SÅLD
Lorensberg, Burgårdsgatan 12

Himmel, skorstenar och plåttak, det är vad du blickar ut över från takterrassen på Burgårdsgatan 12! Men själva lägenheten gör dig knappast besviken den heller... 4 meter i takhöjd, fungerande braskamin, synliga bjälkar och bevarade tegelväggar. Stora takfönster för maximalt ljusinsläpp. Helt enkelt allt du kan tänkas förvänta dig av en oemotståndlig vindsvåning! Dessutom generösa sällskapsytor, stort bistrokök samt både badrum och gäst-wc! Oerhört välmående och stabil bostadsrättsförening med låg belåning och gästlägenhet. Hiss upp till våning 5, därefter en trappa upp till vindsplanet.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 929:–
Boarea87 Kvm
Andel5.53%
Våning6/6

RUMSBESKRIVNING

 

Fastigheten på Burgårdsgatan 12 bebyggdes 1929 i tidstypisk tjugotalsklassicism med flört av tidig funktionalism. Längtan efter klassicismen växte fram under 1910-talet när nationalromantiken hade spelat ut sin roll och man sökte efter ett mera sakligt och stramare formspråk. Grunddragen är en stram symmetrisk fasadkomposition där fönstren är lika, sitter på jämna avstånd och på intet sätt skvallrar om de innanförliggande rummens funktion. Den svenska 20-talsklassicismen blev även känd internationellt där den gick under benämningen Swedish Grace. 

 

HALL

En våning upp från där hissen stannar nås lägenheten. Ljus hall försedd med plats för både avhängning, förvaring av skor, byrå och städskåp. Två charmfulla nischer ger dessutom plats för ytterligare förvaring och inredning. 

Väggar: Vita

Golv: Klinker med golvvärme

 

KÖK

Stort bistrokök i vinkel med rejäla förvarings-och arbetsytor. Välutrustat med gashäll, elektrisk grill, fläktkåpa och stänkskydd i rostfritt stål. Dessutom inbyggd ugn, integrerad diskmaskin, vinställ och stor kyl/frys med ismaskin. Synliga takbjälkar, takfönster och framtagna tegelväggar ger karaktär och sätter prägel på rummet.

Väggar: Rött tegel

Golv: Parkett

 

SOVRUM

Med lugnt läge mot innergården ligger lägenhetens sovrum. Plats för dubbelsäng, skrivbord och byrå samt bra förvaring i en rymlig garderob. Luxuöst med badrum "en suite" och utgång till magisk takterrass! 

Väggar: Vitmålade

Golv: Parkett

 

TAKTERRASS

Himmel och takåsar, det är vad du ser från den ca 11kvm stora takterrassen! Gott om plats för utegrupp och planteringar. Här finns också elektrisk markis, infravärme och smart förvaringsutrymme för dynor och dylikt.

 

BADRUM

Badrummet, med direktaccess från sovrummet, är helkaklat och utrustat med toalett, kommod med ovanliggande handfat, spegelskåp, handduksvärmare, golvvärme och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Dessutom finns här både duschhörna och bubbelbadkar samt ett fönster mot terrassen. 

Väggar: Ljusgrått kakel

Golv: Mörkgrått klinker med golvvärme

 

VARDAGSRUM

Magnifikt vardagsrum i fil med kök och med hela 4 meter i takhöjd! Dessutom fungerande braskamin, framtagna tegelväggar och synliga bjälkar. Två fönster i rakt söderläge tillsammans med två stora takfönster bidrar till ett otroligt ljusinsläpp. Generösa sällskapsytor lämnar gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Parkett

 

GÄST-WC

Intill vardagsrum och kök ligger en gäst-wc utrustad med vägghängd toalett, kommod med ovanliggande handfat och spegel.

Väggar: Kaklade

Golv: Ljusgrå klinker med golvvärme

 

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Sammanfattning av Brf Burgårdsgatan 12

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Burgårdsgatan 12 förvärvade fastigheten Heden 30:12 år 2001. Föreningens totalyta utgör 1684 kvm, varav 1664 kvm är lägenhetsyta och 20 kvm utgör lokalyta. Byggnaden uppfördes 1929 och är ett 6 våningshus med tegelfasad och spröjsade fönster. Föreningen upplåter totalt 27 bostadsrättslägenheter och en hyreslokal som idag används till övernattningslägenhet. Övernattningslägenheten ger ett stort mervärde för alla boende plus att den kan generera betydande intäkter till föreningen i framtiden.

