SÅLD
Bagaregården, Gustavsplatsen 1 J

Ytterst välplanerad landshövdingetvåa i gedigen lantlig stil. Stort arbetskök som angränsar till vardagsrummet och bildar en stor social yta för hemmamiddagar. Genomgående brädgolv, lågt belånad BRF, gemytlig innergård, bredband ingår i avgiften och insynsskyddat läge på våning två!

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 298:–
Boarea54 Kvm
Andel1.19764%
Våning2/3

Bagaregården

Historian bakom Bagaregården börjar med den smått okända Bagare som någon gång under 1600-talet arrenderade marken vid landeribyggnaden. Under 1700-talet drev tysken Johan Minten en välbesökt krog i Landeribyggnaden som lockade besökare från hela staden. Landeribyggnaden finns kvar än idag och inrymmer kontor och lokaler för Göteborgs stad. Bebyggelsen i Bagaregården är blandad och längs med de krökta grönskande gatorna finns egnahemshus, lägenheter och radhus, som byggdes mellan 1915 och 1930. Tiden runt 1920 anses vara svensk arkitekturs guldålder.

 

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Från lägenhetens hall når du vardagsrummet, sovrummet och badrummet. Förvaring i ett inbyggt skåp rakt in i lägenheten och upphängningsmöjligheter direkt innanför dörren. Den bärande träväggen är framtagen och tillsammans med de insatta äldre ladugårdsdörrarna ger de en rustik känsla. All el genom hela lägenheten är nydragen 2013 och inkopplade i en ny elcentral med jordfelsbrytare. 

Väggar: Målade vita

Golv: Slipade och lackade brädgolv

 

SOVRUM

Mot den lugna och välskötta innergården ligger lägenhetens sovrum. Sovrummet är väl disponerat och inrymmer god förvaring i garderober längs ena väggen och gott om plats för en större dubbelsäng. 

Väggar: Målade vita

Golv: Slipade och lackade brädgolv

 

VARDAGSRUM

Angränsande med det stora köket är vardagsrummet där soffgrupp naturligt får plats. Vita radiatorer i original och två stora fönster som släpper in rikligt med ljus.

Väggar: Målade vita

Golv: Slipade och lackade brädgolv

 

KÖK

Ett rejält arbetskök med massiv bänkskiva i ek och gott om bänkyta. Fullstor integrerad diskmaskin. Varmluftsugn och mikrovågsugn i ett högskåp mot ena väggen. Köksfläkt och fristående kyl/frys i rostfritt utförande. Köket renoverades under 2013 med ny VVS och all maskinell utrustning är från samma år.

Väggar: Målade vita

Golv: Slipade och lackade brädgolv

 

BADRUM

Ljust badrum med kaklade väggar och klinker på golvet. Badrum har inkaklad dusch och vikbar duschvägg. Badrummet renoverades under 2013 av fackman. 

Väggar: Kaklade i vitt

Golv: Klinker i grått

 

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 kvm och ett vindsförråd om ca 10 kvm.

Sammanfattning om HSB Brf Omberg 1

ALLMÄNT

HSB Brf Omberg 1 bildades 1957 och äger fastigheten Bagaregården 18:1 med adresserna Gustavsplatsen 1A-1N. Fastigheten byggdes 1927-29 och ritades av arkitekten Conny Nyquist. I föreningen finns det 91 bostadsrättslägenheter fördelade på 43 st 1:or, 38 st 2:or, 6 st 3:or och 4st 4:or. Den sammanlagda boytan i föreningen är 4475 kvm.

 

FÖRVALTNING

Föreningens Tekniska och Ekonomiska förvaltning sköts via HSB.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen ligger idag på entreprenad hos ett externt företag och är således inget som de boende själva behöver utföra.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Tv och Bredband via Telia. Bredbandstelefoni (det fasta abonnemanget) Digital-TV (paketet Lagom) Bredband (100/10 Mbit/s via fiber).

 

PARKERING

Föreningen äger inga egna parkeringsplatser. Boendeparkering finns i området (ca400kr). Gratis parkering på flertalet gator i området.

