SÅLD
Linnéstaden, Övre Majorsgatan 4 B

Casa tranquila är lägenheten som ligger mitt på Linnégatan, men med den oerhörda lyxen att ligga helt mot lugnt gårdsläge i en stor förening med god ekonomi. Lägenheten har fönster i tre väderstreck och balkong i söderläge! Minutiöst renoverad med noga uttänkta och smarta lösningar!

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift4 081:–
Boarea74 Kvm
Andel5.01%
Våning2

LÄGENHETSBESKRIVNING

Minutiöst renoverad balkongförsedd trerummare med fönster i tre väderstreck! Med lugnt gårdsläge och fantastiskt planlösning. Noga uttänkta och smarta lösningar är genomgående i detta högst personliga hem. Välmående förening!

Lägenheten har under de två närmsta åren genomgått en totalomvandling och renoverats till perfektion. Smarta unika lösningar har kombinerats med uråldring byggnadsvård. All el i lägenheten är infräst och utbytt. Golven har genomgående behandlats för att möta dagens krav på både känsla och skötsel. Färgerna har valts omsorgsfullt vilket har bidragit till detta högst personliga hem.

 

Hall

Ljus hall försedd med både plats för avhängning, förvaring av skor och platsbyggd garderob för ytterligare förvaring.

Golv: Mönstrad klinker i ytterhall och brädgolv i original i innerhall

Väggar: Målade

 

Kök

Köket totalrenoverades 2016. Att lära sig vad man uppskattar i ett kök är en konst i sig att sedan utforma köket för att passa ens behov är en lyx. Detta kök är optimalt planerat, med mycket förvaring och arbetsytor. Ett skafferi är skapat i en gammal dörrnisch och gömmer sig bakom en vitmålad spegeldörr. Köket går i grått och vitt, den råare känslan av betongen kontrasteras väl av de släta luckorna och det vita kaklet.

Specialbyggda bänkskivor i betong, försänkt induktionshäll och inbyggd ugn.  All belysning är dimbar! Ny el i samband med renoveringen. 

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Eventuell uteplats

Det finns ett färdigt bygglov för att bygga altandörrar mot innergården från köket (i stället för fönster). Bygglovet är färdigt och föreningen har godkänt det. Om köparen vill göra detta ska kontrakt skrivas med föreningen (kraven är att det utförs av fackmän, ägaren står för besiktningsman och alla kostnader samt att en avgiftshöjning på 1% tillkommer)

 

Vardagsrum

Stort luftigt vardagsrum med fönster i två väderstreck! Höga fönster med djupa fönsternischer (tack vare de omsorgsfullt platsbyggda elementskydden) En helglasad balkongdörr i söderläge bidrar till extra fint ljusinsläpp! Stor balkong i söderläge mot öppen innergård, fin trall av sibirisk lärk. 

(Rökkanaler finns bevarade, grannar har installerat kakelugn)

Golv: Brädgolv i original (Ljust betsade och hårdvaxoljade)

Väggar: Målade

 

Sovrum

Rymligt sovrum i höjd med trädkronorna färgsatt i svala mörka toner. Fullhöjdsgarderob med ELFA system utan täckande dörrplan. Smart lösning med väggmonterad fällbar strykbräda från garderoben.

Golv: Brädgolv i original (Ljust betsade och hårdvaxoljade)

Väggar: Målade

 

Gästrum/Arbetsrum

I bortre ändan av lägenheten ligger lägenhetens andra sovrum. Också detta med lugnt gårdsläge, högt fönster i söderläge. Platsbyggda hyllplan i äldre dörrnisch.

Golv: Brädgolv

Väggar: Tapetserade

 

Badrum

Stilrent badrum med gott om förvaring. Stort tvättställ med underliggande kommod, WC och duschhörna med vikbara väggar. Handukstork (vattenburen). 

Golv: Klinker (underliggande golvvärme)

Väggar: Helkaklade

 

Förråd finns tillhörande lägenheten beläget på vinden.

Tvättstuga finns nära till hands i samma trappuppgång! Tillgängligheten är god, då många av lägenheterna är utrustade med egna tvättmaskiner. 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Antal sovrum2-
Boarea74 Kvm
Våning2
Driftkostnader5 203kr/år
FöreningÖvre Majorsgatan 4
Avgift/månad4 081:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda133 kWh/Kvm och år
Andel5.01%
Lgh.nr.00015
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1903
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 763kr/år
Försäkring1 440kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 203kr/år
2 Personer i hushållet, Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.