SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 74 A

Med suveränt läge i Nordhemsbacken, även kallad Göteborgs San Francisco, finner vi 101 kvm tidlös charm mixad med klassiska men ändå moderna inslag. Bevarade originaldetaljer såsom stuckaturer, takrosetter, höga fotlister, brädgolv och kakelugn i finstämt samspel med renoverat kök och bad. Bara ett stenkast från Linnéplatsen och Slottsskogen med hela Linnéstadens utbud av restauranger och caféer utanför dörren.

fakta
Antal rum3
Avgift4 422:–
Boarea101 Kvm
Andel2.77%
Våning1

RUMSBESKRIVNING

 

HALL

Den välbevarade fastigheten anno 1905 tornar upp sig i Nordhemsbacken. Innanför dörren möts vi av en stor hall, delvis möblerbar, med bra plats för avhängning och klädförvaring. Hallen leder dig vidare in i lägenhetens övriga rum.

Golv: Vitbetsat och mattlackat furubrädgolv

Väggar: Målade i brutet vitt

 

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med plats för både soffmöblemang och större matsalsbord. Bevarade originaldetaljer så som höga fotlister målat i brutet vitt, originalbrädgolv, stuckaturer, takrosett och kakelugn (för nuvarande ej i bruk men går att restaurera förutsatt att alla grannar på kanalen är intresserade, kostnad ca 30 000 sek). 

Golv: Vitbetsat och mattlackat originalbrädgolv

Väggar: Målade i brutet vitt

 

SOVRUM NO. 1

Det stora sovrummet inrymmer gott om plats för ett större sovrums-möblemang och kan med fördel även delas av till ytterligare ett sovrum, se alternativ planskiss. Tidlös charm i form av originalbrädgolv, listverk, stuckaturer och takrosett. 

Golv: Vitbetsat och mattlackat originalbrädgolv

Väggar: Målade i brutet vitt

 

SOVRUM NO. 2

Lägenhetens andra sovrum är placerat längst in i bostaden med fönster mot den lugna innergården. Barnrum eller Master bedroom? Valet är fritt och möjligheterna många! Tillhörande Walk-in closet ger gott om plats för kläderna. 

Golv: Vitbetsat och mattlackat furubrädgolv

Väggar: Målade i brutet vitt

 

KÖK

Totalrenoverat 2012 med vita, släta skåpsluckor från HTH. Plats för ett större köksbord och utgång till mysig balkong mot innergården. Maskinell utrustning i form av ugn, diskmaskin, kyl/frys (Bosch 2012), häll (Miele 2012), fläkt (Siemens 2012) och vinkyl (2016).

Golv: Vitbetsat och mattlackat furubrädgolv

Väggar: Målade i brutet vitt

 

BADRUM

Renoverat och utbyggt 2013, inrett med tidlösa färg- och materialval, rymlig duschhörna (duschväggar från INR), förvaring i både över- och underskåp samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Snyggt klinker designat av Patricia Urquiola, vita helkaklade väggar och behaglig golvvärme. 

Golv: Mönstrat klinker

Väggar: Helkaklat i vitt

 

SAMMANFATTNING AV BRF NORDHEMSGATAN 72-74

 

ALLMÄNT

Föreningen är sedan 2004 ägare till fastigheterna Olivedal 13:12 och Olivedal 13:13 och upplåter idag 38 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lägenheter och en lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 798 kvm varav 2 752 kvm utgör lägenhetsyta och 46 kvm utgör lokalyta. Fastigheten består av två flerbostadshus med adress Nordhemsgatan 72-74.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av Husjuristerna medan den tekniska förvaltningen sköts i egen regi.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda gentemot leverantören. Bredband finns att tillgå via ComHem.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 600 sek/månad.

