
Lgh.nr.1

Byggnad m.m

Byggnadsår1926
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme

Driftkostnader

El3 960kr/år
Försäkring1 100kr/år
Total driftkostnad 5 060kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.