SÅLD
Kungshöjd, Arsenalsgatan 4 B

På våning 4 med en av Göteborgs i särklass mest magiska utsikter ligger denna trerummare. Borgen, eller förlåt huset som lägenheten ligger i, är ett landmärke för alla som äntrar Göteborg från vattnet! Med stor balkong i västerläge, smakfullt renoverat både kök och badrum och en rofylld sovavdelning mot grönskande innergård. Hiss finns!

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift4 755:–
Boarea74 Kvm
Andel2.39072%
Våning4 av 5

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Luftig och praktiskt möblerbar hall med högt till tak. Hallen sträcker sig genom lägenheten och knyter samman samtliga rum, dessutom finns det plats för avhängning och ytterligare förvaringsmöbler samt förvaring i en igenbyggd nisch.

Väggar: Målade vita

Golv: Brädgolv (Slipat och vitpigmenterat)

 

VARDAGSRUM

Vardagsrummet är i harmonisk symbios sammankopplat med både kök och matsal vilket skapar en social och trivsam yta. Rummet är minst sagt på första parkett framför den helt fria utsikten över Göteborgs hamninlopp och takåsar. Glasinfattad dörr leder ut till balkongen och ett stort fönsterparti ger ett behagligt ljus såväl morgon som kväll. Dessutom fina listverk, bevarad takrosett och brädgolv.

Väggar: Målade vita

Golv: Brädgolv (Slipat och vitpigmenterat)

 

KÖK

Klassiskt och tidlöst renoverat kök med fina detaljer. Köket är synnerligen välplanerat och erbjuder goda arbetsytor och förvaring. Dessutom en naturligt separerad matsalsdel med plats för en större matgrupp.

Köket är utformat med vita speglade skåpsluckor och lådor med smarta dolda innerlådor för maximerad förvaring. Bänkskiva i klassiskt ljus Bianco Carraramarmor med underlimmad dubbelho. Stänkskydd med vita fasade kakelplattor. Platsbyggda öppna hyllor i en nisch som ger extra förvaring och plats för kryddväxter. Dimbar takbelysning i kopparutförande.

Maskinell utrustning i form av integrerad kombinerad kyl och frys, varmluftsugn, infälld induktionshäll och integrerad diskmaskin. Samtliga från 2014.

Väggar: Målade vita

Golv: Brädgolv (Slipat och vitpigmenterat)

 

SOVRUM

Bakom vacker äldre trädörr och speglande dörrnischer gömmer sig ett knäpptyst sovrum med fönster mot innergården. Utanför fönstret vajar ett vackert kastanjeträd och läget är harmoniskt. Platsbyggda garderober ger rummet bra förvaringsmöjligheter och detaljerna är genomgående fina i listverk, brädgolv och taklister.

Väggar: Tapetserade

Golv: Brädgolv (Slipat och vitpigmenterat)

 

SOVRUM 2

Praktiskt andrasovrum som idag agerar barnrum. Även här är läget lugnt och harmoniskt mot innergården. Rummet döljer sig bakom en vackert glasinfattad trädörr.

Väggar: Tapetserade

Golv: Brädgolv (Slipat och vitpigmenterat)

 

BADRUM

Stort och smakfullt renoverat badrum (2014) med noga utvalda detaljer. Badrummet är utrustat med en rymlig dusch, toalett, handfat, samt tvättmaskin och torktumlare. Det finns dessutom plats för ytterligare förvaringsmöbler.

Väggar: Kaklade väggar i vitt

Golv: Klinker i svartvitt (underliggande golvvärme) 

 

Till lägenheten hör ett förråd, placerat vid hissen på gårdsplan med egen ingång!

 

Föreningsbeskrivning

ALLMÄNT

Högst upp på Kungsberget med spektakulär utsikt över staden och hamninloppet ligger denna stenfastighet ritad av arkitekten A Bjerke. Huset uppfördes 1908 och förvärvades av Brf Vapendragaren i Göteborg 2006. Byggnadernas totala bostadsyta enligt taxeringsbeskedet uppgår till 3 041 kvm och fördelas på 40 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har två uppgångar- A och B. Bägge uppgångarna är utrustade med hiss.

