SÅLD
Linnéstaden, Fjärde Långgatan 4 B

Charmfull sekelskiftestvåa belägen på den lugnaste av långgatorna med direkt närhet till myllrande Linnégatan. Smyckad med tidsenliga detaljer så som originalbrädgolv, höga fotlister, stuckaturer, takrosetter, djupa nischer och generös takhöjd. Nyrenoverat och påkostat badrum från 2015. Tyst gårdsläge med möjlighet att bygga egen balkong. Bredband ingår i månadsavgiften!

Budgivning dold
fakta
Antal rum2
Avgift4 259:–
Boarea64 Kvm
Andel2.16%
Våning1 av 4 (en halv trappa upp)

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

HALL

Rymlig hall med plats för avhängning och gott om utrymme för klädförvaring i en stor garderobslänga. Säljarna har dessutom valt att dela av hallen mot vardagsrummet och på så vis skapat ytterligare förvaringsutrymme i den inre delen av hallen. Nyrenoverade ytskikt 2016. Från hallen nås badrum och kök.

Golv: Nyinlagd parkett 2016

Väggar: Målade väggar

 

BADRUM

Badrummet renoverades så sent som i december 2015 med klassiska och påkostade materialval. Tvättställ och toalettstol från Gustavsberg, blandare från Tapwell, duschväggar från Vetro, vägghängt förvaringsskåp från Vedum med eluttag samt golvvärme.

Golv: Italiensk Carraramarmor 

Väggar: Stora vita kakelplattor i helförband

 

KÖK

Köket renoverades 2013 i stilren design med vit skåpsinredning, vitt bistrokakel i halvförband och vinklad bänkskiva i mahogny. En charmig rundning av väggen mot trapphuset ger karaktär och intill fönstret finns det plats för ett matsalsbord. Maskinell utrustning finns i form av spishäll, varmluftsugn, fläktkåpa, diskmaskin samt extra hög kyl och frys (kombinerad). Väggar och golv är nymålade hösten 2016.

Golv: Målat i ljusgrå nyans 

Väggar: Vitmålade. Den välvda väggen målad i ljusgrå nyans

 

VARDAGSRUM

Höga fönsterpartier i par fyller vardagsrummet med ljus. Sekelskiftet gör sig påmint i form av vitbetsat originalbrädgolv, höga fotlister, djupa fönsternischer, stuckaturer och takrosett. Lättmöblerat rum med gott om plats för social gemenskap. 

Golv: Framtaget och vitbetsat originalbrädgolv 

Väggar: Vitmålade

 

SOVRUM

Innanför vardagsrummet ligger det rofyllda sovrummet med fönster mot innergården. Liksom vardagsrummet får sovrummet ett härligt ljusinsläpp från två höga fönsterpartier med djupa nischer. Tidsenlig charm i form av stuckaturer, takrosett, fina listverk och djupa nischer. Bra förvaring i sex garderober, dessutom plats för ytterligare byrå eller liknande. Från sovrummet kan det bli aktuellt med utgång till en egen balkong mot gården, se planskiss. 

Golv: Målat i ljusgrå nyans

Väggar: Vitmålade väggar. Ena väggen målad i en mörkblå nyans

 

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 8 kvm.

SAMMANFATTNING AV BRF GALJONEN

 

ALLMÄNT

Föreningen bildades 2003 och är sedan 2004 ägare till fastigheten Masthugget 2:2. Husen, med adress Fjärde Långgatan 4 respektive Fjärde Långgatan 6/Nordhemsgatan 30, uppfördes mellan 1897-1901 efter ritningar av arkitekt O.W.Nilsson. Fastigheten består av ett hörnhus i 4 våningar mot de två gatorna, ett gårdshus och två innergårdar. Föreningen upplåter idag 42 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 2 lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 374 kvm, varav 3 207 kvm utgör lägenhetsyta och 167 kvm utgör lokalyta.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av SBC medan den tekniska förvaltningen sköts i egen regi.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Föreningen har tecknat ett avtal med Comhem som ger varje lägenhet tillgång till ett grundutbud av analog-Tv, telefoni och bredband som ingår i månadsavgiften.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 600 sek/månad.

