SÅLD
Örgryte, Bäckeliden 1

I ståtlig diplomatvilla anno 1910. Läcker vindsvåning, helt unik i sitt slag, med spännande vinklar, annorlunda planlösning och slående utsikt över Örgrytes gamla villakvarter! Fönster i fyra (!) väderstreck, takbjälkar och givmilda sällskapsytor. Stor inbjudande trädgård som snart kommer göras om med plantering av nya träd, buskar, stengångar och uteplatser samt att möjligheten utreds till att anlägga fyra nya parkeringsplatser varav en i sådana fall kommer ingå i avgiften!

fakta
Antal rum4 rum och kök
Avgift3 668:–
Boarea80 Kvm
Biarea40 Kvm
Andel15%
Våning3/3

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Den ståtliga villan anno 1910 tornar upp sig när du rundar krönet och svänger in på Bäckeliden. Det representativa trapphuset leder dig upp till andra våningsplanet där lägenhetens entrédörr återfinns och du en trappa upp välkomnas in i hallen och bostaden. 

 

HALL

En bred trappa målad i mörkgrå nyans leder dig upp till den stora hallen som erbjuder bra förvaring i två inbyggda garderober  – all inredning målad i en greige kulör. Dessutom platsbyggd sittbänk och bokhylla, allt stilrent och genomtänkt.

Väggar: Målade i greige nyans

Golv: Slipad och oljad parkett

 

VARDAGSRUM

Det rejäla vardagsrummet delas upp i två nivåer mellan matsal och vardagsrum och avgränsas genom en mörkgrå trappa som sträcker sig längs med vardagsrummet. Tre fönster på rad bjuder in ljuset och skapar tillsammans med takhöjden en otrolig rymd! Från matsalen har du dessutom slående utsikt över Örgytes gamla villakvarter. Vindskaraktären i lägenheten framhävs genom takbjälkar, snedtak och takfönster, en tegelvägg är dessutom framtagen och målad i samma kulör som väggarna. Dörrar och bjälkar är sobert målade i mörkgrå nyans med en hint av Umbra. 

Väggar: Målade i greige nyans

Golv: Slipad och oljad parkett

 

SOVRUM 1

Master Bedroom ligger ostört placerat längst in i bostaden. En spegeldörr leder in till rummet som har plats för dubbelsäng och skrivbordshörna. Bra förvaring i fem platsbyggda garderober som anpassligt följer snedtaket. Tre fönster på rad bjuder på utsikt över villakvarteret och Örgryte nya kyrka. 

Väggar: Målade i grön/grå nyans

Golv: Slipad och oljad parkett

 

BADRUM

Helkaklat badrum med vitblanka kakelplattor och klinkergolv i matt grå nyans. Bra förvaring i kommod med ovanliggande handfat, duschhörna bakom betongglasvägg, toalett, handdukstork och tvättmaskin. Gemensam tvättstuga finns även i källaren. Ett fönster släpper in ljuset och ger bra vädringsmöjligheter. 

Väggar: Horisontella vitblanka kakelplattor

Golv: Klinker i matt grå nyans

 

SOVRUM 2

Via den övre delen av vardagsrummet nås lägenhetens andra sovrum. Hit når det rikligt med dagsljus tack vare ett takfönster och två överfönster mot vardagsrummet. Tydlig vindskaraktär genom synliga takbjälkar och snedtak, allt målat i samma nyans av ”dusty pink”.

Väggar: Målade samt harlekinmönstad tapet från Cole and Son

Golv: Slipad och oljad parkett

 

KÖK

Stilrent kök från Ballingslöv, renoverat 2013 med vita släta skåpsluckor, glaskakel och bänkskiva i svart. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, inbyggd varmluftsugn, induktionshäll och köksfläkt. Allt i rostfritt utförande från välrenommerade Siemens. Fristående kyl och frys i fullhöjd från Hoover. Fina överfönster mot vardagsrum och sovrum.

Väggar: Mönstrad tapet från Morris

Golv: Gråmelerad klinker

 

SOVRUM 3

Innanför köket ligger lägenhetens tredje sovrum, även detta med takfönster och överfönster mot köket.

Väggar: Målade i blått samt harlekinmönstrad tapet från Cole and Son

Golv: Slipad och oljad parkett

 

Källarförråd om ca 5 kvm tillhör lägenheten. 

Sammanfattning av Brf Bäckeliden

 

Allmänt

Föreningen bildades 2001 och äger fastigheten Göteborg Bö 21:22. Fastigheten uppfördes 1910 som ett tvåfamiljshus. En tillbyggnad uppfördes på 1970-talet och på 1990-talet byggdes en vindslägenhet. Enligt taxeringsbeskedet är totalytan 1068 kvm, varav 533 kvm utgör boarea. Fastighetens värdeår är 1929. Äldre beteckning på fastigheten är tomt 22 i kvarteret Snigeln i Böö med adress Danska Vägen.

