SÅLD
Kungshöjd, Kungsgatan 4

5 våningar upp (hiss finns) finner du denna stora sekelskiftesetta. Genomgående vitmålade brädgolv och dubbeldörrar ut mot den stora balkongen. Ett stort sällskapskök med modern utrustning, ett gigantiskt vardagsrum/sovrum, därtill en väl tilltagen hall med mycket förvaring. Kungshöjd är ett område i förändring. Med den nya stadsdelen Södra Älvstranden längs med hamninloppet får Kungshöjd ett än mer centralt läge i Göteborgs innerstad. Tänk att ta med sig badkläderna, gå runt husknuten och därifrån ta båten ut till de större öarna i den Södra Skärgården.

fakta
Antal rum1.5 rum och kök
Avgift2 598:–
Boarea50 Kvm
Andel1.36000%
Våning5/6

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Lägenheten har mycket bra förvaringsmöjligheter. Garderoberna finns i hallen. 9 garderober sträcker sig ut med hallens innervägg.3 dubbelgarderober med hängstänger och 3 enkeldörrar med fack!

 

Golv: Brädgolv i original (målade vita)

Väggar: Målade (NCS S 1000 N)

 

KÖK Rymligt sällskapskök. Äldre men helt moderniserat kök med ny maskinell utrustning. Köksluckorna har målats i en pastllgrå nyans ( NCS S 2000 N) och handtagen är i stål och svart läder.  Spisen med induktionshäll kommer från SMEG (2016), köksfläkten från SMEG (2016)  och kyl/frys ifrån Samsung (2016)

 

Golv: Brädgolv i original (målade vita)

Väggar: Målade (NCS S 1000 N)


VARDAGSRUM

Ett väl tilltaget rum med stora glasdörrar ut mot balkongen som vetter mot lugna Ingenjörsgatan. Höga dubbeldörrar mot köket, samtliga snickerier målade i NCS S1500-N.

 

Golv: Brädgolv i original (målade vita)

Väggar: Målade (NCS S 1000 N)

 

BADRUM

Badrummet når du från hallen. Ett äldre badrum men nyligen uppfräschat. En gammal dörringång och blivit en smart nisch med hyllplan för förvaring.  Duschen täcks in av en duschvägg i glas.

 

Golv: Målad plastmatta

Väggar: Kaklade                    

Sammanfattning av Brf Hästtorget

Bostadsrättföreningen Hästtorget

Brf Hästtorget äger fastigheten med beteckning Inom Vallgraven 46:7, vilken började bebyggas 1890. 60 lägenheter upplåts med bostadsrätt och fyra lägenheter samt fem lokaler med hyresrätt. Föreningen förvaltas av Husjuristerna AB. Teknisk förvaltning sköts genom Sustend.

 

År föreningen bildades

Föreningen bildades 2005 men fick köpa fastigheten först 2011.

 

Renoveringar och Ekonomi

Renoveringar och Ekonomi.

Kommande renoveringar

Föreningen tittar på att byta fönster och renovera fasaden, därtill vill man renovera trapphusen och se över lägenhetsdörrarna. Porten mot Surbrunnsgatan 10 kommer att bytas och portiken kommer renoveras. (Pengar för renoveringarna finns avsatta och föreningen behöver därför inte ta upp nya lån)

 

Ekonomi

Föreningen har idag lån på ca 20 000 000kr fördelat på 60 lägenheter med bostadsrätt. Belåningen ligger idag på ca 6000kr/kvm bostadsyta. Därtill har föreningen ca 11 000 000kr i kassan. De fyra hyresrätterna utgör en dold tillgång och kommer generera pengar den dag de säljs. Föreningen har stora hyresintäkter från de lokaler som huserar i huset. I dagsläget finns det inga beslut på avgiftsförändring.

 

Gemensamma utrymmen

På gården finns cykelrum samt sophantering med behållare för hushållssopor, kompost, papper och kartong. Tvättstugan nås från trappuppgången mot Ingenjörsgatan och är utrustad med tre maskinparker med totalt fem tvättmaskiner och tre torktumlare. Tvättstugan är i gott skick.

 

Trappstädning

Trapporna städas av ett städbolag. Det är med andra ord något man som medlem inte behöver göra själv.

 

Kabel-TV

Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften.

 

Bredband

Fiber finns indraget via Bredbandsbolaget

 

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning godkänns om giltiga skäl såsom provsamboende och studier på annan ort föreligger.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-01-15 och årsredovisning 2014. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1.5 rum och kök
Boarea50 Kvm
Våning5/6
Driftkostnader3 550kr/år
FöreningBrf Hästtorget
Avgift/månad2 598:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A, Kabel-TV och Bredband
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda172 kWh/Kvm och år
Andel1.36000%
Lgh.nr.1404K

Byggnad m.m

Byggnadsår1890
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem, Fiber från Bredbandsbolaget

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 150kr/år
Total driftkostnad 3 550kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.