SÅLD
Linnéstaden, Kastellgatan 16

Spatiös sekelskiftesfyra på vån 4 med förstklassigt läge mitt på Kastellgatan! Smidesbalkong i sydväst med sol från förmiddag till sen kväll. 3 meter till tak, genomgående planlösning, magiskt ljusinsläpp, höga fönsterpartier med spröjsade överglas, fungerande braskamin och två sovrum mot gården. Inarbetad och välskött förening med god ekonomi och en fastighet i mycket gott skick.

Budgivning dold
fakta
Antal rum4 rum och kök
Avgift4 892:–
Boarea107 Kvm
Andel6.48065%
Våning4

RUMSBESKRIVNING

Efter vintern, möt våren, omfamna sommaren och retas med hösten på en balkong med sol från lunch till sen kväll! Blicka ut mot Linnegatan och dofta på liljorna högt, högt över Kastellgatan!

HALL

Bakom en pampig och inglasad entrédörr i original möts du av en stor möblerbar hall med bra ytor för avhängning och förvaring. Hallen går som ett nav genom lägenheten och härifrån nås lägenhetens alla rum förutom det lilla sovrummet som nås från köket. 

Väggar: Målade med emulsionsfärg

Golv: Oljad ekparkett

 

SOVRUM I

Bakom bevarade skjutdörrar med frostat glas ligger lägenhetens största sovrum. Lugnt och privat med tyst gårdsläge.

Väggar: Målade

Golv: Oljad ekparkett

 

VARDAGSRUM

Till höger om hallen med höga fönsterpartier och spröjsade överfönster samt med fri utsiktsvy längs med hela Majorsgatan och ända ner till Linnégatan! Stor smidesbalkong vänd mot sydväst. Under vinterhalvåret är det istället den fungerande braskaminen som står för mysfaktorn. Höga spegeldörrar i par öppnar upp mot matsalen.  

Väggar: Målade

Golv: Oljad ekparkett

 

BALKONG

Pardörrar leder ut till en av innerstadens kanske bäst belägna balkonger med fri vy över Kastellgatan och Majorsgatans praktfulla fasader! Ett svart smidesräcke ger en fin tidstypisk inramning och här skiner solen från lunch fram till sen kväll. Under sommarhalvåret blir balkongen en naturlig förlängning av vardagsrummet när gränsen mellan ute och inne suddas ut och du ogärna lämnar denna plats.

 

MATSAL

I fil med vardagsrummet, också här stora fönsterpartier med spröjsat överglas som framåt kvällen, i takt med att solen sakta börjar leta sig nedåt, ger ett snudd på magiskt ljus i de två rummen mot gatan. Gott om plats för ett större möblemang och bra förvaring i fyra garderober. 

Väggar: Limfärg från Lim & Handtryck

Golv: Oljad ekparkett

 

KÖK

Längst in i lägenheten, till vänster om hallen och med fönster mot innergården, ligger köket. I den vita skåpsinredningen som löper längs med kökets två långsidor inryms det bra med förvaring. Dessutom ger en extra djup diskbänk i rostfritt stål (70cm), tillsammans med en köksbänk i klassiskt "virrvarr" mönster, mycket bra arbetsytor. Vitvaror i form av kombinerad kyl och frys (Electrolux), mindre extra frys (Gram), induktionshäll, fläkt samt två varmluftsugnar (Husqvarna). En speglad ytterdörr leder dig ut till B-trapphuset och vidare upp till vindsplanet där lägenhetens förråd ligger. 

Väggar: Målade

Golv: Målade originalbrädgolv, klinkers vid spis

 

SOVRUM II

Innanför köket ligger ytterligare ett mindre sovrum, också detta med lugnt gårdsläge. Bakom ett draperi, längst in i rummets ena ände, inryms det gott om förvaring. 

Väggar: Målade

Golv: Oljad ekparkett

 

BADRUM

Stilrent badrum renoverat 2009 med vitt kakel på väggarna och svarta klinkers på golvet. Behaglig golvvärme. Badrumsmöbler i form av toalett, handfat, badkar samt tvättmaskin och torktumlare. Ett överfönster mot trapphuset skänker en lagom dos dagsljus.

Väggar: Kakel

Golv: Klinker

 

Till lägenheten hör ett vindsförråd som nås från B-trapphuset. 

 

FÖRENINGSBESKRIVNING

 

ALLMÄNT

Fastigheten Kommendantsängen 6:11 ägs sedan år 2000 av bostadsrättsföreningen Kastellgatan 16 och upplåter idag 14 lägenheter med bostadsrätt (mestadels större lägenheter) samt 3 lokaler med hyresrätt.

Fastigheten bebyggdes år 1906 och består av ett ovanligt vackert flerbostadshus med ett förstklassigt läge på Kastellgatans mitt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 821 kvm varav 1 613 kvm utgör lägenhetsyta och 208 kvm utgör lokalyta.

 

FÖRVALTNING

SBC hjälper föreningen med den ekonomiska förvaltningen och den tekniska förvaltningen sker i egen regi.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Kabel-tv finns att tillgå via ComHem där grundutbudet ingår i avgiften. Önskas ett större utbud tecknas detta enskilt via leverantören. Bredband finns att tillgå via ComHem.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller 9 parkeringsplatser på innergården, samtliga utrustade med laddstolpar för elbil. P-platserna hyrs ut till bostadsrättsinnehavare för en kostnad om 500kr/mån (separat kösystem). I övrigt gäller boendeparkering i området via Göteborgs stad. Kostnad ca 600 kr/mån.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

På gården finns det 9 parkeringsplatser och cykelställ. I källaren finns det ett cykelförråd.

 

ANDRA HANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Varje ansökan behandlas separat och skall ske enligt gällande regelverk.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är god och fastigheten är i gott skick efter att flera av de stora investeringarna är gjorda. Föreningens 3 hyreslokaler står för ca 21% av den totala årsomsättningen. Inga beslutade avgiftsförändringar föreligger i dagsläget.

De långfristiga skulderna enligt bokslutet för 2016 uppgår till ca 15,1 mnkr vilket motsvarar en belåning om ca 9 388 kr skuld/kvm bostadsrättsyta.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har under åren utfört löpande renoveringar och underhållsarbeten på fastigheten, ett urval av dessa redovisas nedan:

2018: Fönsterbyte mot gård

2016: Underhåll av tak och renovering av puts i genomfart till innergården

2013: Underhåll av värmesystemet

2011: Dräneringsarbeten på gården

2009: Renovering av trapphus och ytterdörrar

2006-2007: Omputsning av fasad

2006: Renovering av tak (del av tak byttes ut enligt särskild plåtkonsult, övriga ytor målades). Detta år byggdes även balkongerna om i tidsenlig stil

2002-2003: Grundförstärkning ned till berg med stålpålar fyllda med betong

2001-2008: Rörstambyte

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Fastigheten är i mycket gott skick och inga större underhåll är planerade de närmsta åren. På sikt kommer taket att behöva underhållas ytterligare. Under 2018 planeras gårdsfasaden att tvättas och målas. Det byggs i skrivande stund balkonger mot gården från två av lägenheterna i huset.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-03-16 och årsredovisning för 2016. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Boarea107 Kvm
Våning4
Driftkostnader7 300kr/år
FöreningBrf Kastellgatan 16
Avgift/månad4 892:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)
EldstadBraskamin
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda148 kWh/Kvm och år
Andel6.48065%
Lgh.nr.00010
Lgh.nr. LMV1401

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1906
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El4 800kr/år
Försäkring2 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
7 300kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.