SÅLD
Linnéstaden, Övre Majorsgatan 14 C

Charmfull cityetta med utgång till prunkande trädgård och uteplats i soldränkt söderläge! Med fönster i två väderstreck mot föreningens fridfulla trädgård och innergård inges en total tystnad i lägenheten och ljuset tillåts flöda fritt genom rummen. Vitmålade brädgolv, stuckatur och takrosett vittnar om husets mångåriga historia. Ett stort och luftigt vardagsrum ger gott om plats för både sängen och soffan. Bo lugnt och tyst på toppen av Linné med hela staden framför dina fötter!

Budgivning dold
fakta
Antal rum1 rum och kök
Avgift2 269:–
Boarea37 Kvm
Andel2,14%
Våning1

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Hallen fungerar som lägenhetens nav och binder samman kök, vardagsrum och badrum. Plats för jackor, skor och mindre hallmöbel.


Väggar: Vitmålade

Golv: Vitmålat brädgolv

 

VARDAGSRUM

Stort och luftigt vardagsrum som med lätthet inrymmer både större säng och soffmöbel. En platsbyggd bokhylla avgränsar sovdelen mot vardagsrummet. Dekorativa snickerier i form av stuckatur och takrosett vittnar om en annan tid. Fem garderober ger gott om plats för kläderna. Pardörrar öppnar upp mot uteplatsen och föreningens trädgård i soligt söderläge! Trädgården delas med grannarna men bostadens placering i ena hörnet av trädgården gör att det känns avskiljt och privat. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Vitmålat brädgolv

 

KÖK

Med fönster mot den mysiga innergården ligger det rymliga köket med bra arbetsytor och plats för köksbord. Bakom skåpsluckor i ek inryms bra förvaring. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys, diskmaskin, spis, ugn och fläkt. Ovan arbetsbänken i ek är det kaklat i jordnära toner. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Vitmålat brädgolv

 

BADRUM

Yteffektivt och helkaklat badrum utrustat med stor duschhörna, handfat, handdukshängare, toalett och behaglig golvvärme.

Väggar: Kaklade väggar i beige nyans

Golv: Klinker med golvvärme

Sammanfattning av Brf Oasen

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Oasen förvärvade fastigheten Olivedal 1 redan 1988 och upplåter idag 31 lägenheter med bostadsrätt på adressen Övre Majorsgatan 14 A-C. Fastigheten uppfördes 1910. Byggnadens totalyta uppgår till 1 816 kvm. För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av Bredablick, medan den tekniska förvaltningen sköts i egen regi. Föreningen är medlem i en samfällighet som tillsammans sköter den mysiga innergården. Under 2011 upprättades en underhållsplan som löper fram till 2031.


Renoveringar

1975 genomfördes en större renovering av fastigheten och då byttes bland annat rörstammar och elledningar. En stor renovering av innergården innehållande nytt gårdsbjälklag gjordes 1992. Omputsning av husets västfasad, byte av fönster på syd- och väst fasaderna, målning av takets plåt samt byggnation av samtliga balkonger gjordes 2005 och 2009 renoverades den del av husets stenmur som vetter mot väster. 2013 var ett mycket händelserikt år. Föreningen tog beslut om att göra en större insats utifrån den upprättade underhållsplanen. Följande åtgärder gjordes då:

Målning av tak, omputsning av fasad mot gatan, målning av fasad mot gården, byte av fönster i öst- och norrfasad, renovering av alla trapphus samt att tvättstugan fixades i ordning och vissa maskiner byttes. Renoveringsarbetena har hållit den budget föreningen har satt upp. Under 2014 genomförde föreningen en stamöversyn och en brandinspektion. Under 2015 gjorde man en OVK- besiktning samt inspektion av badrummen.

Just nu renoverar föreningen källaren där de byter ut bjälklag i väggar och golv samt sänker ner och förbereder förrådsutrymmen inför ett eventuellt kommande vindsprojekt. Arbetet i källaren ska vara klart strax efter sommaren 2016.


Kommande renoveringar

Styrelsen har jobbat med att förbereda en kommande stamrenovering som planeras inom en 5 års period. Inget beslut finns ännu men styrelsens intention är att ett beslut ska fattas under hösten 2016. Inga andra större arbeten är planerade.


Ekonomi

På grund av de större renoveringar som genomfördes under 2013 tog föreningen upp nya lån om cirka 6 Mkr. Föreningen har sedan tidigare varit mycket sparsamt belånad. Idag ligger belåningsgraden på ca 6600kr/kvm, vilket är i nivå med genomsnittet för området. Inför den kommande stamrenoveringen beslutade föreningen att höja avgifterna för att ligga i fas ekonomiskt. 2015 höjdes avgiften med 7% och 2016 med 2%. Sedvanliga höjningar för generella kostnadsökningar sker årsvis.


Andrahandsuthyrning

Föreningens policy är ett års fri andrahandsuthyrning. Därefter gäller gängse regler och fortsatt uthyrning medges ifall giltiga skäl såsom arbete/studier på annan ort, militärtjänstgöring eller provsamboende föreligger.


Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Folksam. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.


Trappstädning

Trappstädningen läggs ut på entreprenad och är inget de boende behöver göra själva.


Tvättstuga

Föreningens nyligen uppfräschade tvättstuga ligger på markplan och nås från uppgång 14 A. Maskinparken består av tre tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkrum. De maskiner som behövdes bytas, byttes i samband med renoveringen våren 2013. Tillgängligheten bedöms som mycket god av de boende.


Gemensamma utrymmen

Föreningen har en stor mysig trädgård. Här finns trädgårdsmöbler och grill som möjliggör samvaro med grannar eller vänner under den varma årstiden. Innergården är snyggt stenbelagd och har en liten gräsplätt samt en damm med fontän och massa fina krukor som ger en mysig och ombonad känsla. För den som vill snickra eller måla finns det ett hobbyrum i källaren.


Cyklar

Cyklar kan parkeras på gården


Bilparkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering och bredvid fastigheten ligger Nordhemsskolans parkering där man kan ställa sin bil kvällar, nätter, helger och lov för en kostnad om 300 kr/månad. Kösystem tillämpas, men kön är i dagsläget kort.


Kabel-TV och Internet

Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/utökat utbud regleras detta av enskilda gentemot leverantören. Bredband finns att tillgå via ComHem.


Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen om inte särskild grund föreligger. Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-08-11. Uppgifter som är av särskild vikt för köpet bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1 rum och kök
Boarea37 Kvm
Våning1
Driftkostnader3 600kr/år
FöreningOasen
Avgift/månad2 269:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
BalkongEgen uteplats
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
Energiprestanda170 kWh/Kvm och år
Andel2,14%
Lgh.nr.20
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

Byggnadsår1910
UppvärmningFjärrvärme
VentilationSjälvdrag
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 600kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.