SÅLD
Kålltorp, Björcksgatan 56 A

63 kvm tidlös landshövdingecharm i genomgående och social planlösning. Med framtagna originalbrädgolv, omsorgsfullt målade ytskikt och öppenhet mellan kök och vardagsrum, har man tagit tillvara på lägenhetens fulla potential. Dessutom ett renoverat kök i stilren design med rustika och solida materialval samt gott om både bevarad och kompletterad inbyggd förvaring.

fakta
Antal rum2
Avgift3 383:–
Boarea63 Kvm
Andel8.13800%
Våning2/3

RUMSBESKRIVNING

Örgrytes förlängda arm – Kålltorp är en gemytlig stadsdel med närhet till både staden och naturområden. I området finns det flertalet mysiga kvarterskrogar och bagerier. Föreningens pittoreska inner- och förträdgård nyttjas gladeligen av föreningens medlemmar och som besökare välkomnas du in i det fina trapphuset där man alldeles nyligen målat om väggarna och tagit fram och målat brädgolvet. Väl inne i lägenheten vittnar bevarade originaldetaljer i form av spegeldörrar, brädgolv, profilerade lister och takrosetter om den tid då huset uppfördes i början av 30-talet.

 

HALL

Stor, luftig hall med avhängningsmöjligheter och bra förvaring i två generöst tilltagna och inbyggda garderober. Dessutom plats för byråer eller liknande möblemang. Från hallen nås både kök, vardagsrum, sovrum och badrum.

Golv: Lutade och hårdvaxoljade originalbrädgolv

Väggar: Målade

 

KÖK

Till vänster om hallen ligger köket, delvis renoverat under 2015/2016 när nuvarande ägare lät platsgjuta en ny betongbänkskiva, helkakla väggen ovanför köksbänken (vitt kakel med svarta fogar i halvförband), måla om brädgolvet och byta ut vitvarorna (förutom induktionshällen som tidigare ägare låtit installera). Dessutom öppnade man upp mellan kök och vardagsrum och monterade dit höga spegelpardörrar, något som tillförde om möjligt än mer ljus och charm till lägenheten. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. 

Golv: Vitmålade originalbrädgolv

Väggar: Målade

 

VARDAGSRUM

I fil med köket ligger det stora vardagsrummet med plats för både soffgrupp och matsalsbord. Rummet pryds av profilerade lister, takrosett, höga spegelpardörrar och omsorgsfullt målade ytskikt. Ett mycket ljust och lättmöblerat rum med utsikt mot den mysiga parken utanför.

Golv: Lutade och hårdvaxoljade originalbrädgolv

Väggar: Målade

 

SOVRUM

Mot innergården ligger sovrummet, ett lugnt och harmoniskt rum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Mycket bra förvaring i fem garderober i tidsenlig stil byggda från golv till tak. Dessutom plats för ytterligare förvaringsmöbel om behov finns. 

Golv: Lutade och hårdvaxoljade originalbrädgolv

Väggar: Målade

 

BADRUM

Strax innanför entrén, till höger om hallen, ligger badrummet. Utrustat med badkar, kommod med ovanliggande handfat, spegelskåp, handduksvärmare och vägghängt förvaringsskåp. (I den större av de två inbyggda garderoberna i hallen har det tidigare varit en gäst-WC. För den som önskar går det enkelt att återställa toaletten alternativt om man vill installera tvättmaskin och torktumlare)

Golv: Grått klinker

Väggar: Vitt kakel

SAMMANFATTNING AV BRF BJÖRCKSGATAN 56

 

ALLMÄNT

Föreningen förvärvade fastigheten Kålltorp 38:11 år 2011 och upplåter idag 12 lägenheter med bostadsrätt. Lägenheterna är fördelade enligt följande: två st 1:or, sex st 2:or och fyra st 3:or. Huset, med adress Björcksgatan 56A-C uppfördes 1933. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 785 kvm.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av Husjuristerna medan den tekniska förvaltningen sköts i egen regi.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Allians, Arén & Partner. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Föreningens medlemmar hjälps åt att städa trapphuset (sin egen trappuppgång) enligt rullande schema.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Grundutbudet från Tele2 ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda medlemmen gentemot leverantören. Fiber finns indraget i fastigheten via Tele2.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller 7 parkeringsplatser och två garageplatser i huset. Det ena garaget används idag som förråd åt trädgårdsredskap m.m. medan det andra går att hyra för omkring 1 000 sek/månad, ingen kö i dagsläget. Kostnad för parkeringsplats är 350 sek/månad, en person i kö. I övrigt gäller fri parkering längs med gatorna i området.

 

INNERGÅRD

Framför huset har föreningen en egen förträdgård som under sommaren möbleras upp och blir ett mysigt tillhåll för medlemmarna. På den gemensamma innergården finns det också sittplatser, sandlåda och soprum som delas med grannföreningarna runt gården. Föreningen har tillsatt en trädgårdsgrupp som hjälps åt att ta hand om trädgården. Det finns även två odlingslotter där man får odla och ta del av skörden.

 

FÖRRÅD

Till lägenheten hör två vindsförråd om ca 5 kvm vardera.

 

TVÄTTSTUGA

I föreningen finns det en tvättstuga som ligger i C-uppgången. Maskinparken består av en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkrum. Tvättiderna är uppdelade i tre pass där man får tvätta mellan 07-22. De boende bedömer tillgången på tvättider som mycket god.

 

EKONOMI

Ekonomin i föreningen bedöms vara mycket god och stabil. De långfristiga skulderna för bokslutet 2015 uppgår till ca 3,7msek vilket motsvarar en belåning om ca 4 707 kr skuld/ kvm bostadsyta, vilket kan jämföras med att snittet i Göteborg ligger på ca 6000 kr skuld/ kvm bostadsyta. Överlåtelseavgift på 1 108 sek och pantsättningsavgift på 443 sek betalas av köparen. Ingen avgiftshöjning beslutad i dagsläget.

 

RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras löpande. Under 2015 renoverades trapphusen med nya ytskikt. Under 2012 putsades nedre delen av fasaden mot Råstensgatan/Björcksgatan. I samband med putsningen applicerades ett isoleringslager på det underliggande teglet och samtliga fönster mot Björcksgatan byttes ut till treglasfönster. Under 2012 installerades även Fiber i huset via Tele2.

 

PLANERADE RENOVERINGAR

Under 2016 planeras framtagning av ett gemensamt cykel- och barnvagnsförråd. Inom de närmsta åren har föreningen som avsikt att lasera fönster och putsa om grunden mot innergården.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-11-04 och årsredovisning 2015. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2
Boarea63 Kvm
Våning2/3
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningBrf Björcksgatan 56
Avgift/månad3 383:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
Förvaringsrum2 st vindsförråd
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda110 kWh/Kvm och år
Andel8.13800%
Lgh.nr.108
Lgh.nr. LMV1102

Byggnad m.m

Byggnadsår1933
VentilationSjälvdrag
Tv- InternetutbudTele2

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 200kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.