Inom Vallgraven, Drottninggatan 71 B

Kom och upplev stans bäst takterass! Unik sällskapsvåning med privat takterrass mitt i Fredstan! Stora sociala ytor och smart planerade kvadratmeter skapar den optimala sällskapsvåningen. (Idag disponeras lägenheten som en 3:a, men är en möjlig 4:a) Privat takterrass och hiss hela vägen upp samt möjlighet till parkering i garage!

fakta
Pris8 750 000:–
Antal rum3 rum och kök
Avgift7 764:–
Boarea162 Kvm
Biarea18 Kvm
Andel7.13 / 9.61%
Våning4/4

Lägenhetsbeskrivning

Mitt i Fredstan, Göteborgs mest centrala stadsdel. På initativ av de större fastighetsägarna i området har nu en helt ny stadsdel växt fram och förädlats. Området blir allt mer bilfritt och belagt med kullersten, nya spännande koncept och butiker flyttar in i renoverade lokaler. Här på drottninggatan blir förändringen påtaglig då man valt att glasa in nästan större delen av gatan, på sikt kommer även gatan att beläggas med kullersten och vattenlinjen kommer utnyttjas mer effektivt. Ser mer här. https://www.hufvudstaden.se/om-oss/projekt/pagaende-projekt/fredstan/bilder/

En lägenhet av den här kalibern är synnerligen både eftersökt och sällsynt. Det slående stora köket, den smarta sociala planlösningen, takterassen och bekväma tillgängligheten med gäst-wc samt hiss gör det till ett rent nöje att bjuda hem ett större sällskap. Lägenheten har tidigare varit två lägenheter på 93 kvm respektive 69 kvm, ingångarna är fortfarande intakta för den som vill återtälla lägenheten till två igen. 

 

HALL

Med sitt centrala läge till trots är den totala tystnaden och lugnet påtagligt redan i hallen. Avhängning i en nisch direkt till höger och ytterligare förvaringsmöjligheter längre in i innehallen. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Skiffergolv

 

INNERHALL/KAPPRUM

Vidare in i våningen finner vi avskiljt en innerhall med gott om avhängnings/förvaringsmöjligheter bakom skjutdörrar. I innerhallen nås även gästtoaletten bekvämligt för besökande. 

 

GÄST WC

Med direkt närhet till kök och matsal nås gäst-WC via innerhallen. Toaletten är utrustad med handfat och toalett.

Väggar: Tumlad svart marmor

Golv: Skiffer

 

VARDAGSRUM

Ljust och öppet vardagsrum med flera fönsterpartier i både tak och på vägg som bidrar till ett stort ljusinsläpp. I anslutning till matplatsen finns naturligt plats för umgänge i en större soffgrupp. På den ena väggen sitter en vägghängd spis(miljöbränsle) som bidrar till mysfaktorn.

Väggar: Vitmålade

Golv: Massivt trägolv (Junckers)

 

KÖK

Stort kök från Kvänum med enorm köksö och maskinell utrustning med hög standard. Köket är väl genomtänkt och byggt i sektioner runt köksön, arbetsytorna pryds av en vacker specialbeställd bänkskiva i marmor samt skiva i massivt trä över de högre sektionerna. Kökets tilltagna maskinpark består av inte mindre än 2 diskmaskiner(60+40cm Miele), varmluftsugn(Miele), kombinerad ugn/mikro(Miele), ismaskin(U-line), espressomaskin(Miele), vinkyl(U-line), glaskeramikhäll(Miele), takhängd fläktkåpa(Gaggenau), kombinerad kyl/frys försedd med dörr och draglåda(Amana).

Väggar: Vitmålade

Golv: Massivt trägolv (Junckers)

 

TAKTERRASS

Från hallen via en trappa når man takterrassen om hela 36 kvm! Här finns plats för en större grill, matgrupp och solstolar alternativ loungesoffa. Dessutom finns förvaringsmöjligheter i ett förråd i direkt anslutning till terrassen. Solen följer du från tidig morgon till sen kväll med vidsträckt utsikt över takåsarna.

 

SOVRUM 1

Rymligt sovrum i vinkel med fönster i både tak och vägg. Plats för dubbelsäng och byrå alternativt skrivbordshörna. Stort förvaringsutrymme i stor garderob inredd med hyllplan och klädstänger.

Väggar: Vitmålade

Golv: Massivt trägolv (junckers)

 

SOVRUM 2

I bortre änden av lägenheten finns lägenhetens andra sovrum, sovrummet är rymligt med fönster i både tak och vägg. Plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler alternativt skivbordshörna.

Väggar: Vitmålade

Golv: Massivt trägolv (Junckers)

 

BADRUM

Exceptionellt stort badrum med jacuzzi och bastu. Badrummet är helkaklat och välutrustat med tvättmaskin/torktumlare, kaklad dusch med glasdörr och minibar. Här finns också tvättpelare både tvättmaskin och torktumlare från Miele. 

