SÅLD
Linnéstaden, Övre Majorsgatan 10 A

Högt upp med lugnt insynsskyddat läge och balkong i söder! Tvårummare om 63 kvm med en mycket bra planlösning och smakfulla renoveringar, bevarade originaldetaljer och fönster åt två håll. Avskilt och lugnt men endast en trappa ner till Linnés paradgata och dess stora utbud av cafeér, restauranger och butiker.

fakta
Antal rum2
Avgift3 457:–
Boarea63 Kvm
Andel8.8970%
Våning2/4

Lägenhetsbeskrivning

 

HALL

Rymlig hall med bra avhängningsmöjligheter och plats för mindre möblemang. I hallen finns också en inbyggd bevarad garderob.

 

Golv: Vitmålat brädgolv

Väggar: Målade

 

 

KÖK

Lägenhetens kök är ljust och rymligt med gott om förvaring. Från kökets kortsida leder en dubbeldörr ut till den södervända balkongen. Balkongen ligger ut mot innergården och ger köket en naturlig förlängning utomhus. Bänkskivan är i ett klassiskt perstorps-virvarrmönster. Köket renoverades 2010 och i samband med detta sattes nya vitvaror in.

 

Golv: Vitmålat brädgolv

Väggar: Målade vita, fondvägg i avvikande grön petrol

 


VARDAGSRUM

Ett väl tilltaget vardagsrum med två stora fönster vilka tillsammans med de vitmålade väggarna och de lutade/såpade brädgolvet ger ett ljust och trivsamt rum. Vacker stuckatur och generös takhöjd.

 

Golv: Lutade och såpade brädgolv

Väggar: Målade vita

 

SOVRUM

2 våningar upp från den lugna gatan i ett insynsfritt läge. Två höga fönster skänker ljus till sovrummet. Vacker stuckatur och generös takhöjd. I anslutning till sovrummet finns en praktisk klädkammare.

 

Golv: Lutade och såpade brädgolv

Väggar: Målade

 

BADRUM

Badkar med duschvägg i glas. Kommod med rundat tvättställ. Vägghängd toalett.

Golv: Grå mosaikklinker (underliggande vattenburen golvvärme)

Väggar: Helkaklade

Föreningsbeskrivning

Allmänt

BRF Övre Majorsgatan 10 är en mindre förening som upplåter totalt 12 bostadsrättslägenheter. 11 är 2 rum och kök och en är 1 rum och kök. Föreningen registrerades 2005 och förvärvade sedan fastigheten Olivedal 7:3 i september 2007. Den totala bostadsytan är 684 kvm. Föreningen äger sin egen mark och påverkas ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Renovering

Föreningen följer en upprättad underhållsplan som sträcker sig fram till och med 2017. En ny håller just nu på att tas fram. Ett större renoveringsarbete genomfördes 1979 då bland annat badrum, kök och stammar byttes/renoverades. Under 2008 utförde föreningen ett stort arbete med att tvätta fasaden, tvätta samt måla tak och fönsterrenovering.

2008 Nya tvättmaskiner och torktumlare

2009 Installation av torkskåp

2011 Balkongbyggnation

2013 Renovering av södra fasaden

2013 Sanering av markradon (Installation av ventilationssystem)

2015 Byte utav dörrar till portgångarna till uppgång a och b.

 

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att under 2016 byta lägenhetsdörrar och renovera trapphusen. Detta är något som beslutas under nästkommande stämma.

 

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts utav Fastighetspartner.

 

Ekonomi

Föreningens totala lånebelopp ligger på 4 450 000 kr. Under 2012 la man om föreningens lån till Handelsbanken. Detta medförde lägre räntor och således lägre kostnader. Belåning per kvadratmeter är 6412 kr. Föreningen gjorde inför 2016 en indexhöjning med 2 % utav avgiften. Föreningen är delaktig i samfälligheten ”Övre Majorsgatan” tillsammans med BRF Oasen och BRF Övre Majoren, samfälligheten förvaltar innergården, portar och soprum. Föreningens andel i samfälligheten är 21,5 %. Det finns inga planer på att justera avgiften i nuläget.

 

Tvättstuga

Föreningen har en mycket bra tvättstuga med maskinpark från 2008. Två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp står till förfogande. Tvättstugan nås från gården (uppgång B).

 

Gemensamma utrymmen

En trevlig innergård som delas av en samfällighet. Här finns fontän, lekplats, bänkar, cykelställ, gräsmatta, körsbärsträd och välskötta planteringar.

 

Försäkring

Föreningen är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

 

Trappstädning

Trappstädningen ligger på entreprenad och utförs utav Becks städ och är således inget som medlemmarna själva behöver utföra.

 

Kabel-TV och Bredband

Grundutbudet från ComHem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/utökat utbud regleras detta av enskilda abonnemang gentemot leverantören. Bredband via ComHem eller valfri ADSL leverantör.

 

Juridisk Person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen om inte särskild grund föreligger. Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen.

 

Parkering

Boendeparkering finns i området.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-04-12 och årsredovisning 2013. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2
Boarea63 Kvm
Våning2/4
FöreningÖvre Majorsgatan 10
Avgift/månad3 457:–
Ingår inte avgiftenVärme, vatten och Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda120 kWh/Kvm och år
Andel8.8970%
Lgh.nr.0006
Lgh.nr. LMV1102

Byggnad m.m

Byggnadsår1910
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.