SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 20

Mitt i händelsernas centrum i opretentiösa Långgateområdet, finner vi den här unika 2,5:a. Omsorgsfullt renoverad med genomgående ljusbehandlande brädgolv, vackra stuckaturer, höga fotlister och magnifik takhöjd. Med väl tilltagna sällskapsytor handlar denna lägenhet mycket om social samvaro. Möjlighet till balkong.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2.5 rum och kök
Avgift3 481:–
Boarea60 Kvm
Andel3.55%
Våning3

Lägenhetsbeskrivning

I detta spännande kvarter finner du 3 våningar upp denna smarta och sociala 2,5a. Genomgående fina trägolv och fönster som löper längs med hela lägenheten skapar ett otroligt ljust hem. 

 

Hall

Från trapphuset når du lägenhetens hall med plats för skoställ och hatthylla och direkt närhet till en rymlig klädkammare.

 Golv: Mörkt klinker

Väggar: Tapetserade

 

 

Kök

Köket är smakfullt renoverat på en grund av IKEA stommar och vitt blankt kakel. Kaklet sitter hela vägen upp och som kontrast till det vita kaklet sitter det gråmålade hyllor som ger extra förvaringsmöjligheter. Bänkskivan är en Béton Ciré. 

Kyl/Frys är från bosch,

Fläkten från Siemens.

Ugnen från Siemens och en extra bred induktionshäll från Electrolux.

 

Golv: Ljusbehandlande trägolv (lutade och såpade).

Väggar: Målade

 

 

Vardagsrum

Vita lister, detaljrik stuckatur, takrosett och höga fönster, i vardagsrummet finns flera fina detaljer kvar. Väggarna har man målat i en ljusgrå nyans.

 

Golv: Ljusa brädgolv (lutade och såpade).

Väggar: Målade

 

 

Sovrum 1

Med lugnt läge in mot innergården ligger det större sovrummet. Rummet har ett högt fönster mot öst. Bakom sovrumsdörren finns två garderober, den ena är inbyggd i väggen och den andra är fristående. Det är från sovrummen den tilltänka balkongen skulle hamna.Läs mer om planerna för balkongbyggnation under föreningsinformationen. En eventuell balkong skulle bekostas av den enskilda medlemmen. 

 

Golv: Ljusa brädgolv (lutade och såpade).

Väggar: Målade

 

 

Sovrum 2

För att skapa ett andra sovrum har man valt att sätta upp en vägg mot vardagsrummet. Det nya sovrummet är precis som vardagsrummet ljust och med högt i tak, i hörnet står en vacker kakelugn. Väggarna har man målat i en ljusgrå nyans. Här kan man välja att sätta in dörrar för att kunna skärma av helt från vardagsrummet.

 

Golv: Ljusa brädgolv (lutade och såpade).

Väggar: Målade

 

 

Badrum

Rymligt badrum med badkar WC, och tvättställ med förvaring.

Golv:  Svartmålad plastmatta

Väggar: Kaklade i vitt.

Sammanfattning av Brf Nordhemsgatan 16-20

Föreningen förvärvade fastigheterna Masthugget 9-15,18,19 2003 och utgörs av 28 lägenheter, varav 27 upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt. Hyresrätten utgör en så kallad dold tillgång och stärker kassan den dag hyresgästen flyttar och lägenheten kan säljas på marknaden. Dessutom upplåter föreningen 5 lokaler med hyresrätt.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin egen mark och därför påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

 

År fastigheterna uppfördes

Föreningens hus uppfördes mellan 1879 och 1889.

 

Förvaltare

SBC tar hand om den ekonomiska förvaltningen. Föreningen sköter den tekniska förvaltningen med bistånd av SBC.

 

Renovering

Huset ROT-renoverades 1980 då bland annat stammarna byttes. Stammar håller normalt 50-60 år. VA, el, VVS och fönster har åtgärdats/renoverats. Under 2004 genomfördes en större pietetsfull renovering av fastigheternas fasader. Man satte även in nya portar, allt för att harmoniera med husets karaktär och historia. Trapphusen renoverades 2006. Under 2012 målades taket om och fasaden på 16-gården. Fönster mot gatufasaden byttes under 2014-2015. Man har även kontrollerat grunden och huset pålverk med jämna mellanrum, allt ser fint ut.

Kommande renoveringar

Under 2016 kommer man att byta fönster på 18-20 innergården.

 

Balkongbyggnation

”Möjlighet till balkong”  Bygglov finns beviljat. 

Föreningen har sökt bygglov och fått det beviljat av stadsbyggnadskontoret. Bygglovet för 20 fastigheten. På grund av en överklagan har ärendet hamnat i hyresnämnden. Föreningen inväntar ett besked inom kort.

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god. Diskussion har funnits om huruvida möjligheten finns att sälja ut och inreda hela eller delar av vindsutrymmen till de lägenheter som ligger på översta våning, så dessa kan bygga etagelägenheter. Detta skulle öka intäkterna inte bara direkt genom de pengar föreningen får för råviden, utan även genom ökade intäkter från månadsavgifter. Föreningen har genomgått stora investeringar i föreningen. För dessa har man varit tvungen att ta upp nya lån om ca 2,5 miljoner kronor. Finns idag inga beslutade avgiftsförändrade.

 

Andrahandsuthyrning

Föreningens policy för andrahandsuthyrning är enligt hyresnämndens rekommendation och varje enskilt fall prövas av styrelsen efter inkommen ansökan.

 

Tvättstuga

Föreningen har två tvättstugor. Här finns två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Enligt de boende är det ganska lätt att få tid.

 

Gemensamma utrymmen

Gemensam innergård. Cykelrum har byggts om till soprum med utökad sopsortering och nya cykelställ under tak har iordningställts på gården. De boende som vill hjälper till med att sköta föreningens rabatter. Två städdagar anordnas per år, en på våren och en på hösten. Föreningen köper årligen in blommor och andra växter till planteringarna.

 

 

Försäkring

Fastigheterna är fullförsäkrade genom Länsförsäkringar.

 

Trappstädning

Trappstädningen läggs ut på entreprenad och är således ingenting medlemmarna själva behöver utföra.

 

Parkering

Föreningen har inga egna platser men boendeparkering och garage finns i området.

 

Kabel-TV

Grundutbudet från ComHem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/utökat utbud regleras detta av enskilda abonnemang gentemot leverantören.

 

Bredband

ComHem och Bredbandsbolaget erbjuder bredband via ADSL.

 

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

Övrigt

Föreningen har fått en mycket populär hyresgäst i lokalen på hörnan. Ett nytt favoritställe för ölkonnässören. Ölstugan Tullen serverar endast svenskt öl, gärna från lokala bryggerier. Här serveras också svensk traditionell husmanskost.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5 rum och kök
Boarea60 Kvm
Våning3
FöreningNordhemsgatan 16-20
Avgift/månad3 481:–
Ingår i avgiftenvärme, V/A och Kabel-TV
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda207 kWh/Kvm och år
Andel3.55%
Lgh.nr.00203

Byggnad m.m

Byggnadsår1889
Fönster2-glas och 3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.