SÅLD
Linnéstaden, Nordenskiöldsgatan 7A

Smakfullt välrenoverad 20-tals tvåa i hjärtat av Linnéstan med närhet till, ja, i princip allt man vill ha. Huset byggdes 1929 i tjugotalsklassicistisk stil, något som återspeglas i den strama stuckaturen, höga fönsterpartierna med spröjsat glas, profilerade listverken och djupa nischerna. Lägg där till ett stilfullt kök, renoverat så sent som 2016, och en nybyggd balkong mot den otroligt mysiga innergården. Sober färgsättning på väggar och listverk ger en elegant inramning. Dessutom stora höga fönster i två väderstreck. Hiss finns!

fakta
Antal rum2
Avgift3 526:–
Boarea54 Kvm
Andel1.47%
Våning3/6

RUMSBESKRIVNING

 

HALL

Stor, luftig hall med avhängningsmöjligheter och bra förvaring i stor garderobslänga. Dessutom plats för byrå eller liknande möblemang. Från hallen nås kök, sovrum, vardagsrum och badrum. 

Golv: Vitoljat och lackat furuplank

Väggar: Vitmålade

 

KÖK

Till vänster om hallen ligger köket, totalrenoverat 2016. Klassiskt gråa skåpsluckor med stålbeslag harmoniserar väl med bänkskiva i vit Carrara marmor. Här har funktionalitet och estetik balanserats noggrant för att skapa ett lättarbetat arbetskök i stilrent utförande. Platsbyggt barbord med Perstorpskiva och maskinpark i form av Gasspis/Ugn (SMEG), kombinerad kyl/frys, mikrovågsugn och diskmaskin. Från kökets kortsida leder en glasinfattad spegeldörr ut till den nybyggda balkongen som ligger vänd mot innergården och ger köket en naturlig förlängning utomhus. 

Golv: Vitoljat och lackat furuplank

Väggar: Vitmålade

 

VARDAGSRUM

Rymligt och ljust vardagsrum med höga fönster i söderläge! Omsorgsfullt gråmålade snickerier och ljusgråa väggar mot mörkt parkettgolv ger rummet en elegant inramning. Bevarade originaldetaljer i form av profilerade fotlister, spegeldörrar, stuckatur, spröjsade fönster och djupa nischer. Plats för både soffgrupp och matsalsplats.

Golv: Parkettgolv i original

Väggar: Målade i ljusgrå nyans

 

SOVRUM

Mot innergården ligger sovrummet, ett lugnt och harmoniskt rum med charmfulla vinklar som ger extra liv till rummet. Liksom i vardagsrummet dras blicken tidigt mot det höga fönstret med spröjsat glas och vackra beslag. Plats för dubbelsäng och bra förvaring i klädkammare och garderob.

Golv: Parkettgolv i original

Väggar: Målade i ljusgrön nyans

 

BADRUM

Strax innanför hallen, genom den djupa dörrposten, ligger badrummet. Utrustat med tvättställ, spegelskåp, wc, vägghylla, duschhörna och tvättmaskin (el behöver dras in i badrummet för att tvättmaskinen ska kunna kopplas på och fungera).

Väggar: Vita kakelplattor i helförband

Golv: Grått klinkers

 

SAMMANFATTNING AV BRF SVEAGATAN-NORDENSKIÖLDSGATAN

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Sveagatan-Nordenskiöldsgatan är en stor förening som består av två fastigheter med beteckning Kommendantsängen 4:8 och Kommendantsängen 4:9. Byggnaderna med adress Nordenskiöldsgatan 7A-B och Sveagatan 23A-B är två av få hus i Linné som är byggda på slutet av 20-talet. Husen uppfördes 1929 i tjugotalsklassicistisk stil efter ritningar av arkitekt Karl M. Bengtsson (1878-1935) som även ritade bland annat Lorensbergsteatern, Göteborgs Sjöfartsmuseum och Engelska radhusen i Änggården m fl. Föreningen förvärvade byggnaderna 2003 och omfattar totalt 65 lägenheter och 5 lokaler. Av dessa lägenheter är 63 bostadsrätter och 2 återstår som hyresrätter och ägs av föreningen. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 907 kvm, varav 3641 kvm utgör lägenhetsyta och 266 kvm utgör lokalyta.

 

FÖRVALTNING

För den ekonomiska och tekniska förvaltningen tar föreningen hjälp av SBC.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda gentemot leverantören. Bredband finns indraget i fastigheten via ComHem.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller två garageplatser i gatuplan (separat kö). För den som är folkbokförd på adressen finns det också tillgång till boendeparkering i område M för ca 600 sek/månad.

 

INNERGÅRD

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Karl XII som tillsammans förvaltar den mysiga innergården som är en av de största och mest populära innergårdarna i Linné. En stor grön innergård där det under sommartid finns tillgång till diverse utemöbler och grillmöjligheter. Den ursprungliga beläggningen av kullersten och gatsten har tagits fram och återlagts, dessutom härliga gräsytor och planteringar. På gården finns det även en förskola (2-5 år) med tillhörande lekplats, tvättstuga, fastighetsexpedition, cykelställ samt soprum med källsortering.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det i gårdshuset en välutrustad tvättstuga där bokning sker via ett elektroniskt bokningssystem. I tvättstugan finns det 4 st tvättstationer som vardera innehåller två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Dessutom finns det mangel och en grovtvättstuga för mattor och större textilier. På gården finns det också cykelställ och soprum.

