SÅLD
Linnéstaden, Majorsgatan 5 B

Välkomna på en resa, en resa bakåt, till tiden då vi levde tillsammans, och inte bara bland varandra. När det här huset uppfördes var andemeningen att järnvägstjänstemännens änkor skulle få ett bra boende för sig och sina barn, det var inte ovanligt att man bodde så många som 10 personer på dessa kvadratmeter. Idag är snittet 1,5 personer. Så vi är glada och stolta att sälja denna (för i alla fall snittet) tätbefolkade lägenhet. Idag kallar vi denna 1,5:a en ”Stockholmstrea”! Belägen i en av Göteborgs absolut mest populära föreningar.

Budgivning dold
fakta
Antal rum1.5 rum och kök
Avgift2 231:–
Boarea56 Kvm
Andel3.55978%
Våning2 tr

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

1872 bildades Statens Järnvägars Änke- och pubillkassa och försåg med tiden också anställda med bostäder. 1923 hade kassan byggt så många som 29 bostadsfastigheter spridda över landet mellan Malmö och Luleå. I Göteborg finns tre byggnader, varav denna på Majorsgatan 5/Sveagatan 10 förmodligen är den mest välkända. 

 

HALL

Rymlig hall med plats för avhängning direkt innanför dörren. Den generösa takhöjden förhöjer känslan av rymd. Hallen går i en svag vinkel vidare in mot resten av lägenheten.

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv i original

 

KLÄDKAMMARE

Från hallen nås en rymlig klädkammare. Den höga takhöjden tillsammans med bra hyllsystem skapar goda förvaringsmöjligheter. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Brädgolv i original

 

KÖK

Köket, Epoq i dovt mintgrön nyans, smyckat med detaljer från Byggfabriken och renoverat så sent som 2016! Ett stort kök med plats för större matsalsbord och ett högt bevarat originalfönster mot innergården. Här finns även ett skafferi med ett litet fönster som minner om gamla tider innan kyl och frys, från tiden då huset stod som nybyggt. Dörren in till köket är charmfullt glasinfattad och besmyckad med anrika beslag. I köket finns även ett platsbyggt serveringsskåp som inte bara är trevligt att titta på, men som också inrymmer mycket. Maskinell utrustning i form av kyl/frys, diskmaskin, gasspis, ugn och fläkt.  

Väggar: Vitmålade

Golv: Vitmålat originalbrädgolv

 

VARDAGSRUM

Härligt rum i västerläge med stora spröjsade originalfönster, höga lister, brädgolv, takrosett och stuckaturer. Rummet har delats av med väggar mot en sovalkov med skjutdörr (allt arbete har gjorts så att befintlig stuckatur inte förstörts). Tack vare rummets utformning har man skapat rum i rummet vilket öppnar upp möjligheten för flera inneboende och samtidigt bidrar till många användningsområden så som mysig sovdel, arbetshörna och så klart sällskapsdelen.

Väggar: Rummet är målat i svagt tonad grå och i alkoven är en av väggarna tapetserad med en vacker William Morris tapet.

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM

Badrummet renoverades 2014, med klassiska färg- och materialval. Duschhörnan är praktiskt avskild från tvättställ och WC.

Väggar: Vitt kakel

Golv: Svart/Vit klinker lagt i rutmönster

 

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1.5 rum och kök
Boarea56 Kvm
Våning2 tr
Driftkostnader4 800kr/år
FöreningBrf Stinsen
Avgift/månad2 231:–
BalkongDelad balkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda163 kWh/Kvm och år
Andel3.55978%
Lgh.nr.17
Lgh.nr. LMV1204

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1899
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudTelia

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 800kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.