SÅLD
Nedre Johanneberg, Walleriusgatan 4

Ljus funkisjuvel belägen högt upp i huset med fritt läge, genomgående planlösning och balkong. Hela lägenheten är omsorgsfullt renoverad från grunden 2011. Bevarad charm i form av fiskbensparkett, brädgolv och spegeldörrar. Dessutom generös takhöjd och stora fönsterpartier. Vån 3/4, hiss finns.

fakta
Antal rum2.5
Avgift3 814:–
Boarea62 Kvm
Andel5.05%
Våning3/4

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Alldeles ovanför Götaplatsen och Humanisten, en kort promenad bort från Vasastaden och Lorensberg, ligger den mysiga stadsdelen Nedre Johanneberg. Området utgörs av trevliga kaféen och kvarterskrogar men är framförallt känt för sina grönområden så som Näckrosdammen, Carlandersparken och Johannebergs kyrkopark. Alldeles intill den sistnämnda parken ligger Walleriusgatan 4. Uppfört 1935 tillhör huset ett av de karaktäristiska funkishusen i området som har beskrivits som Göteborgs första funkisområde. 

 

HALL

Hissen tar dig upp till våning 3/4. I hallen finns det bra avhängningsmöjligheter för jackor och skor. Dessutom en inbyggd garderob i originalutförande. Entrén mynnar ut i den inre, möblerbara hallen som idag disponeras som arbetsrum. Även här återfinns en garderob i original. Från hallen får du en bra överblick av lägenhetens rum och genomgående planlösning. 

Golv: Hårdvaxoljad originalparkett

Väggar: Vitmålade 

 

VARDAGSRUM

Stort och ljust vardagsrum med generöst fönsterparti och utsikt över Guldhedsberget. Lättmöblerat rum med plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Tidstypisk och generöst tilltagen takhöjd (ca 2,70m) och fiskbensmönstrad ekparkett i originalutförande. 

Golv: Hårdvaxoljad originalparkett

Väggar: Vitmålade

 

KÖK

Köket är platsbyggt 2011 och renoverat i sann funkisanda, något som bland annat återspeglas i de sneda köksskåpen. Den vita skåpsinredningen inrymmer oerhört bra med förvaring i både över- och underskåp. Maskinell utrustning finns i form av kyl/frys, inbyggd diskmaskin, gasspis, fläkt och varmluftsugn (el). Glasinfattade pardörrar leder ut till den välvda balkongen med svart smidesräcke. Fin utsikt över den stora innergården och vidare bort över hustaken. 

Golv: Lutat och vitoljat originalbrädgolv

Väggar: Vitmålade

 

SOVRUM

Harmoniskt sovrum med fönster mot den lugna innergården. Bra förvaring i en stor garderob med skjutdörrar. Dessutom en charmig, inbyggd bokhylla.

Golv: Lutat och vitoljat originalbrädgolv

Väggar: Vitmålade

 

BADRUM

Badrummet renoverades 2011 i samband med föreningens stambyte. Tidlöst renoverat med sober färgsättning och klassiska materialval. Badrummet är utrustat med toalett, kommod med ovanliggande handfat, spegel och belysning, duschhörna, vägghängt förvaringsskåp, handdukstork och golvvärme.

Golv: Mörkgrå klinker

Väggar: Vitt kakel

 

Till lägenheten hör två förråd, ett källarförråd och ett vindsförråd.

SAMMANFATTNING AV BRF GRÖNSISKAN 7

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Brf Grönsiskan 7 förvärvade fastigheten på Walleriusgatan 4 med fastighetsbeteckning Johanneberg 7:7 år 2009. Föreningen består av 25 lägenheter varav 24 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 226 kvm, varav 1 226 kvm utgör lägenhetsyta.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av SBC.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Föreningens medlemmar hjälps åt att städa trapphuset enligt rullande schema. Varje medlem har trappstäd en gång per år.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

TV och Bredband finns att tillgå via Bredbandsbolaget. Grundutbudet för TV ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda medlemmen gentemot leverantören.

 

PARKERING

För den som är folkbokförd på adressen finns det tillgång till boendeparkering inom område S.

 

INNERGÅRD

Föreningen har en mysig innergård med altandäck som möbleras upp under sommaren. Här finns också cykelställ under tak och soprum.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det tillgång till en gemensam tvättstuga, cykelförvaring och soprum.

 

TVÄTTSTUGA

Den gemensamma tvättstugan ligger längst upp på vindsplanet. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Tvätttid mellan 08-21, tillgängligheten bedöms som god bland medlemmarna.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi bedöms vara stabil. De långfristiga skulderna för bokslutet 2015 uppgår till ca 5,5 msek vilket motsvarar en belåning om ca 4 676 sek/kvm bostadsyta. Dessutom har föreningen kvar en hyresrätt som ännu inte har ombildats och därmed utgör en dold tillgång i föreningen. När lägenheten säljs kommer pengarna att tillfalla föreningen och stärka dess ekonomi ytterligare. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift betalas av säljare.

 

RENOVERINGAR

Byggnaden är i gott skick, många av de stora och kostsamma renoveringarna är redan gjorda. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2011 och sträcker sig fram till 2021. Nedan följer ett urval av utförda renoveringar i fastigheten:

2015-2016 Total ombyggnad av källaren

2012-2013 Byte av entréparti

2011-2012 Målning av trapphus

2010-2011 Stambyte, Byte av lägenhetsdörrar, Fasadrenovering mot gatan, Nya balkonger mot gatan, Nya elstammar och elcentraler

 

PLANERADE RENOVERINGAR

Föreningen kommer att låta renovera fönstren mot gården och byta fönster och balkongdörrar ut mot gatan. Renoveringen bedöms inte påverka avgifterna. I föreningen pågår även en diskussion om att sälja råvinden vilket skulle innebära ett stort kapitaltillskott till föreningens redan goda ekonomi.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5
Boarea62 Kvm
Våning3/4
Driftkostnader6 807kr/år
FöreningBrf Grönsiskan 7
Avgift/månad3 814:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda120 kWh/Kvm och år
Andel5.05%
Lgh.nr.18
Lgh.nr. LMV1304

Byggnad m.m

Byggnadsår1935
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudBredbandsbolaget

Driftkostnader

El2 500kr/år
Försäkring2 881kr/år
Gas1 426kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
6 807kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.