 

JURIDISK PERSON

Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen. Uthyrning skall ansökas skriftligen hos styrelsen och beviljas ett år i taget.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi bedöms vara stabil. De långfristiga skulderna för bokslutet 2015 uppgår till ca 35,8 msek vilket motsvarar en belåning om ca 10 276 sek/kvm bostadsyta. Föreningens hyreslokaler bidrar med ca 10% av den totala årsomsättningen. Dessutom har föreningen kvar två lägenheter med hyresrätt som ännu inte har ombildats och därmed utgör en dold tillgång i föreningen. När lägenheterna efterhand säljs kommer pengarna att tillfalla föreningen och stärka dess ekonomi ytterligare. En tidigare hyresrätt, 2 rum och kök på 66 kvm, omvandlades i december 2015 och såldes i början av 2016. De utförda renoveringar som gjorts i fastigheten under 2015 balanseras till stor av hyresrättsförsäljningen. Renoveringarna innebar att föreningen tog ett tillfälligt likviditetslån för att klara betalningarna innan likviden för den sålda lägenheten var tillgänglig. Efter lägenhetsförsäljning och återbetalning av likvidlån har föreningen ca 1 000 000 sek i likvida medel. Under året har även 7,5 msek i lån lagts om till en ränta av 1,7% (tidigare 2,5%) låst på 5 år. Föreningen har därmed sänkt sina lånekostnader samt säkrat den största kostnadsposten för föreningen de kommande 5 åren.

Med lägenhetsförsäljning och låneomläggning är föreningens ekonomi stabil med ett löpande överskott på ca 800 000 sek/år exkl. underhåll och reparationer. Föreningen har upprättat en 5-årsplan för att skapa en stabil ekonomi. Under kommande 5 år finns alltså totalt 5,5 msek tillgängligt för planerat och oplanerat underhåll vilket väl överstiger planerade aktiviteter samt vad som kan förväntas komma som oplanerade. Styrelsen bedömer därmed också att avgifterna bör kunna hållas oförändrade under kommande 5-årsperiod. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2016 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2020.

 

RENOVERINGAR

Fastigheterna, som har renoverats löpande sedan bebyggelsen 1929, har under de senaste åren genomgått stora renoveringar och är nu i gott skick. Bland annat har fönstren reparerats i tidsenlig anda och portarna målats om och fått nya beslag. Nedan följer ett urval från de senaste årens renoveringar.

2016 Nya balkonger byggda, allmänna balkonger nedtagna.

2015-2016 Värmesystemet sågs över med nya ventiler, termostater och pumpar. Fasadrenovering på Nordenskiöldsgatan 7A och snedgaveln mot Sveagatan som innefattade målning och renovering av samtliga fönster och karmar på den renoverade ytan. Takplåten bytt i sin helhet mot Nordenskiöldsgatan.

2014 Renovering och målning av takplåten på båda fastigheterna. Två av garagen grundförstärkta.

2013 Ny el i källaren på Sveagatan 23B. Dränering från innergården med nya dräneringsrör och dagvattensrör. Ny murad brandvägg mellan Nordenskiöldsgatan 7A&B. Fasadrenovering på Nordenskiöldsgatan 7B som innefattade omfogning tegel, målning fönster och renovering av balkonger på gatufasaden.

2012-2013 Grundförstärkning Nordenskiöldsgatan 7A, Sveagatan 23A&B (hus 4:8). Den andra fastigheten var redan grundförstärkt vid övertaget (utfört 2002). Båda föreningens hus står nu fast på stålbalkar. Avloppsrör utbytta i källaren i hus 4:8. Värmeventilation i källaren uppdaterad. Ny källardel på Sveagatan 23B, plats för 10 nya förråd.

2012 Inmätning och justering av värmesystem i båda fastigheterna. Byte av 7st källarfönster. Besiktning av tak och altaner. Sättningsavvägning som visade på behovet av grundförstärkning.

2010 Målning alla trapphus.

2004-2007 Fönsterrenovering i båda husen.

2004 Fasadrenovering av båda husen mot gården.

1978 ROT-renovering då man bland annat bytte VA-stammar och elsystem (Cirka årtal).

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållningsplan som uppdaterades 2015 och fortlöper till 2042. Efter alla renoveringar de senaste åren anses huset vara i fint skick, vilket är en trygghet för framtiden. Under hösten 2017 ska taket och fasaden mot Sveagatan ses över med målning av fönster och omfogning tegel.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-10-28 och årsredovisning för 2015. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2
Boarea54 Kvm
Våning3/6
Driftkostnader4 800kr/år
FöreningBrf Sveagatan-Nordenskiöldsgatan
Avgift/månad3 526:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda150 kWh/Kvm och år
Andel1.47%
Lgh.nr.30035
Lgh.nr. LMV1301

Byggnad m.m

Byggnadsår1929
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad 4 800kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.