SÅLD
Bagaregården, Storkgatan 6D

Landshövdingedröm! Äntligen en rymlig tvåa med renoverat kök och badrum i Bagaregårdens charmfulla kvarter! Genomgående planlösning med två stora fönsterpartier mot den praktfulla innergården. Mängder med bevarade detaljer i bland annat djupa fönsternischer, brädgolv och serveringsskåp. Insynskyddat och eftertraktat läge en halvtrappa upp i trygg förening med låg belåning.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 312:–
Boarea46 Kvm
Andel1.02358%
Våning1

Lägenhetsbeskrivning

Mitt i Bagaregården! Ett av få områden med bevarade landshövdingehus från arkitekturens guldålder 1920. I området blandas flerfamiljshusen upp av radhus, friliggande villor och grönska. I närområdet finns vackra naturområden, restauranger, cafeér och mindre butiker. Kommunikationen är synnerligen god med rik tillgång på bussar, spårvagnar och enkelhet till de större lederna. 

 

KÖK

Ljust och trivsamt kök med stort fönster mot innergården. Köket är inte bara vackert utformat utan även väldisponerat med goda arbetsytor samt plats för matbord. Vita kakelplattor i halvförband, vita släta luckor och bänkskiva i trä. Maskinella utrustningen består av spishäll (IKEA -14), varmluftsugn (IKEA -14), köksfläkt, kombinerad kyl/frys (Siemens -12) och diskmaskin (IKEA -18). Bevarat kallskafferi, städskåp och serveringsskåp erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Golv: Framtaget brädgolv i original

Väggar: Målade vita

 

VARDAGSRUM

Stort och praktiskt rum som tack vare sin utformning med enkelhet agerar både vardagsrum och matsal. Stort fönster med djup nisch i västligt läge ger ett trivsamt ljusflöde. Bevarade originaldetaljer i takrosett, radiator och det gamla framtagna brädgolvet.

Golv: Framtaget brädgolv i original

Väggar: Målade vita

 

SOVRUM

Rymligt sovrum med klädkammare och lugnt läge mot innergården. Även här ett stort fönsterparti med djup nisch. Smart förvaring i en bevarad klädkammare.

Golv: Framtaget brädgolv i original

Väggar: Målade vita

 

BADRUM

Stilrent och renoverat badrum med noga utvalda detaljer. Badrummet genomgick 2014 en omfattande renovering där väggarna kaklades med vitt kvadratiskt kakel och svart fog. På golvet lades ett hexagonformat klinker också detta med svart fog. Blandare och takdusch i obehandlad rå mässing. Dessutom är badrummet förberett för en mindre tvättmaskin och förvaring finns både under och över handfatet. 

Golv: Svart klinker (underliggande golvvärme)

Väggar: Helkaklat i vitt

 

HALL

Mitt i lägenheten med lägenhetens tre fönster och rum i direkt blickfång. Separerad från övriga lägenheten gör att smuts och grus inte dras med in i lägenheten. Praktiskt förvaring och avhängning i en bevarad klädkammare.

Golv: Framtaget brädgolv i original

Väggar: Målade vita

 

ÖVRIGA UPPLYSNINGAR 

Lägenheten disponerar två källarförråd som ligger i källaren i samma trappuppgång.

Föreningen kräver enskilt medlemskap i HSB.

Föreningsbeskrivning

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Omberg 3 är en förening i Göteborg med hög trivselfaktor och välskött fastighet från 1927. Föreningens 84 lägenheter är samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen disponerar även över 8 st lokaler där det bedrivs diverse verksamheter. Det finns 15 trappuppgångar (Storkgatan 6A – O). Den totala lägenhetsytan är 4 330 kvm och den totala lokalytan är 215 kvm. Förvaltningen sköts av HSB som även hjälper föreningen med teknisk förvaltning och budget.

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom inte att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.


FÖRSÄKRING

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Trygg-Hansa.


TRAPPSTÄDNING

Trappstädning sköts i egen regi. Vilket innebär att varje lägenhet ansvarar för att städa sin egen trappuppgång 2 eller 3 gånger om året.

