SÅLD
Vasastaden, Aschebergsgatan 37

Minutiöst totalrenoverad Vasa-våning! Bakom varje detalj och val finns en tydlig tanke. Synnerligen välplanerad och väldisponerad våning med allt man kan önska sig. Hiss, dubbla balkonger, fungerande öppen spis, sovrum mot gården, gästtoalett och egen tvättstuga. Obelånad förening med mycket god och stabil ekonomi samt låga avgifter.

fakta
Antal rum5 rum och kök
Avgift1 953:–
Boarea155 Kvm
Andel8.98030%
Våning3 av 6

LÄGENHETSBESKRIVNING

Redan i fastighetens entré möts man av husets gedigna karaktär som varsamt vårdats genom åren. Den vackra takmålningen är intakt, färgsättningen är i original och hissen är renoverad i originalutförande. Den breda trappan med smidesräcke har slitits med åren och tankarna förs tillbaka till en svunnen tid.

Nationalromantiken, husets arkitekturstil, inspirerade de nuvarande ägarna att låta trapphusets färgsättning flöda in i hallen. Den vackert grå, öländska kalkstenen ger en tyngd och självklarhet till våningen redan innanför lägenhetsdörren. 

Våningen har idag en oerhört attraktiv planlösning. Kök, vardagsrum och här matsal blickar ut över Aschebergsgatan medan två stora sovrum och en kammare vilsamt vetter mot den lugna gården. Däremellan ligger familjebadrum, gästtoalett och tvättstuga. Lägenheten är totalrenoverad mellan 2015-2017 (inkl. att all el är omdragen).

 

Hall

Rymlig delvis möblerbar hall med ett stort kapprum/klädkammare. Hallen är vackert inramad av en bröstpanel som harmoniserar väl med det gråa kalkstensgolvet. Alla foder och listverk är målade i en ljusgrå ton.

I direkt anslutning till entrén finns lägenhetens klädkammare/kapprum, till förvaring av familjens samtliga ytterkläder, skor och assessorer. Daglig avhängning för familj och gäster. Dubbla skohyllor, belagda med slittålig matta. Extra hyllplan ovan klädstång för säsongförvaring av skor och accessoarer som rymmer mycket tack vare takhöjden. 

Golv: Öländsk kalksten samt parkett i holländsk läggning, nyslipad och mattlackerad i färgbevarande lack.

Väggar: Vitmålade samt bröstpanel i grått.

 

Kök

Tanken när nuvarande ägare lät bygga köket var att skapa så mycket mer än bara ett kök. Man ville få ett sällskapsrum där köket inte bara var praktiskt utan också smyckade lägenhetens kanske vackraste rum. Man lät därför färgsätta köket och gav det därmed ett självklart fokus ackompanjerat av den i övrigt monokroma färgsättningen. Den eleganta blå tonen valdes med omsorg. Köket är utrustat med hel kyl och hel frys, spis, ugn och diskmaskin (samtliga vitvaror från 2015). Bänkskiva är i Carrara marmor och detaljer som vägghängd köksarmatur och flytande hyllplan ger karaktär. Köket är stort nog att rymma en stor matplats med plats för många!

Golv: Fiskbensparkett i original, nyslipad och mattlackerad i färgbevarande lack.

Väggar: Målade i diskret, ljusgrå ton samt bröstpanelen målad i grått.

 

Vardagsrum

Mittenrummet av de tre rummen i fil mot gatan utgörs idag av vardagsrum. Ljuset faller in genom de vackra, spröjsade fönstren i husets burspråk. Bevarade parspegeldörrar avskärmar både mot matsal och kök. Alla elkablar är infällda, även till TV och högtalarsystem. (Kan eventuellt övertas efter överenskommelse)

Golv: Fiskbensparkett i original, nyslipad och mattlackerad i färgbevarande lack.

Väggar: Målade i en diskret, ljusgrå ton.

 

Matsal

Bredvid vardagsrummet ligger det som idag används som matsal. Ett stort rum med en bevarad, fungerande öppenspis! En gammal dörrpost har blivit en platsbyggd bokhylla och det stora höga fönstret ger ett otroligt ljusinsläpp.

