SÅLD
Bagaregården, Waernsgatan 1 A

Mitt i hjärtat av Bagaregården! Ett hem lätt att förälska sig i... Lugnet som vilar över området, grönskan som brer ut sig utanför fönstren, den gemytliga känslan av gemenskap mellan grannarna på innergården. Här är det lätt att trivas! Så lätt att man ogärna lämnar föreningen... Genomgående och öppen planlösning där två stora fönsterpartier i västläge gör att lägenheten fullkomligt badar i ljus. Dessutom djupa fönsternischer, bevarade brädgolv och originalparkett i holländsk läggning, stora spröjsade fönster samt munblåst fönsterglas in mot gården. Som om detta inte vore nog, exceptionellt solid förening med låg belåning. Bredband ingår i avgiften!

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 626:–
Boarea52 Kvm
Andel2.23%
Våning1/3

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Historien bakom Bagaregården börjar med den smått okända Bagare som någon gång under 1600-talet arrenderade marken vid landeribyggnaden. Under 1700-talet drev tysken Johan Minten en välbesökt krog i Landeribyggnaden som lockade besökare från hela staden. Landeribyggnaden finns kvar än idag och inrymmer nu för tiden kontor och lokaler för Göteborgs stad. Bebyggelsen i Bagaregården är blandad och längs med de krökta grönskande gatorna finns egnahemshus, lägenheter och radhus, byggda mellan 1915 och 1930. Tiden runt 1920 anses vara svensk arkitekturs guldålder, något vi är benägna att hålla med om!

 

HALL

Den ljusa hallen fungerar som lägenhetens nav med upphängningsmöjligheter direkt innanför dörren. 20-talet gör sig påmint genom originalbrädgolv och spegeldörrar.

Väggar: Målade vita

Golv: Vitmålade brädgolv

 

KLÄDKAMMARE

Rymlig klädkammare inredd med flexibelt förvaringssystem från ELFA i full takhöjd. 

Väggar: Målade grå

Golv: Vitmålade brädgolv

 

SOVRUM

Mot den lugna och slutna innergården ligger lägenhetens sovrum. Plats för dubbelsäng och möjlighet att inreda med barnsäng, förvaringsmöjligheter eller skrivbord. Härligt morgonljus genom de spröjsade originalfönstrens munblåsta glas. Bevarade originalbrädgolv, profilerade lister och djupa nischer. 

Väggar: Målade grå

Golv: Vitmålade brädgolv

 

VARDAGSRUM

Angränsande med köket ligger vardagsrummet med originalparkett i holländsk läggning och stora djupa fönsternischer. 3-glasfönster i tidstypiskt utförande sattes in i samband med föreningens stora fasad- och fönsterrenovering under 2015/2016 och resulterade i maximalt ljusinsläpp och mycket bra ljudisolering. Profilerade lister, djupa nischer och spröjsade fönsterglas. 

Väggar: Målade vita

Golv: Originalparkett i holländsk läggning

 

KÖK

I det tilltagna köket med gott om bänkyta och förvaring flödar ljuset in, öppen planlösning mot vardagsrummet. Integrerad kyl/frys och diskmaskin. Varmluftsugn och mikrovågsugn i rostfritt utförande. Föreningen utförde köksrenoveringen 2005, luckor samt kyl/frys byttes ut 2014 och bänkskiva och beslag byttes ut under 2017. Originalbrädgolv, profilerade lister, djupa nischer och spröjsade fönsterglas. 

Väggar: Målade vita

Golv: Vitmålade brädgolv

 

BADRUM

Ljust badrum med kaklade väggar och klinker på golvet. Badrummet renoverades i föreningens regi. Handfat och kommod från 2016.

Väggar: Kaklade i vitt och ljusgrått

Golv: Klinker i grått

 

Till lägenheten hör ett stort källarförråd om ca 13 kvm.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea52 Kvm
Våning1/3
Driftkostnader4 800kr/år
FöreningBRF Waernsgatan 1-5
Avgift/månad2 626:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda120 kWh/Kvm och år
Andel2.23%
Lgh.nr.38
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1921
Fönster2-glas och 3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationSjälvdrag
Tv- InternetutbudCanal Digital/OwnIT

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 800kr/år
2 Personer i hushållet, Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.