SÅLD
Vasastaden, Engelbrektsgatan 12

Med sagolik utsikt över Vasaparken och Vasakyrkan ligger denna generöst tilltagna fyrarummare på 114 kvm. 3,2 meter i takhöjd, bevarad fiskbensparkett, brädgolv, stuckaturer och listverk, renoverat stilfullt kök och höga fönster i tre väderstreck! Pittoresk innergård och ett högst enastående trapphus.

Budgivning dold
fakta
Antal rum4 rum och kök
Avgift4 997:–
Boarea114 Kvm
Våning2/5

LÄGENHETSBESKRIVNING

Hall

Höga dubbeldörrar i original från trapphus till lägenhet. Stor öppen hall med gott om förvaringsmöjligheter. Hallen är fördelad på en inre och yttre del. Inre hallen har en bevarad öppenspis (möjlighet finns att sätta igång eldstaden) och access till kök, badrum och vardagsrum.

(Ägarna har låtit undersöka eldstäderna i lägenheten och både öppen spis och kakelugn är godkända och behöver inte muras om, däremot läcker kanalen och behöver därför renoveras, prisförslag för arbetet ligger på ca 25 000kr)

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

Kök

Totalrenoverat kök i fil med matsalen. Köket totalrenoverades 2014 med infälld belysning i varje låda. Stora arbetsytor i Carrara marmor , vitt kakel med grå fog i halvstensförband, smakfull arbetsbelysning . Kylskåp Whirlpool, Ugn och Induktionsspis SMEG, Fläkt SMEG, Vinkyl Gorenje och Diskmaskin Miele.

Golv: Trägolv i original (slipat och behandlat med hårdvaxolja)

Väggar: Målade

 

Matsal

Spektakulärt hörnrum med tre stora fönsterpartier, höga dörrvalv mot både kök och matsal, stuckaturer, bevarade foder och höga fotlister.

Golv: Fiskbensparkett i original (slipat och behandlat med hårdvaxolja)

Väggar: Målade (Alcro Silverpil)

 

Vardagsrum

Stort vardagsrum med stora fönster ut mot Vasaparken och Vasakyrkan. 3,2 m i takhöjd, stuckaturer, listverk och höga fönster mot parken. En rikligt dekorerad kakelugn finns bevarad. (Är ej i bruk i dagsläget, men möjligheter finns att sätta igång den)

(Ägarna har låtit undersöka eldstäderna i lägenheten och både öppenspis och kakleung är godkända och behöver inte muras om, däremot läcker kanalen och behöver därför renoveras, prisförslag för arbetet ligger på ca 25 000kr)

Golv: Fiskbensparkett i original (slipade och behandlade med hårdvaxolja)

Väggar: Målade i vitt

 

Lilla sovrummet

I fil med matsal och vardagsrum ligger det mindre sovrummet med helt insynsskyddat läge ut mot Vasaparken.

Golv: Fiskbensparkett i original (slipade och behandlade med hårdvaxolja)

Väggar: Målade vitt

 

Stora sovrummet

Med lugnt gårdsläge och väl avskilt från resten av lägenheten ligger master bedroom. Gott om förvaring i både inbyggda garderober och fristående.

Golv: Brädgolv (lutat och vitoljat) 

Väggar: Målade (bruten vit)

 

Badrum

Rymligt badrum med badkar, tvättställ i kommod, WC, tvättmaskin och öppna hyllplan. Renoverat 2004. 

Väggar: Helkaklade i vitt med blå dekorlist.

Golv: Ljus golvklinker

 

Vindsförråd om ca 5 kvm tillhör lägenheten

SAMMANFATTNING AV BRF VASAPARKEN 2

 

ALLMÄNT

Föreningen förvärvade fastigheten Vasastaden 17:9 år 2001 och upplåter idag 23 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 378 kvm, varav 2 217 kvm utgör lägenhetsyta och 161 kvm utgör lokalyta. Fastigheten bebyggdes 1888 och består av ett flerbostadshus med adress Engelbrektsgatan 12 och Aschebergsgatan 15.

 

FÖRVALTNING

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av Husjuristerna.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda gentemot leverantören. Bredband finns att tillgå via ComHem.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 600 sek/månad. Det finns även möjlighet att hyra garageplats i intilliggande Viktoriagaraget, separat kö. För mer information om aktuell kötid, vänligen kontakta Ivar Kjellberg som förvaltar garaget.

 

INNERGÅRD

En väldigt lugn och mysig innergård med utemöber, grill, cykelförvaring under tak samt soprum.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det gemensam tvättstuga, plats för barnvagn (Engelbrektsgatan 12), cykelförvaring under tak på gården och soprum.

