SÅLD
Linnéstaden, Övre Djupedalsgatan 11 A

På lugn återvändsgata högt ovanför staden brus ligger 90 välplanerade kvadratmeter. Högst upp i huset med stor balkong ut från köket och två stora ljusa rum ut mot en liten allmänning kan läget inte bli bättre. Genomgående ljus färgsättning, bevarade originaldetaljer och fungerande kakelugn. Lågt belånad och stabil förening!

fakta
Antal rum3
Avgift4 207:–
Boarea90 Kvm
Andel2.88000%

Beskrivning

Hall

Rymlig hall med gott om plats för avhängning och mindre möblering. Från hallen når du lägenhetens samtliga rum.

Golv: Vitmålat brädgolv

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Stort rum med höga fönster i rakt söderläge. Utanför fönstren finns en liten allmänning där föreningen har lite odlingslådor med planteringar. Vardagsrummet har ett ovanligt hörnfönster, en fungerande kakelugn och charmiga originaldetaljer.

Golv: Vitmålat brädgolv

Väggar: Målade

 

Sovrum

Stort sovrum i fil med vardagsrummet. Vackra skavda parspegeldörrar skärmar av mot vardagsrum. Höga fönster mot söder och lugn återvändsgata utanför. Dessutom finns här också en kakelugn. (ej i bruk) 

Golv: Vitmålade brädgolv

Väggar: Målade

 

Sovrum 2

Rum byggt kring trapphuset, därav dess unika form. Även detta är en väl tilltaget rum och passar sig utmärkt till sovrum, arbetsrum eller barnrum. Från Sovrum 2 når du en walk-in-closet

Golv: Vitmålade brädgolv

Väggar: Målade

 

Kök

Modernt renoverat kök som kompletterar de äldre sekelskiftesdetaljerna väl. Den rundade väggen ger köket en okonventionell och charmig touch. Från köket når du även den alldeles nybyggda balkongen (2016), på balkongen finns det plats för sittmöbler och växter. Köket renoverades under 2013 och alla köksmaskiner är från samma år. Bakom en av luckorna finns även en tvättmaskin installerad.  

Varmluftsugn

Diskmaskin

Kyl och Frys 

Induktionshäll

Tvättmaskin (integrerad) 

Golv: Vitmålade brädgolv

Väggar: Målade

 

Badrum

Badrummet når du från hallen. Under 2007 totalrenoverades badrummet och helkaklades. I badrummet finns ett vackert badkar med tidsenliga fötter.

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker

 

Förråd

Endast en trappa upp finns ett stort förråd (ca 20 kvm) 

Sammanfattning av Brf Kråkängen

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Kråkängen förvärvade fastigheten Olivedal 3:26 redan 1984. Föreningen upplåter totalt 44 lägenheter med bostadsrätt och nio lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totalyta är 2996 kvm, varav 2845 kvm är lägenhetsyta och 151 kvm utgör lokalyta.

 

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts utav SBC. Den tekniska förvaltningen sköter styrelsen i egen regi.

 

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar där ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

Trappstädning

De boende ansvarar själva för trappstädning och sköts efter ett rullande schema.

 

Andrahandsuthyrning

Varje ansökan behandlas separat och uthyrning kan beviljas med ett upp till ett år i taget och i maximalt två år.

 

Parkering

Boendeparkering finns i området. På närliggande Nordhemsskolan kan man teckna två typer av parkeringskort. Antingen ett dagskort som gäller vardagar 8-17 och kostar 840 kr/mån eller ett nattkort som gäller vardagar 17-08 + helger och kostar 300 kr/mån. För ansökan om parkeringskort till Nordhemskolan, kontakta Parkeringsbolaget.

 

Internet/TV

Grundutbudet från ComHem ingår i avgiften samt bredband från bredbandsbolaget finns att tillgå.

 

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi och är mycket lågbelånade. De totala skulderna uppgår till 6,5 MSEK, det ger 2275 kr per år och kvm vilket anses vara mycket lågt. Årsavgifterna har länge varit oförändrade men vid årsskiftet 2013/14 bestämde man att höja årsavgifterna med 5% för att höja intäkterna inför kommande underhåll. I dagsläget finns inga planer på att förändra avgifterna. Just nu arbetar styrelsen med planeringen inför att omvandla de hobbyrum som ligger i suterräng mot Kråkängsparken till lägenheter och sälja av. Detta skulle ge föreningen ett större tillskott i kassan. Ytterligare dolda tillgångar har man genom stora vindsutrymmen som antingen befintliga medlemmar skulle kunna bygga upp i eller omvandla till nya lägenheter.

 

Renoveringar

Stambyte av rör och el skedde 1976. Taket lades om och fasaden putsades om 1985. Säkerhetsklassade dörrar sattes in 2004. Under 2004 genomförde föreningen en större renovering utav källare och innergården. Även under 2008/09 genomförde man en större renovering då man installerade nya element och fönsterbrädor i uppgång 11 A och B, bytte fönster mot gatan samt putsade om fasaden mot gatan i 11 A och B. Dränering utanför dessa uppgångar gjordes under samma år. Under 2012 relinade man de horisontella stammarna i källarplanet samt bytte alla synliga rör. De vertikala stammarna besiktigades samtidigt och bedömdes vara i gott skick. Under 2016 byttes alla fönstren mot innergården ut till nya och balkonger har byggts mot innergården. Balkongerna har de enskilda lägenhetsinnehavarna bekostat.

 

 

 

Kommande renoveringar

Föreningen jobbar med renoveringarna efter en underhållsplan som sträcker sig till 2043. Närmsta tiden ligger planer på att byta fönstren ut mot kråkängsparken samt de fönster mot gatan som ej har bytts ut. Planer finns även på att renovera och måla om trapphusen. Förhoppningen är att försäljningen utav suterrängvåningen ska täcka de kommande renoveringarna. Eventuellt tillfälligt kan komma att tas upp.

 

Tvättstuga

Föreningen har två tvättstugor, en i uppgång 11 A och en i 9 D. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare vardera. Tillgången på tvättider bedöms vara god.

 

Innegård/Park

Föreningens innergård är delvis stenlagd och asfalterad, tack vara medlemmarnas insatser har man nu en grönskande innergård med växter och blommor. På innergården finns plats för cyklar samt sittmöbler.

 

Genom sitt medlemskap i samfälligheten ”Hejderidarens” har man tillgång till Kråkängsparken. Det är en central oas med stora gräsmattor som utgör en trevlig lekyta för både barn och vuxna. I parken finns fruktträd och växter. Det finns bokningsbara möbler med grill för fest och picknick. För mer information se http://www.krakangen.se/index.html

 

Gemensamhetsutrymmen

Föreningen erbjuder sina medlemmar ett flertal gemensamhetsutrymmen. Det finns till exempel cykelförråd, snickarrum, bastu, gästlägenhet, barnvagnsrum samt ett soprum med återvinning. Gästlägenheten/samlingslokalen renoverades 2013/14 och är belägen i uppgång 9B går att boka för övernattning eller tillställning för 200 kr per natt/tillfälle.

 

Övrigt

 

Ovanstående grundas på information från Årsredovisning 2015 och föreningens kontaktperson 16-05-12. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3
Boarea90 Kvm
Driftkostnader4 800kr/år
FöreningKråkängen
Avgift/månad4 207:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
EldstadKakelugn
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda177 kWh/Kvm och år
Andel2.88000%
Lgh.nr.38
Lgh.nr. LMV1301

Byggnad m.m

Byggnadsår1906
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad 4 800kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.