Golv: Parkett i holländsk läggning, nyslipad och mattlackerad i färgbevarande lack.

Väggar: Målade i en diskret, ljusgrå ton.

 

Master Bedroom

Ett stort och lugnt sovrum mot innergården med utgång till en väl tilltagen balkong i västerläge. Rummet har god förvaring med fyra, platsbyggda garderober med överskåp. Elementskyddet är specialtillverkat och går att lyfta bort vid t.ex. luftning eller städning. Alla detaljer är väl formgivna för att vara både stilfulla och praktiska.

Golv: Parkett i holländsk läggning, nyslipad och mattlackerad i färgbevarande lack.

Väggar: Mjukt gråbrun tapet, Linen från Boråstapeter.

 

Från rummet nås även lägenhetens kammare. Ett mindre rum som passar utmärkt som arbetsrum eller barnkammare. Ytorna i lilla rummet är väl utnyttjade och man har maximerat rummets utformning med ett platsbyggt skrivbord samt inbyggda bokhyllor och en garderob med överskåp.

Golv: Parkett i holländsk läggning, nyslipad och mattlackerad i färgbevarande lack.

Väggar: Målade i en diskret, ljusgrå ton.

 

Balkong

Med ett ljuvligt läge mot innergården och den grönskande passagen mellan Aschebergsgatan och Erik Dahlbergsgatan ligger den väl tilltagna balkongen i rakt västerläge. Sol sommartid från lunch till sen eftermiddag.

 

Tvättstuga

Lägenheten är försedd med en egen tvättstuga! Den här tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare, handtvättsho och arbetsytor i rostfritt stål samt dubbla rader överskåp för förvaring. Rummet har även en steglös, motordriven ventilation som effektivt transporterar bort fuktig luft från t.ex. torktumlaren. 

Golv: Mattpolerad, grå marmor (Baradiglio Novulato) med golvvärme.

Väggar: Målade i en diskret, ljusgrå ton.

 

Badrum

Familjebadrummet har allt. Här finns både separat duschhörna och badkar, tvättställ i kommod, handdukstork och WC. Rummet är väl ljussatt och här finns bra med förvaring.

Golv: Mattpolerad, grå marmor (Baradiglio Novulato) med golvvärme.

Väggar: Helkaklade i vitt 

 

Gästtoalett

Med sparad gästtoalett har denna lägenhet fått allt. En synnerligen tilltalande gästtoalett med vägghängd WC och tvättställ. Även gästtoaletten är väl ljussatt.

Golv: Öländsk kalksten. 

Väggar: Halvkaklat med vitt kakel samt målade i en varm, sandgrå ton.

 

Sovrum 2

Gamla köket har blivit ett stort sovrum med egen balkong! Rummet är asymmetriskt och allt annat än dagens rektangulära nyproduktioner. Även detta sovrum ligger med lugnt gårdsläge. Stort och högt fönster mot väst och utgång till privat balkong. Balkongen har tidigare varit delad, men är nu privat till endast denna lägenheten. Dörren till sovrummet är glasinfattad och har renoverats omsorgsfullt och varsamt för att ta bort tidigare lager av färg från glasen.

 Väggar: Målade i en mjukt greige ton. 

Golv: Parkett i holländsk läggning, nyslipad och mattlackerad i färgbevarande lack.

 

Till lägenheten hör ett 333cm djupt, 115cm brett, 238cm högt förråd i markplan som nås från innergården. 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Boarea155 Kvm
Våning3 av 6
Driftkostnader5 800kr/år
FöreningBrf Boet
Avgift/månad1 953:–
Ingår i avgiftenVärme, VA, Kabel-TV, Bredband
EldstadÖppen spis
BalkongTvå balkonger
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda97 kWh/Kvm och år
Andel8.98030%
Lgh.nr.03
Lgh.nr. LMV1202

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1918
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudKabel-tv

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring2 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 800kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.