 

FÖRVALTNING

För den ekonomiska förvaltningen har föreningen tagit hjälp av Bredablick förvaltning.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa, ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen är utlagd på entreprenad hos Bohus städ och således inget som de boende behöver engagera sig i.

 

TV/BREDBAND

Kabel-TV och bredband via Com Hem. Ett grundutbud av kanaler ingår i avgiften. Önskas utökat utbud regleras detta enskilt gentemot leverantören.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering.

 

JURIDISK PERSON

Juridisk person godkänns ej medlemskap i föreningen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Varje ansökan behandlas separat och skall ske enligt gällande regelverk.

INNERGÅRD

Den gemensamma gården välkomnar dig med grönska och planteringar under sommarhalvåret och till medlemmarnas förfogande finns utemöbler och grillmöjligheter. På vintern belyser föreningen det ståtliga kastanjeträdet vilket bidrar till en härlig atmosfär.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Det finns ett soprum med återvinning i anslutning till B-uppgången samt ett cykelrum och cykelställ på gården. Föreningen är medlem i Arsenalens första samfällighetsförening som gemensamt förvaltar både soprum och innergård.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningens tvättstuga nås från gården och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det anses vara god tillgänglighet då många av lägenheterna innehar egna tvättmaskiner.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi upplevs som stabil. Föreningen har en total belåning om ca 22,6 mnkr (7 400 kr/kvm/boa) och lånen är fördelade på olika bindningstider. Föreningen är i sluttampen med en större fasad- och fönsterrenovering av fasaden mot gatan, finansieringen har skett pengar från föreningens starka kassa. Idag återstår ca 2,0 msek. Kassan är avsedd för framtida underhåll och löpande åtgärder. Under 2017 amorterade föreningen hela 1 msek och har generellt sett ett positivt kassaflöde.

Under början av 2015 ombildades föreningens sista hyresrätt till bostadsrätt och såldes senare vidare. Försäljningsintäkten om cirka 4,45 msek har delvis använts till renoveringar, delvis till lösning av ränteswoppar och den resterande delen är placerad i kassan.

Föreningen är medlem i Arsenalens första samfällighetsförening som förvaltar innergård samt soprum. Föreningens andel är 40%.

Inga planerade avgiftshöjningar planerade under året.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har under åren utfört renoveringar och underhållsarbeten. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts i fastigheten under de senaste åren:

2017: Spolning av avloppsstammar samt OVK-besiktning.

2016: Ommålningar trapphus, fönster och dörrar, nya rökluckor, OVK-besiktning samt delvis renovering av tak.

2014: Ommålning av entré, byte av tryckkärl samt armaturer uppgång B.

2012: Fogning samt byte av takfläktar.

2007: Omputsning av fasad.

2006: Ventilation.

1991: Rör- och elstambyte.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen arbetar aktivt med att behålla fastighetens goda skick och upprättade därför tillsammans med Vågen AB en underhållsplan som sträcker sig fram till och med 2044. Underhåll sker mot plan och medel avsätts årligen.

 

Under året ska föreningen slutföra restpunkter från en tidigare OVK-Besiktning, slutbesiktning kvarstår. Pågående fasad- och fönsterrenoveringar av fasaden mot gatan är i slutfasen.

Inga stora renoveringar planerade utöver de löpande underhållen.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-09-14 och årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea74 Kvm
Våning4 av 5
Driftkostnader5 200kr/år
FöreningBrf Vapendragaren i Göteborg
Avgift/månad4 755:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten & Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd (I markplan)
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda148 kWh/Kvm och år
Andel2.39072%
Lgh.nr.56
Lgh.nr. LMV1402

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1908
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 600kr/år
Total driftkostnad 5 200kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.