SÅLD
Vasastaden, Viktoriagatan 12

Le petit château! En lägenhet renoverad i perfektion. Genomgående fiskbensparkett, höga lister och bevarade stuckaturer. Påkostade och exklusiva materialval skänker en sober elegans till Viktorigatan 12. Mycket stabil och välmående bostadsrättsförening med låga avgifter. Hiss finns!

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift2 102:–
Boarea83 Kvm
Andel8.3719391%
Våning2/4

LÄGENHETSBESKRIVNING

Hall

Öppen hall med ett stort fönster för ett naturligt ljusinsläpp. Två garderober för förvaring av ytterkläder och plats för avhängning på båda sidor om ytterdörr.

Golv: Fiskbensparkett

Väggar: Målade

 

Kök

Socialt arbetskök sobert färgsatt med grå skåpsluckor, vilka kontrasteras väl av en bänkskiva i massiv Carrara marmor. Vitvaror från bla exklusiva Bertazzoni och Thermex. Maskinparken består av  integrerad kyl och frys, fristående spis med induktionshäll och varmluftsugn, kolfilterfläkt och diskmaskin. 

Golv: Fiskbensparkett

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Stort vardagsrum i fil med sovrum, enorma stuckaturer, höga fotlister, profilerade dörr och fönsterfoder och höga fönster i utsökt västerläge. Höga parspegeldörrar med vackert överstycke in mot sovrum.

Golv: Fiskbensparkett

Väggar: Målade

 

Sovrum

Stort harmoniskt sovrum med platsbyggda garderober, bevarade originaldetaljer, höga parspegeldörrar både mot vardagsrum och ut mot kök.

Golv: Fiskbensparkett

Väggar: Målade

 

Badrum

Stort badrum (renoverat 2015/2016) i stilfulla materialval, jacuzzi, tvättmaskin, tvättställ med kommod, vattenburen handukstork och vägghängd WC.

Golv: Klinker (underliggande golvvärme)

Väggar: Helkaklade

 

Sovrum 2

Mysigt sovrum mot pittoresk innergård.  Ljuvliga tapeten ”Blossom” från Mr Perswall pryder kortsidan på rummet. 

Golv: Fiskbensparkett

Väggar: Målade

 

SAMMANFATTNING AV BRF GLASBJÖRKEN 13

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Glasbjörken 13 förvärvade fastigheten Göteborg Vasastaden 7:13 år 2002. Föreningen består av ett flerbostadshus som totalt innehåller 16 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är 1 350 kvm varav 1 067 kvm utgör bostadsyta och 283 kvm utgör lokalyta. Hyresgästerna är de två restaurangerna Koka och Björns Bar.

 

FÖRVALTNING

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av Riksbyggen. Den tekniska förvaltningen sköter Primär fastighetsförvaltning AB.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Nordic Försäkring.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Fiberkabel för internetanslutning och TV-tjänster är indragen i fastigheten. Bredbandsanslutning via Bredbandsbolaget ingår i avgiften.

 

PARKERING

För den som är folkbokförd på adressen finns det tillgång till boendeparkering i område M för ca 600 sek/månad. Det finns även möjlighet till garageplats i närliggande Viktoriagaraget till en kostnad från ca 1 500 sek/månad. För mer info om kötid, kontakta Ivar Kjellberg.

 

INNERGÅRD

Föreningen har en mysig, stenbelagd innergård utrustad med bord och stolar.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det en gemensam tvättstuga som är belägen i B-uppgången och nås från gården. På gården finns det även soprum med källsortering samt barnvagns- och cykelrum.

 

JURIDISK PERSON

Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen. Uthyrning skall ansökas skriftligen hos styrelsen och godkänds med ett år i taget.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi bedöms som mycket god och stabil tack vare ett hus i bra skick och två attraktiva lokaler som ger goda intäkter. De långfristiga skulderna för bokslutet 2015 uppgår till ca 6,8 msek vilket motsvarar en belåning om ca 6 417 sek/kvm bostadsyta. Lånen är bundna med både rörlig och fast ränta. Föreningens hyreslokaler bidrar med ca 74% av den totala årsomsättningen. Överlåtelse-och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift betalas av säljaren. Under 2010 valde man att sänka avgifterna med 30%. 2016 inkluderades bredband via fiber (250Mbit) i månadsavgiften- de facto ytterligare en "avgiftssänkning". Ingen avgiftsjustering planerad i dagsläget.

 

RENOVERINGAR

Byggnaden är i mycket gott skick, många av de stora och kostsamma renoveringarna är redan gjorda. I slutet av 80-talet genomgick huset en större ombyggnad och renovering. Då renoverades eller byttes VVS-, VA- och elsystem. Man utförde även en grundförstärkning av hela fastigheten. I samband med ombyggnaden gjordes även ett fönsterbyte. Under 2010 målades trapphus och port om. Även tvättstugan och torkrum har de senare åren renoverats och målats samt att gården har rustats upp med nya möbler och krukor.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-11-21 och årsredovisning för 2015. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea83 Kvm
Våning2/4
Driftkostnader5 100kr/år
FöreningGlasbjörken 13
Avgift/månad2 102:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A, Kabel-TV och Bredband
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda158 kWh/Kvm och år
Andel8.3719391%
Lgh.nr.203

Byggnad m.m

Byggnadsår1890
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 100kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.