Väggar: Kaklade i tumlad marmor

Golv: Tumlad marmor, golvvärme.

 

KLÄDKAMMARE

En stor walk-in closet om ca 6 kvm genomtänkt inredd med hyllplan och klädstänger.  

Väggar: Vitmålade

Golv: Massivt trägolv (Junckers)

 

I lägenheten finns ett centralstyrt elsystem där man kan släcka ner hela lägenheten (exkl sovrum) genom ett knapptryck.  

Hela lägenheten är försedd med ett exklusivt mediasystem från Bang & Olufsen som kan övertas. 

Lägenheten har larm från Verisure Securitas Direct vilket kan överlåtas på ny ägare. 

Lägenheten är försedd med air-condition som även kan värma under kalla dagar.

Tillhörande förråd finns ej. Men föreningen för en diskussion om att bygga lägenhetsförråd på gården. 

Sammanfattning Brf Drottninggatan 71

Fastigheten på Drottninggatan 71 består av ett flerbostadshus i tegel beläget nära Drottningtorget i Göteborg, uppfört 1854 för Kopparslagarmästare John Trägårdh. Arkitekt/byggmästare var August Krüger, namnkunnig under denna period, som även ritade till exempel Gamle Port-huset, Synagogan och ett antal andra byggnader varav flera inom vallgraven.

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Drottninggatan 71 förvärvade år 1999 fastigheten Inom Vallgraven 2:3 med adress Drottninggatan 71 i Göteborgs kommun. Byggnaden omformades till verkstäder/butikslokaler ca 1916–26 och blev åter bostadshus 1999 då bostadsrättsföreningen bildades och i samband med detta förvärvade fastigheten i sin helhet. Föreningen upplåter idag 13 lägenheter med bostadsrätt och 2 hyreslokaler (Anemonen-Spa och skönhetsvård och Sultan Barbershop). Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 163kvm varav 968kvm utgör lägenhetsyta och 195kvm lokalyta.

 

FÖRVALTNING

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus Hem och Fastighet AB medan den tekniska förvaltningen sköts i egen regi.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och är således inget som de boende själva utför.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Ansökan om andrahandsuthyrning ska ske skriftligen till föreningen.

 

JURIDISK PERSON

Enligt föreningens stadgar tillåts inte juridisk person som köpare.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Kabel-TV och Internet finns att tillgå i fastigheten via ComHem. Grundutbud för TV ingår i avgiften.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. I området gäller boendeparkering via Göteborg stad inom område ”C”. Kostnad ca 600 kr/månad. Det finns även möjlighet att hyra garageplats i närliggande P-hus City (NK parkeringshus) på Östra Larmgatan.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I föreningen finns det tillgång till gemensam innergård, cykelförråd och soprum.

 

HEMSIDA

Besök gärna föreningens hemsida brfdrottninggatan71.hemochfastighet.se

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi ser god ut för de kommande åren. Detta tack vare ökade intäkter från lokaler samt minskade räntekostnader och fasta kostnader för tjänster så som förvaltning, revisor och driftsavtal. Avgifterna sänktes med 5% i mars 2017. De långfristiga skulderna uppgår enligt bokslutet för 2017 till ca 11mnkr. Föreningen har ca 600 tkr i kassan. Lokalerna bidrar med ca 45% av de totala intäkterna.

Överlåtelse-och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1120kr) och pantsättningsavgift (448kr) betalas av köparen.

Inga planerade avgiftshöjningar.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har löpande genomfört underhållsarbeten på fastigheten.

2018 En större översyn av föreningens fastighet gjordes där fasad både mot gatan och gård renoverades. Även portarna målades om.

2017 Byte av VS pump till värmesystemet samt totalrenovering av butiksdel för hyreslokal med spaavdelning

2016 Inbalansering av värmesystem, Spolning av stammar, Rengöring av ventilationskanaler och injustering ventilationssystem.

1999 Totalrenovering av byggnaden i samband med föreningens förvärv av fastigheten som innefattade bland annat omläggning tak, byte av stamledningar VA, byte el stammar, byte fönster och byte värmedistribution.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2044. Nedanstående större underhåll planeras:

2019–2021 Ommålning plåttak

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-11-01 och Årsredovisning för 2017 samt föreningens hemsida. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Pris8 750 000:–
Antal rum3 rum och kök
Boarea162 Kvm
Biarea18 Kvm
Våning4/4
Driftkostnader15 620kr/år
FöreningDrottninggatan 71
Avgift/månad7 764:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A, Kabel-TV
BalkongTakterass
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda154 kWh/Kvm och år
Andel7.13 / 9.61%
Lgh.nr.05/06

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1854
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El9 000kr/år
Försäkring3 500kr/år
Övrigt3 120kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
15 620kr/år
Schablonberäknade. Övrig kostnad avser larm.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.