 

FÖRVALTARE

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts utav SBC (Sveriges BostadsrättsCentrum AB). Fastighetsskötseln sköter Mikab. Föreningen är medlem i samfälligheten Granaten som förvaltar gemensam fastighetsskötsel, gaturenhållning samt tvättstuga.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

 

JURIDISK PERSON

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen.

 

INNERGÅRD

Innergården renoverades under 2016 med ny stenläggning, nya planteringar, förbättrad ljussättning och mer cykelförvaring.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har en gemensam tvättstuga som delas med de tre föreningarna i samfälligheten och har tre tvättstationer med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Cykelförvaring samt återvinnings- och soprum finns på innergården. Dessutom står en övernattningslägenhet till förfogande för föreningens medlemmar.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen är utlagd på entreprenad och sköts utav Nicklasson städservice och är således inget som de boende själva behöver engagera sig i.


PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 650 sek/månad.


TV/INTERNET-ANSLUTNING

Bredband från Tele2 och ComHems grundutbud för TV ingår i avgiften. Det finns även fiber från Bredbandsbolaget tillgängligt, detta alternativ bekostas av den boende själv.

 

RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2010 och sträcker sig till 2039.

Större åtgärder gjorda under senare år:

2017 Rökkanaler renoverade
2016 Ny innergård, ny stenläggning, nya planteringar, förbättrad ljussättning och mer cykelförvaring. Nya maskiner i den gemensamma tvättstugan
2013 Ny interiör i hiss samt renovering entré och trapphus
2012 Ommålning fasad
2011 Relining och balkongbyggnation (balkonger betalades av de berörda medlemmarna själva)
2010 Grundarbete (Kompletterande behandling med Jerbor och Eurobor)
2003 Dubbmontering på fasader och bärande väggar (för att kunna följa husets rörelse), takbyte samt nya vindslägenheter.
2001 Ommålning fasad samt en totalrenovering av tvättstugan. Besiktning och åtgärd av grund (Nedbrytning av träpålar och konservering av trägrund m.h.a injektion av Eurobor längs med gatumur och brandväggar)

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

2017/2018 Soprum och återvinningsrummet

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är god och överskottet går huvudsakligen till fastighetsförbättringar och amorteringar. Föreningen är lågt belånad där de långfristiga skulderna för bokslutet 2016 endast uppgår till ca 4,2 msek vilket motsvarar en belåning om ca 2 637kr skuld/kvm bostadsyta, vilket kan jämföras med att snittbelåningen för bostadsrättsföreningar i Göteborg ligger på cirka 6 000kr skuld/kvm.

Under 2012 sålde föreningen två hyresrätter och under 2014 har man sålt ytterligare en. Detta har gett föreningen stora tillskott i kassan och möjlighet att amortera samt sätta av till framtida renoveringar. Dessutom har föreningen en dold tillgång i gästlägenheten som skulle kunna ombildas och säljas alternativt hyras ut.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1 138 kr) och pantsättningsavgift (455 kr) betalas av köparen. Föreningar har i dagsläget inga planer på att förändra avgiften.

 

ÖVRIGT

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Granaten. Föreningens andel är 21,56%. Samfälligheten förvaltar sophämtning, gaturenhållning, tvättstuga, fastighetsskötsel och gemensamma gårdsytor.

 

Ovanstående grundas på information från årsredovisning 2016 och föreningens informativa hemsida (http://burgardsgatan12.se/). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea87 Kvm
Våning6/6
Driftkostnader8 900kr/år
FöreningBurgårdsgatan 12
Avgift/månad2 929:–
Ingår i avgiftenVatten, Bredband och TV (grundutbud från Com hem)
EldstadBraskamin
BalkongTakterrass
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda110 kWh/Kvm och år
Andel5.53%
Lgh.nr.00028
Lgh.nr. LMV1603

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1929
Tv- InternetutbudComhem/Tele2/Bredbandsbolaget

Driftkostnader

Värme3 500kr/år
El2 000kr/år
Försäkring2 400kr/år
Gas1 000kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
8 900kr/år
Uppskattade kostnader enligt säljarens uppgifter.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.