 

INNERGÅRD

Stor gemensam innergård som är vackert stenlagd med handhuggen sten. Fina träd och välklippta buskar. Trädgårdsmöbler och uppmurad grill till användning för föreningens medlemmar.

Under 2017 slutfördes arbetet med att bygga upp det fina lusthuset mitt på innergården och erbjuder nu större möjligheter till trevliga sommarkvällar.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Gemensamt cykel- och barnvagnsförråd beläget till höger om uppgång D. Sophantering finns precis utanför porten på Stockholmsgatan. Återvinningsstation för papper/tidningar, kartonger, plast, glas, metall och batterier finns vid parkeringsplatsen alldeles i närheten. Gemensamma balkonger i varje trapphus.

 

TVÄTTSTUGA

Gemensam tvättstuga i källaren belägen mellan uppgång H och I. Måndag till lördag finns tvättider mellan kl. 07:00 - 22:00 samt söndag mellan kl.10:00 - 22:00.

 

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Andrahandsuthyrning är tillåten vid särskilda skäl som exempelvis studier, samboprövning och arbete på annan ort. Ett godkännande från styrelsen krävs för att andrahandsuthyrningen skall gå igenom.

 

EKONOMI

HSB Brf Omberg 1 är en förening med en god och stabil ekonomi. Inför 2018 höjdes avgifterna med 3%. Anledning till detta var att ta höjd för kommande års renoveringar. Belåningsgraden fortsatt ytterst låg och ligger idag på ca 950 kr/kvm och år. Årsavgifterna ligger en nivå om ca 710 kr per kvm och år.

Inga övriga beslutade förändringar gällande årsavgifterna.

 

RENOVERINGAR

1983: Stambyte
2012: Kontroll av stammar. Rören kommer att kontrolleras igen längre fram för att se om de behöver åtgärdas. Enligt underhållsplanen ska stammarna bytas runt år 2030.
2012: Fönsterbyten. Samtliga lägenheter har fått sina gamla 2-glasfönster utbytta mot nya 3-glasfönster. Fördelen med de nya fönstren är att de isolerar bättre vilket gör att föreningen gör indirekta energibesparingar.
2014: Takomläggning utfördes, renovering av samtliga trappuppgångar samtidigt gjordes en uppfräschning av tvättstuga samt källargång.
2014: Installation av en avgasare i undercentralen för att gynna värmecentralen.
2014: Föreningen bekostade besiktning av samtliga badrum i föreningen. Det var frivilligt för medlemmarna och ca 70 st. badrum som genomgick besiktning.
2015: Föreningen bekostade besiktning av samtliga badrum i föreningen som inte genomgick besiktning föregående år. Det var frivilligt för medlemmarna och 5 st. badrum genomgick besiktning. Totalt har ca 75 st av föreningens badrum besiktats.
2015: Från den 30 nov ingår bredband 100/10 Mbit/s kollektivt i boendet.
2016: Asfaltering mellan Omberg 1 samt Omberg 2 för att laga ett hål.
2016: Filmning av stammar utförd.
2017: Godkänd OVK
2018: Relining av liggande stammar i bottenplattan. Godkänt under Januari.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en sedan tidigare upprättad underhållsplan. Enligt underhållsplan ska fasadbyte genomföras år 2020 och en åtgärd gällande de vertikala stammarna är planerade(Detta ligger minst 10 år fram.). Enskilda medlemmar har tidigare och kommer framledes att utnyttja råvindsyta för att bygga upp på vindarna. En åtgärd som ger föreningen dels större total boyta och dels höjda intäkter.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida (http://www.omberg1.se), årsredovisning för 2016 och föreningens kontaktperson 2018-02-08. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea54 Kvm
Våning2/3
Driftkostnader3 915kr/år
FöreningHSB Brf Omberg 1
Avgift/månad3 298:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda101 kWh/Kvm och år
Andel1.19764%
Lgh.nr.55
Lgh.nr. LMV1102

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1927
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationSjälvdrag
Tv- InternetutbudTelia

Driftkostnader

El2 880kr/år
Försäkring1 035kr/år
Total driftkostnad 3 915kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.