SÅLD
Kungshöjd, Lasarettsgatan 6

Välplanerade kvadratmeter på Kungs-höjden, med slående utsikt över hamninloppet. En lägenhet som badar i ljus med fönster i två väderstreck och tillgång till 150 kmv takterrass. Lägenheten ligger i unik fabriksbyggnad i industridesign från tidigt 1900-tal. Våning 6, hiss finns!

fakta
Antal rum2
Avgift2 464:–
Boarea44 Kvm
Biarea4 Kvm
Andel0.91956%
Våning6/7

Lägenhetsbeskrivning

Hall

Rymlig hall, delvis möblerbar, som leder in till kök/vardagsrum, badrum samt till sovrummet. Golvet består av en fint polerad industribetong som både har en fantastisk slitstyrka samt ger en sober och minimalistisk känsla.

Golv: Polerad industribetong

Väggar: Målade vita

 

Vardagsrum/Kök

Med social öppen planlösning och stora ytor är detta ett rum begränsat bara av fantasin. Med ljus från två håll från 4 (!) stora fönster översållas man av dagsljus. Vid kvällningen kan man använda det intelligenta ljussystemet, som enkelt kan styras via app i telefonen och ger obegränsade möjligheter att justera ljus exakt så man önskar för stunden.

Köket avgränsas av samma slitstarka betonggolv som i hallen, vilket kontrasterar den mustiga oljade ekparketten mycket väl.

Köket är byggt i vinkel och går i vitt och rostfritt med en bänkskiva i massiv ek. Utrustningen består av Kyl/Frys, induktionshäll, ugn, mikrovågsugn och diskmaskin. Samtliga vitvaror är från 2010

 

Golv: Polerad industribetong/ Oljad ekparkett

Väggar: Målade vita

 

Sovrum

Lugnt, ljust och svalt sovrum med utsikt. Här finns tre höga garderober för kläder. (Tvättstugan ligger på bekvämt avstånd på samma plan längre bort i korridoren). För övrig förvaring ligger lägenhetens förråd vägg i vägg med lägenheten (uppskattningsvis ca 4 kvm)

 

Golv: Oljad ekparkett

Väggar: Målade vita

 

Bad

Helkaklat badrum med separat duschhörna bakom smarta vikväggar, spegel med infälld belysning, högskåp, WC och tvättställ. 

Golv: Grå klinker

Väggar: Grått kakel

 

 

Sammanfattning av Brf Kungen 6

I en spännande byggnad från 1912 ligger bostadsrättsföreningen Kungen 6. Fastigheten uppfördes från början som en fabriksfastighet för Melins Kartongfabrik. Från 1960-talet och fram 1996 huserade här Ester Mosesson Gymnasium. Byggnaden byggdes om till bostäder 1996-1998. Ombyggnaden erhöll ”Hedersomnämnande för för god byggnadskonst” av Per och Alma Olssons fond. Föreningen äger fastigheten sedan 2008 och består av 88 lägenheter varav 79 är upplåtna med bostadsrätt och 9 fortfarande är hyresrätter. Hyresrätterna utgör en dold ekonomisk tillgång för föreningen.

 

Antal lägenheter/lokaler:

Föreningen upplåter 84 lägenheter med bostadsrätt, 4 lägenheter med hyresrätt samt fem affärslokaler med hyresrätt. (Föreningen är i färd med att bygga ytterligare en bostadsrätt i huset, startbesked för detta förväntas under hösten 2016, det totala antal lägenheten uppgår då till 89.)

 

Tomträtt:

Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

År föreningen förvärvande fastigheten:

Fastigheten förvärvades i mars 2008.

 

Förvaltare:

HSB Göteborg sköter föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötsel.

 

Renovering:

Kommande renoveringar:

2016 Bygga ytterligare en bostadsrätt i föreningen, ett gammalt förrådsutrymme kommer bli lägenhet. (Startbesked för detta förväntas under hösten 2016)

Föreningen planerar även att se över och renovera eller ev byta fönster i föreningen. Byte garageportar och renovera vissa av takfönstren i föreningen.

2015 Delrenovering av fasad mot Ingenjörsgatan. Byte och besiktning av takfläktar.

2013-2014 var uppsamlings år för föreningen. Man gjorde många mindre renoveringar på fastigheten och även några mer omfattande. Bla så målades trapphusen, man lät installera ett nytt låssystem, delvis renoveringar av fasad mot Ingenjörsgatan.

(När man under 90-talet gjorde den stora ombyggnationer byttes samtliga installationer i föreningen.)

 

Ekonomi:

Man sänkte avgifterna 2015-01-01 med 5%

Styrelsen i föreningen upplever att man har en god ekonomi. Det finns idag inga planer på avgiftshöjningar under kommande period. Styrelsens intention är att på sikt kunna sänka avgifterna. Föreningen har många hyresrätter som är en tillgång då de genererar pengar till föreningen vid de tillfällen de säljes. Löpande renoveringar som kommer ligger inom ramen för underhållsplanen och är budgeterade. Överlåtelseavgift betalas av säljaren.

 

Andrahandsuthyrning:

Föreningen följer hyresrättslagen och beviljar andrahandsuthyrning efter skriftlig ansökan till styrelsen om beaktansvärda skäl föreligger såsom nytt samboförhållande, studier eller arbete på annan ort.

 

Tvättstuga:

Det finns en tvättstuga på varje våningsplan förutom våning 1, 2 och 7. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Man kan tvätta alla dagar i veckan så det är god tillgång på tider.

 

Gemensamma utrymmen:

Det finns garage med 20 garageplatser och cykelrum i fastigheten, därtill har föreningen 2 p-platser ute på gatan. Föreningen har även en takterrass om hela 150 kvm med underbar utsikt över takåsarna och hamninloppet. Förråd finns till samtliga lägenheter. Extra förråd finns att hyra, till de förråden är det sep kösystem.

 

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF Skadeförsäkring.

 

Trappstädning:

HSB sköter trappstädningen i fastigheten och detta är således inget som de boende själva utför.

 

TV/Internet-anslutning

Ansluten till kabelnät via Comhem. Bredband finns via fiberlan.

 

Parkering:

Föreningen har 2 parkeringsplatser (972 kr/mån) och 16 garageplatser i varierande storlek (1 300 kr/mån). Just nu finns lediga platser. Otterhällans garage ligger i grannfastigheten. Boendeparkering i området kostar ca 600 kr/mån.

 

Juridisk person:

Beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

Hemsida:

Föreningen har en egen hemsida där det finns mer information: www.kungen6.se.

 

Ovanstående information grundas på information från föreningens kontaktperson (2016-07-22) . Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2
Boarea44 Kvm
Biarea4 Kvm
Våning6/7
FöreningKungen 6
Avgift/månad2 464:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongGemensam takterrass
FörvaringsrumFörråd på samma våningsplan
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda118 kWh/Kvm och år
Andel0.91956%
Lgh.nr.603
Lgh.nr. LMV1306

Byggnad m.m

Byggnadsår1912
Byggnadsår kommentarOmbyggnadsår 1997
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.