SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 67 A

Mitt i hjärtat av Linné! Välplanerad sekelskiftestvåa med bevarad charm och stor smidesbalkong i västerläge. Generös takhöjd, höga fönster mot öst och väst, vitsåpade originalbrädgolv i alla rum, stuckaturer, takrosett, kakelugn (ej i bruk) och profilerade listverk. Oslagbart Linnéläge med allt du kan tänkas behöva på bekvämt avstånd.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 610:–
Boarea57 Kvm
Andel2.63%
Våning2

LÄGENHETSBESKRIVNING

Läget i början av Nordhemsbacken är optimalt. Här kommer du undan stadsbruset men har allt du kan tänkas behöva på bekvämt avstånd. Bara några steg nerför backen hittar du det mesta, en välsorterad Hemköpbutik med generösa öppettider och bemannad delidisk, blomsteraffär, spårvagnar som tar dig staden runt och inte minst alla fantastiska restauranger. Några steg längre bort breder Slottskogen ut sig och inte att förglömma Botaniska trädgården och naturreservatet i Änggårdsbergen. Via den rustika portdörren på Nordhemsgatan 67 leds du in på föreningens mysiga innergård med grillplats, växtland för kryddor, fruktträd och bärbuskar. En skyddad plats perfekt för till exempel grillning och grannhäng.

 

Hall

Två trappor upp välkomnas du in i lägenhetens hall. Hallen sträcker sig genom lägenheten och blir lite av lägenhetens nav med öppningar och ljusinsläpp åt två håll. Innanför dörren finns det plats för avhängning. Väggarna är målade i en ljus varmgrå nyans medan golvet i entrén består av ett praktiskt klinkergolv som längre in övergår i vitsåpat originalbrädgolv som löper vidare in i sovrum, vardagsrum och kök.

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

Sovrum

Till vänster om hallen ligger sovrummet med charmigt rundad vägg mot trapphuset och fönster mot föreningens mysiga innergård. Här finns det plats för dubbelsäng och sängbord samt att det längs med ena väggen löper en stor garderob med plats för mycket kläder. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

Vardagsrum

Stort luftigt vardagsrum med dubbla fönster mot Nordhemsgatan och med generös takhöjd, stuckaturer, takrosett, profilerade lister och brädgolv. Storleken på rummet lämnar gott om plats för både soffa och matsalsbord. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans vilket ger en neutral bas att inreda efter och golvet pryds av vitsåpade originalplankor från byggåret. I ena hörnet står en vacker kakelugn (ej i bruk). 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

Kök

Mot innergården, med utgång till stor smidesbalkong i västerläge, ligger det stilrena köket. Invid det stora fönstret med överljus har matbordet en given plats och köket är perfekt planerat med gott om förvaring och arbetsytor i vinkel. Två små nischer i väggen är både en fin detalj och ger plats för förvaring. Maskinell utrustning finns i form av spishäll, ugn, mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

Badrum

Helkaklat badrum med vitkaklade väggar och grått klinker med golvvärme. Badrummet är utrustat med toalett, kommod med ovanliggande handfat, spegel, handdukstork, vikbara duschväggar samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker

 

Övrigt 

Till lägenheten hör ett förråd på vinden

Säljaren upplyser om att det inte är någon el dragen till takrosetten i vardagsrummet

Brf Smugglaren 2003

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Brf Smugglaren 2003 registrerades år 2003 och förvärvade fastigheterna Olivedal 7:5 och 7:6 år 2008. Byggnaden uppfördes under 1904 och 1907 och består av två sammanbyggda flerbostadshus i fyra våningar med delvis inredd vind. Byggnadernas totala yta uppgår till 2 422 kvm, varav 2 283 kvm är bostadsyta och 139 kvm lokalyta. Bostadsytan fördelas på 35 lägenheter, varav 2 stycken är hyresrätter och resterande 33 lägenheter är bostadsrätter. De flesta lägenheterna är tvåor men här finns alltifrån små ettor till stora femmor.

 

Förvaltare

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts utav Bredablick Förvaltning och den tekniska förvaltningen sköts av Hagwalls Fastighetsservice AB.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår och ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

 

Juridisk person

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

 

Trappstädning

Trappstädning sköts av medlemmarna själva på ett rullande schema.

 

Tv/Internet

Kabel-TV och bredband via Comhem ingår i avgiften.

 

Parkering

I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad inom område ”M”. Ansökan görs till trafikkontoret i Göteborg.

 

Innergård

Som medlem har du tillgång till föreningens trivsamma innergård i etage. Innergården är utrustad med uteplatser som under sommartid möbleras upp med sittmöbler och tillgång till grill. På innergården finns ett plommonträd som är högst uppskattad av förenings medlemmar. Nyligen omvandlades den gamla sandlådan på gården Nordhemsgatan 65 till en örtgård som blev ett mycket trevligt tillägg för föreningens medlemmar.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen i källaren på Nordhemsgatan 65 C. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, två torkrum, en torktumlare, centrifug och mangel. Nyligen gjordes bokningssystemet för tvättstugan om till ett digitalt system. I uppgången till 65 B finns ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum i markplan. Cykelparkering erbjuds även under tak på innergården på Nordhemsgatan 67.

 

Ekonomi

Lokalerna och hyresrätterna står för ca 23 % av föreningens totala intäkter. Den dag de två hyresrätterna ombildas och säljs kommer detta resultera i att den redan goda ekonomin stärks ytterligare. Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 21,9 Mkr vilket ger en skuldsättning per totalyta till 9042 kr/kvm. I dagsläget finns inga planer på avgiftsjusteringar.

 

Renoveringar

Fastigheterna genomgick ROT-renovering 1978-1979 då bl.a. avloppsstammar, kök, badrum och fönster renoverades. I samband med föreningens köp av husen upprättades en 10-årig underhållsplan och 2018 upprättades en ny underhållsplan av Bredablick Fastighetspartner. Efter ombildningen 2008 så har omfattande renoveringar gjorts, och fastigheten är nu i mycket gott skick. Nedan följer ett urval av utförda renoveringar:

2019 Utförd fönsterrenovering

2018 Ombesiktning av OKV, besiktning av samtliga eldstäder, renovering av innerportar samt byggnad av trädgårdsland.

2017 OKV-besiktning samt renovering av trapphus Nordhemsgatan 65

2009-2015 Dränering runt stora delar av fastigheten, byte av tak, fönsterrenovering, tilläggsisolering och ny puts på gårdsfasad, målning av entrédörrar, injustering av värmesystem, balkongbygge, ombyggnation av sopstation.

1978-1979 ROT-renovering: avloppsstammar, kök och badrum byttes. Fönsterrenovering.

 

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade, närmast planeras genomgång av fastighetens värmesystem. Alla renoveringar ligger inom planen och kommer inte att påverka avgifterna.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning för 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea57 Kvm
Våning2
Driftkostnader4 800kr/år
FöreningBrf Smugglaren 2003
Avgift/månad3 610:–
Ingår i avgiftenvärme, vatten, tv, bredband och balkongtillägg
EldstadKakelugn (ej i bruk)
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda123 kWh/Kvm och år
Andel2.63%
Lgh.nr.6702
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1904-1907
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 800kr/år
Schablonberäknad. Faktiska kostnader kan variera.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.