SÅLD
Vasastaden, Viktoriagatan 15 A

Klassisk Vasavåning på översta originalplan i en av Göteborgs mest ikoniska byggnader. Välbevarad och varsamt renoverad med stora sällskapsrum, högt till tak (3,5 meter), höga treluftsfönster, balkong i söderläge och fungerande kakelugn. Fyra av rummen ligger i fil med höga spegelpardörrar som öppnar och skiljer av. Rummen badar i ljus och originalcharmen gör sig påmind i vartenda hörn. Stuckaturer, takrosetter, höga fotlister, profilerade listverk, fiskbensparkett, brädgolv och spegeldörrar. Läget är högt, ljust och tyst, enastående centralt i en av vår stads vackraste byggnader som dessutom innehar flertalet gemensamma utrymmen såsom bland annat gästlägenhet, vinkällare, snickarverkstad, festlokal och takterrass.

Budgivning dold
fakta
Antal rum4.5 rum och kök
Avgift5 950:–
Boarea148 Kvm
Andel5.27%
Våning5 av 5

RUMSBESKRIVNING

 

Ta hiss eller trappor upp genom det pampiga trapphuset, rikt dekorerat med marmorerade väggar och vackra takmålningar som återskapats vid tidigare restaurering samt gjutjärnspelare med trappräcken i gjutjärn som följer den breda trappan uppåt. Högst upp i huset blir trapphuset som allra mest slående. Det är också här vi finner lägenheten, bakom vackra pardörrar i original med dekorerade glas. 

I entrén alldeles innanför dörren finns avhängningsmöjligheter för kläder och plats för skor. Takhöjden om 3,5 meter imponerar och ljuset häruppe är påtagligt. En inre hall leder vidare in till matsalen. Mot söder ligger fyra rum i fil med höga treluftsfönster och bevarade spegelpardörrar som öppnar och skiljer av.

Till vänster om entrén, med två höga fönster mot söder, ligger det första av fyra rum i fil. Idag används rummet som arbetsrum men skulle enkelt kunna skiljas av med en vägg mot hallen och bli ett utmärkt sovrum. 

Vidare kommer vi in i det rum som idag används till tv-rum. En igensatt dörrpost mot den inre hallen kan återställas till en extra ingång för den som önskar. Rummet ramas in av vackra stuckaturer, profilerade listverk, höga fönsterpartier och djupa dörrnischer. I ena hörnet står en fungerande kakelugn som nuvarande ägare låtit installera. 

Med utgång till den stora smidesbalkongen ligger våningens största och vackraste rum, matsalen. Golvet pryds av fiskbensparkett i original med inramande och dekorativ fris samt höga fotlister. Taket smyckas av stuckaturer och takrosett. Stort fönsterparti längs med ena väggen med stora glaspartier och pardörrar ut mot balkongen i soligt söderläge. 

Vidare in i sovrummet som är det sista av de fyra rummen i fil. Originalbrädgolv, stuckatur, takrosett och profilerade listverk. Vackert överljus i dörrposten mot serveringsgången och två höga fönsterpartier mot den lugna baksidan.

Serveringsgång med höga linneskåp från golv till tak binder samman matsal med badrum, sovrum, pigkammare (klädkammare/gästrum) och kök. Härifrån nås också gästtoaletten. 

Badrummet renoverades 2015 i stilrent utförande med vitt kakel på väggarna och öländsk kalksten på golvet. Nedsänkt handfat i en bänkskiva av carraramarmor. Förvaring inunder i Lidhultskåp. Duschhörna, tvättmaskin och golvvärme. 

Den tidigare pigkammaren har gjorts om till klädkammare och gästrum med platsbyggd loftsäng och goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. 

Köket renoverades 2007 med vit skåpinredning från Lidhult och stort skafferi. Ovan arbetsbänken i bohusgranit och teak är det kaklat med vitt kakel från Fired Earth. Vitvaror finns i form av fläkt från Fjäråskupan, induktionshäll från Miele, Gaggenau ugn och diskmaskin (helintegrerad), rostfri mikro från Siemens samt fristående kyl och frys. Ifrån köksentrén leder ytterligare ett av husets vackra trapphus oss upp till vindsplanet och lägenhetens stora förråd samt den gemensamma festvåningen. 

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum4.5 rum och kök
Boarea148 Kvm
Våning5 av 5
Driftkostnader5 400kr/år
FöreningFuran 8
Avgift/månad5 950:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, TV (grundutbud från ComHem)
EldstadBraskamin
BalkongBalkong i söderläge och gemensam takterrass
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
Andel5.27%
Lgh.nr.00012
Lgh.nr. LMV1401

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1892
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 300kr/år
Sotning100kr/år
Försäkring2 000kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 400kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.