 

INNERGÅRD

Föreningens medlemmar disponerar över två mysiga innergårdar som erbjuder sällskapsytor med tillgång till utomhusmöbler och grill, cykelförvaring, sopsortering och två tvättstugor.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det två gemensamma tvättstugor, cykelförråd och soprum.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningens två tvättstugor nås från gården och är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. De boende bedömer tillgången på tvättider som mycket god, denna lägenhet är dessutom utrustad med en egen tvättmaskin.

 

JURIDISK PERSON

Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen.

 

EKONOMI

Styrelsen upplever föreningens ekonomi som god och stabil. De långfristiga skulderna för bokslutet 2015 uppgår till ca 21 msek (medan taxeringsvärdet vid utgången av 2015 uppgick till ca 48,2 msek) vilket motsvarar en belåning om ca 8 570 kr skuld/kvm bostadsyta. Föreningens hyreslokal (Butik/galleri/alteljé) bidrar med ca 3 procent av den totala årsomsättningen. Föreningens fyra hyresrätter utgör en dold tillgång och kommer vid framtida försäljning att stärka föreningens ekonomi ytterligare både i form av insats och löpande intäkter.

Föreningen har lagt en stark budget för 2016 med både positivt resultat och likvida överskott. Räntorna på föreningens största lån hos Swedbank har omförhandlats och lånet bundits om på fyra år till en ränta om 1,37%, vilket leder till en stor kostnadsbesparing jämfört med tidigare räntesats på 2,57%. Även de övriga två lånen har nu löpt ut och omförhandlats till fördelaktiga räntesatser. Styrelsen ämnar att dra nytta av det låga ränteläget och binda lånen på längre sikt för att trygga föreningens framtida ekonomi. Överskottet från föreningen kommer att användas till att genomföra föreslagna underhållsåtgärder enligt den nya underhållsplanen för att förlänga fastigheternas livslängd samt höja dess värde. Eventuellt kommer föreningen uppta ett korttidslån med en löptid på cirka 2-3 år för att initialt finansiera de kommande åtgärderna enligt underhållsplanen. Styrelsen menar dock på att detta kommer att täckas av föreningens kommande intäkter under de kommande 2-3 åren.

Inga planerade avgiftsjusteringar i dagsläget. Köparen betalar överlåtelseavgift om 1 108 sek och eventuell pantsättningsavgift om 443 sek/lån.

 

RENOVERINGAR

Under 1982 genomfördes en större ROT-renovering av fastigheterna vilken bland annat innefattade byte av vatten- och avloppsstammar. 1996 lät man bygga om råvinden till lägenheter. Under 2007 genomfördes underhåll av tak, fasad, fönster, dörrar och befintliga balkonger. Våren 2010 byggdes nya balkonger in mot gården. 2012 genomfördes dräneringsarbeten samt renovering avseende innergården på nr 74, samma år installerades nya ytterportar till fastigheterna. På senare år har även trapphusen genomgått renoveringsinsatser. Nya dörrar till trappuppgångarna beställdes under 2015 och levererades och installerades i början av 2016.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

En ny underhållsplan för de båda fastigheterna har arbetas fram tillsammans med Sustend AB. Kommande underhålls- och renoveringsinsatser sker i förebyggande syfte med mål att förlänga fastigheternas livslängd samt höja dess värde. Under 2017 kommer putsen på båda fastigheternas innergårdar att lagas och målas. I samband med detta kommer fönster och balkonger att målas samt stuprännor bytas. Utöver detta planeras armaturen på innergårdarna att bytas ut. Under 2018 planerar föreningen att måla om taket. Föreningen ämnar genomföra renoveringarna utan att justera månadsavgifterna.

 

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-10-18 och årsredovisning för 2015. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3
Boarea101 Kvm
Våning1
Driftkostnader5 400kr/år
FöreningBrf Nordhemsgatan 72-74
Avgift/månad4 422:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda127 kWh/Kvm och år
Andel2.77%
Lgh.nr.7402
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

Byggnadsår1905
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring2 400kr/år
Total driftkostnad 5 400kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.