 

JURIDISK PERSON

Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen.

 

INNERGÅRD

Föreningens medlemmar disponerar över två mysiga innergårdar som erbjuder sällskapsytor med tillgång till utomhusmöbler och grillmöjligheter, sandlåda, cykelförvaring, sopsortering och två tvättstugor.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det två gemensamma tvättstugor, cykel- och barnvagnsförråd och soprum.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningen har två tvättstugor med sammanlagt fem tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp. Tvättstugan på Fjärde Långgatan 4 fick ny maskinpark 2010 och under 2013-2014 rustades tvättstugan på Fjärde Långgatan 6 upp. De boende bedömer tillgången på tvättider som mycket god. I tvättstugan på 4:an tvättar man mellan 08-20 fördelat på tre pass. I 6:ans tvättstuga får man också tvätta mellan 08-20 fördelat på fyra pass. Tvättpasset bokar man via ett digitalt bokningssystem som nås via app i mobilen.

 

EKONOMI

De långfristiga skulderna för bokslutet 2015 uppgår till ca 17,7 msek vilket motsvarar en belåning om ca 5 809 kr skuld/kvm bostadsyta. Föreningens hyreslokaler (Butik och Frisör) bidrar med ca 9 % av den totala årsomsättningen. Föreningens hyresrätt utgör en dold tillgång och kommer vid framtida försäljning att stärka föreningens ekonomi ytterligare. Delar av föreningens lån har tecknats om under 2015 och i samband med detta har föreningens räntekostnader minskat. De bundna lånen förhandlas om i takt med att löptiden på dessa går ut. Föreningens värmekostnader har setts över och arbete med att minska kostnaderna genom samarbete med ett företag som är specialiserade på energieffektivisering startades 2016.

 

RENOVERINGAR

Föreningen upprättade 2014 en ny underhållsplan som sträcker sig fram till 2043. Denna underhållsplan uppdateras kontinuerligt (senast 2015) av styrelsen för att kunna prioritera underhållsåtgärderna. För att säkerställa att fastigheten hålls i gott skick även i framtiden kommer avsättningen till underhåll ökas stegvis, detta görs bland annat genom ett kontinuerligt arbete med att sänka föreningens kostnader. Nedan följer ett urval av gjorda renoveringar i fastigheten, för mer info om utförda renoveringar, se årsredovisningen.

2015 Fuktåtgärder i källaren. Dräneringsrännor i källare för att leda bort fukt.

2014 OVK och Brandskyddskontroll. Ny maskinpark i tvättstugan på Nordhemsgatan (gård 6) byttes. Översyn av takplåt.

2013 Fasadrenovering. Totalrenovering utåt gatan, lagning av vissa delar inåt gårdarna.

2012 Renovering av butikslokal. En del av den tidigare lokalen gjordes om till lägenhet och såldes. Spolning av stammar.

2011 Dränering av gårdarna. I samband med det gjordes markskikt och altaner om.

2009-10 Grundbevarade åtgärder. Fastigheten är sedan tidigare grundförstärkt mot hörnfastigheten som ligger mot Nordhemsgatan och under 2009 gjorde föreningen en grundbevarande behandling, borinfiltration av pålarna.

2009 Målning av trapphusen.

2006 Filmning och spolning av stammar. Målning av taken och ytterfönstren.

1984 ROT-renovering. Rör- och elstambyte. Byte av fönster och tilläggsisolering samt plåtbeklädnad av fasader mot innergården.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Taket ska renoveras med start i början av 2017.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2
Boarea64 Kvm
Våning1 av 4 (en halv trappa upp)
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningBrf Galjonen
Avgift/månad4 259:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
BalkongMöjlighet till egen uteplats
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda81 kWh/Kvm och år
Andel2.16%
Lgh.nr.41208
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

Byggnadsår1897
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 200kr/år
Schablonberäknad (3 personer i hushållet)

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.