 

Antal lägenheter

Föreningen upplåter 4 lägenheter med bostadsrätt. Lägenhetsfördelningen är följande; 1 st 7 rum och kök, 1 st 6 rum och kök, 1 st 4 rum och kök samt 1 st 3 rum och kök.

 

Förvaltning

Teknisk och ekonomisk förvaltning genomförs till största delen av föreningens medlemmar. Föreningen hjälps åt med trädgårds-/fastighetsskötsel och fastighetsadministration.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Försäkring

Fastigheten är försäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

Trappstädning

Föreningens medlemmar hjälps åt med städning av trapphuset.

 

TV/Internet-anslutning

Fiber har förberetts och kommer dras in i november/december 2016. Avtal är gjort med Telia som leverantör av TV och bredband för hela föreningen. Fiber installationen är betalat av föreningen. Kostnad för bredband, telefoni och TV (Telias lagomutbud) är 379 sek/månad.

 

Parkering

I dagsläget parkerar man enkelt längs med gatorna i området utan kostnad. Föreningen håller på att utreda möjligheten att anlägga fler parkeringsplatser på tomten.

 

Juridisk person

Styrelsen godkänner inte juridisk person enligt stadgarna.

 

Andrahandsuthyrning

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen.

 

Gemensamhetsutrymmen

I källaren finns det möjlighet att placera cyklar och barnvagnar. Föreningen planerar att förbättra utemiljön som t ex uteplatser, trädgård och allmänna utrymmen.

 

Trädgård

Till fastigheten hör en stor och härlig trädgård som nyttjas av föreningens medlemmar. Idag inramas trädgården av en stor häck som skärmar av mot grannarna och inger en privat och ostörd känsla. Föreningen har långtgående planer på att låta göra om trädgården och har låtit en landskapsarkitekt ta fram ett förslag på ny design och layout som bland annat innefattar anläggning av gräsmattor, stengångar, uteplatser, plantering av träd och buskar, blomsterlådor, fyra nya parkeringsplatser, cykelplats och sopkärl samt att häcken eventuellt byts ut mot en vit stenmur. Exakt hur trädgården kommer att se ut och när åtgärderna kan genomföras är i dagsläget inte beslutat, planen är att starta igång med vissa delar våren 2017.

 

Uteplats

I samband med att trädgården görs om kommer vindslägenheten få tillgång till en yta av trädgården för att användas som uteplats (ytan tillhör dock föreningen).

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och stabil. I samband med underhållsåtgärderna av fasad och fönster tog föreningen upp nya lån om 2,1 msek som därmed ökade belåningsgraden. I samband med detta bytte föreningen bank till SEB-banken och flyttade alla föreningens lån, eftersom bättre lånevillkor erhölls. De långfristiga skulderna uppgår nu till ca 2,7 msek, vilket motsvarar ca 5 039 kr skuld/kvm bostadsyta. Tre av fyra medlemmar har valt att betala in ett frivilligt kapitaltillskott och därmed minskat sina årsavgifter. Väljer man att göra ett kapitaltillskott innebär det för denna lägenheten att vid inbetalning med 581 250 sek, så sänks avgiften till 2211 sek per månad.

 

Renoveringar

2015 Differentierad elanläggning samt installation av bygg-el och jordfelsbrytare, Ny fasad, armatur och byte av alla fönster

2014 OVK-besiktning och åtgärder, Renovering av trapphus

2012 Skorstenshuv på tak, entrégolv klinkersätts, Yttertrappa renoveras och klinkersätts, Målning staket balkong, Renovering av mur garagenerfart

2011 Altantak renoveras, Ersättning stuprör

2010 Förbättrad taksäkerhet huvudbyggnad, Målning av yttertak huvudbyggnad

2001 Nytt plåttak annexet, Tilläggsisolering fasad och ny puts, Bandtäckning av plåttak huvudbyggnad

 

I övrigt följer föreningen underhållsplanen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Boarea80 Kvm
Biarea40 Kvm
Våning3/3
Driftkostnader9 496kr/år
FöreningBrf Bäckeliden
Avgift/månad3 668:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda124 kWh/Kvm och år
Andel15%
Lgh.nr.3
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

Byggnadsår1910
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Tv- InternetutbudFiber via Telia kommer installeras i fastigheten nov/dec 2016

Driftkostnader

El6 864kr/år
Försäkring2 632kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
9 496kr/år
Fast kostnad för elen då föreningen delar på hushållsel baserat på ägarandel. Överskjutande del/överskott fördelas hos medlemmarna vid årsskiftet då avräkning görs.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.