EKONOMI

Föreningens ekonomi anses som trygg och stabil. Belåningen är låg (ca 2200 kr/kvm) och fastigheten är väl underhållen. Föreningen har beslutat att efter riktlinjer årligen indexhöja avgifterna med 2 %. Inför 2018 valde man att göra en höjning med 5%.

Inga övriga avgiftsjusteringar är planerade.

 

RENOVERINGAR

Fastigheten är byggd som ett slutet ”kvarter” med en innergård i mitten och två portar.

Stammarna har bytts i omgångar (1978-1979, 1982-1983 och 1991). Taket har genomgått ett större underhållsarbete, ytterdörrarna byttes 1987 och de fönster som sattes in 1982 har successivt bytts ut. Ventilationen har förbättrats och plåten runt skorstenarna setts över.
2013 färdigställdes arbetet med föreningens samlingslokal i J-källaren. Man har även rustat upp styrelserummet.
2014 har föreningen utfört ett antal fönsterbyten i huset. Tvättstugan har renoverats med nytt avlopp och klinker på golvet. Nya ventiler har satts på fasaden.
2015 har man spolat avloppsstammarna, renoverat trappuppgångar samt barnvagnsförråd. Man har påbörjat arbetet med energibesparingsåtgärder, och detta arbete fortsätter under 2016.
2016 Föreningen ska filma avloppsstammarna för att bedöma skicket. Trapphusrenovering.
2016 Båda entréportarna mot gatan har bytts ut. Installerat nytt inpasseringssystem med tags samt porttelefon som är kopplad till de boendes privata telefoner.
2016 Ny torktumlare i tvättstugan.
2017 Gjordes det en stor renovering av husets exteriör, vilket innebär nytt tak och målning av fasaden. Projektet pågick nästan hela året och slutbesiktning är gjord.

Under 2018 skall grunden målas och stammarna filmas.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Det finns en rymlig tvättstuga med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, en mattvätt, en mangel och två stora torkrum. Det finns en gästlägenhet och ett övernattningsrum att hyra samt ”puben” som är en samlingslokal. På utsidan av huset finns ett barnvagnsrum. Det finns också ett kontor som används som styrelserum. I närheten finns dessutom en återvinningstation med sopsortering.

Under året finns ett antal återkommande tillfällen att träffas, både för att lära känna varandra och för att jobba för föreningens bästa. Vi har städdagar på gården två gånger om året, sommarfest, kräftskiva, julgransresning med fika, mm.

 

INNERGÅRDEN

Den stora gården är delvis belagd med kullerstenar. I mitten finns rabatter, gräsmatta och en liten lekplats med sandlåda och en fast bänk och bord. Under sommarhalvåret finns ett antal grupper med bord och stolar utställda runt gården och även gemensamma grillar.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

En bostadsrättsinnehavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättsinnehavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. För mer information se föreningens hemsida.


JURIDISK PERSON


Föreningen beslutar i det enskilda fallet.

 

PARKERING

Som boende i området har man möjlighet att ansöka om boendekort (Göteborgs stad). Kostnaden för boendekortet ligger på ca 450 kr/mån. Det finns även gratisparkeringar i området.

 

TV/BREDBAND

Föreningen har ett så kallat gruppavtal med Telia där TV, bredband och IP-telefoni ingår. Kostnaden har lagts på månadsavgiften. (Det enda du betalar utöver detta är en viss kostnad för den fasta telefonin.) Den som vill ha extra tjänster utöver föreningens grundutbud beställer detta av Telia.

 

HEMSIDA

Föreningen har en informativ hemsida som nås på http://omberg3.se

Ovanstående grundas på information från Årsredovisning 2017. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea46 Kvm
Våning1
Driftkostnader6 828kr/år
FöreningHSB Brf Omberg 3
Avgift/månad2 312:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband (Obligatorisk tillägg om 219 kr för bredband och TV)
BalkongGemensamma balkonger i trapphusen
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda124 kWh/Kvm och år
Andel1.02358%
Lgh.nr.22-2006-1-9-4
Lgh.nr. LMV1002

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1927
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudTelia

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 800kr/år
Övrigt2 628kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
6 828kr/år
Schablonberäknade + obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 219 kr för bredband, TV och IP-Telefoni.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.