 

TVÄTTSTUGA

Tvättstugan ligger i gårdshuset och renoverades 2011 med nya maskiner och ommålning av väggar. I tvättstugan finns det två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. God tillgång på tider.

 

FÖRRÅD

Till lägenheten hör ett vindsförråd på ca 5 kvm. Föreningen planerar att i samband med eventuell exploatering av råvind förflytta förråden ner till källaren.

 

EKONOMI

Föreningen har en god ekonomi där de långfristiga skulderna enligt bokslutet 2015 uppgår till 16,9 msek vilket motsvarar ca 7 623 sek/kvm bostadsyta. Föreningen har tre hyreslokaler som bidrar med ca 29 % av de totala intäkterna (De olika verksamheterna i lokalerna är Struktur HB, HiFi Klubben samt Hjärtjuvel). Dessutom har föreningen kvar två lägenheter med hyresrätt som ännu inte har ombildats och därmed utgör en dold tillgång i föreningen. När lägenheterna efterhand säljs kommer pengarna att tillfalla föreningen och stärka dess ekonomi ytterligare. Storlek på lägenheterna är 2 rum och kök på ca 78 kvm och 4 rum och kök på ca 120 kvm. Under hösten 2014 erbjöds samtliga hyresgäster, vid det tillfället tre stycken hushåll, att köpa loss sina lägenheter vilket en hyresgäst valde att göra 2015.

I samband med den omfattande renoveringen av fastighetens fasad, fönster, delar av tak och balkonger tog föreningen upp två nya lån på totalt 9 msek, fördelat på 4,5 msek vardera (SEB).

Föreningen diskuterar möjligheten att konvertera råvinden (ca 140 kvm) i fastigheten till lägenhet vilket skulle innebära ett stort tillskott till föreningens ekonomi, både i form av insats men även löpande månadsavgifter.

Föreningen planerar i dagsläget inga avgiftshöjningar.

 

RENOVERINGAR

För att föreningen på lång sikt skall kunna säkerställa fastighetens skick håller man på att arbeta fram en underhållsplan med tillhörande budget. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts i fastigheten under de senaste åren.

2015 Nytt porttelefonsystem installerades och balkongerna in mot gården totalrenoverades.

2014 (färdigställt 2015) Omfattande fasadrenovering där hörnfastighetens båda gatufasader putsades om och målades i en kulör som tagits fram i samråd med antikvarie. Fasadteglet tvättades och i de fall de var dåliga ersattes de med likvärdiga tegelstenar. Samtliga fogar fogades om. Takfoten renoverades och de vackra ornamenten rekonstruerades, liksom den fina taklisten som tidigare döljdes av en undermålig plåt. Originalbalkonger mot både gata och gård totalrenoverades. Dessutom byttes samtliga fönster mot både gata och gård med hänsyn tagen till bullerreduktion och fasadens ursprungliga 1880-tals utseende. Portiken in till gården rustades även den upp med ny belysning och renoverade (eller ersatta) stuckaturer.

2014 Ny vattenpump installerades för att justera vattentrycket i fastigheten. I början var det svårt att finna en lagom nivå men, efter en injusteringsperiod har vattentrycket stabiliserats. Därtill har alla föreningens vertikala avloppsledningar och stickledningar från kök och badrum spolats rena av företaget Cleanpipe.

2013 Inventering av samtliga avloppsstammar i fastigheten vilka visade sig vara i bra skick.

2012 Underhållsbesiktning av fastigheten. Akuta skador åtgärdades på fasad och balkonger mot gatan.

2011 Renovering av tvättstugan (nya maskiner och målning av väggar).

2006 Reliening av stammarna i huset.

2002/2003 Större renovering av badrum samt filmning och spolning av stammar.

1984 Stambyte.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Delar av taket är bytt, kvarstående takrenovering kommer regleras i den blivande underhållsplanen. Exploatering (försäljning) av råvinden planeras (ca 140 kvm), en nödvändig förutsättning för detta är att vindsförråden flyttas ner till källaren. Takrenoveringen kommer sannolikt att samordnas med den eventuella ombyggnaden av råvinden.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-10-07 och årsredovisning för 2014 och 2015. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Boarea114 Kvm
Våning2/5
Driftkostnader7 320kr/år
FöreningVasaparken 2
Avgift/månad4 997:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda94 kWh/Kvm och år
Lgh.nr.12
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

Byggnadsår1888
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El4 356kr/år
Försäkring2 964kr/år
Total driftkostnad 7 320kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.