SÅLD
Linnéstaden, Rosengatan 3B

Precis i slottsskogens mynning på Linnéstadens kanske bästa adress döljer sig bakom de rosenprydda förträdgårdarna en fantastisk lägenhet i en välbevarad fastighet anno 1928. Tidsenliga detaljer i form av golv, listverk, vackert spröjsade fönster och spegeldörrar. Som om inte detta vore nog så finns det hiss, renoverat badrum och kök samt en balkong i söderläge. Fantastisk förening med låga avgifter och övernattningsrum i huset.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift1 807:–
Boarea48 Kvm
Andel3.72739%
Våning2/5

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Innanför ytterdörren öppnar hallen upp sig med plats för avhängning direkt innanför dörren. Väggarna är målade och på golvet i entrén ligger vacker fiskebensparkett som sedan genomgående fortsätter pryda lägenhetens golv. Från hallen leds du sedan vidare in till den inre hallen.

Väggar: Vitmålade
Golv: Fiskbensparkett i massiv ek

 

INRE HALL

Från den inre hallen når du sedan lägenhetens samtliga rum. Hallen har två passager, den ena leder in till lägenhetens kombinerade vardagsrum och kök och den andra (i form av en serveringsgång) in till sovrummet. Här når du även badrummet och en större klädkammare med gott om plats för förvaring. Den inre hallen har även plats för mindre möblemang och används idag som arbetsrum. Tack vare att lägenheten är en genomgångslägenhet når ljus in till hallen från två olika väderstreck.   

Väggar: Vitmålade
Golv: Fiskbensparkett i massiv ek

 

BADRUM

Badrummet totalrenoverades 2013. Längst upp mot taket och sektionen där toaletten står är väggarna målade i en stilfull grå-grön nyans, i övrigt är väggarna klädda i vitt kakel. Golvet pryds av ett Marrakech klinker i svart-vitt mönster. Badrummet är indelat i två sektioner, en separat del för toalett och en del för kommod och dusch med duschväggar i glas. Förberett för tvättmaskin och torktumlare.

 

Väggar: Delvis kaklade, delvis målade (våtrumsfärg)
Golv: Klinker (Marrakech) med golvvärme

 

SERVERINGSGÅNG

Innan sovrummet passerar du en serveringsgång med plats för gott om förvaring. Den gamla serveringsgången har gjorts om till en naturlig förlängning av sovrummet. Här finns två inbyggda garderober samt ett linneskåp.

Väggar: Vitmålade
Golv: Fiskbensparkett i massiv ek

 

SOVRUM

Lagom stort och lugnt sovrum. Från det stora fönstret med djup nisch ser du ut över den lummiga innergården. I sovrummet har man låtit ta fram en gammal tegelvägg på en utav väggarna, övriga väggar är vitmålade. Bakom en spröjsad dörr finns ytterliga plats för förvaring.

Väggar: Vitmålade & en framtagen tegelvägg
Golv: Fiskbensparkett i massiv ek

  

VARDAGSRUM

Vardagsrum och kök i öppen social planlösning. Dubbeldörrar ut mot lägenhetens balkong i söderläge gör att vardagsrum och kök badar i ljus. I taket finns en vacker bevarad takrosett i original.

Väggar: Vitmålade 

Golv: Fiskbensparkett i massiv ek

  

KÖK

Kök med vitvaror är nyrenoverat från 2018. Köket är yteffektivt planerat längst en vägg för att lämna stor plats åt de sociala ytorna. Tidlöst utformat med bänkskiva i betong. Häll från Bosch, i övrigt vitvaror från Electrolux (Ikea).

Väggar: Vitmålade
Golv: Fiskbensparkett i massiv ek

 

BALKONG

Balkong i perfekt söderläge! Utsikten är fri ut mot Linnéplatsens vackra arkitektur och myller. 

  

ÖVRIGT

Lägenheten totalrenoverades 2018 då kök och sovrum bytte plats. Befintlig fiskebensparkett slipades och ny fiskpensparkett lades i nuvarande sovrum. Samtliga tak, väggar och snickerier målades.

Till lägenheten hör både ett vindsförråd om ca 5,5 kvm samt ett källarförråd om 4,5 kvm. Utöver dessa har föreningen två större gemensamma förvaringsutrymmen på vinden som alla medlemmar i föreningar kan disponera.

Sammanfattning av Brf Rosengatan n:r 3

ALLMÄNT

BRF Rosengatan n:r 3 förändrade förvaltningsform under 2005 då man förvärvade fastigheten Olivedal 11:6 från det tidigare aktiebolaget som stod som ägare innan. Ägandet har alltid legat hos föreningen. Fastigheten bebyggdes 1928 och har tidstypiska detaljer både interiört och exteriört. Föreningen upplåter idag 21 lägenheter samtliga uppförda med bostadsrätt, 1 övernattningslägenhet, 6 garageplatser och 4 parkeringsplatser.

Byggnadens totalyta uppgår till 1 423 kvm, varav 1 323 kvm är lägenhetsyta och resterande 100 kvm utgör lokalyta.

 

FÖRVALTARE

SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning och teknisk förvaltning sker i egen regi.

 

FÖRSÄKRING

Fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar och ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Kabel-TV finns att tillgå via Com Hem (grundutbud) och bredband finns att tillgå via Telenor (fiber), vilket ingår i månadsavgiften.

 

PARKERING

I anslutning till fastigheten har föreningen 6 egna garageplatser i bottenplan och 4 parkeringsplatser utanför garagen som kan nyttjas av de som hyr i garaget. Platserna hyrs ut till föreningens medlemmar via ett separat kösystem. I området gäller boendeparkering M via Göteborgs stad. Kostnad ca 700 sek/månad. Alternativt kan man ställa sig i kö till p-plats i närliggande garage med priser från ca 1000 sek/månad.

JURIDISK PERSON & ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje fall behandlas enskilt av styrelsen.

 

INNERGÅRD

Föreningens innergård består utav en gemytlig trädgård med flertalet planteringar, sittgrupper och en större gräsmatta med sandlåda. Föreningen äger en grill som finns tillgänglig för medlemmarna. På innergården finns även tillgång till cykelförråd under tak samt källsortering.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det gemensam tvättstuga, cykelparkering under tak samt en gästlägenhet som medlemmarna kan hyra mot en kostnad av 200kr/natten. Gästlägenheten renoverades 2009 och är utrustad med kokvrå med kyl samt toalett med dusch. På vinden har föreningen två gemensamma förvaringsutrymmen som alla medlemmar i föreningen får disponera.

 


TVÄTTSTUGA

Den välutrustade tvättstugan totalrenoverades år 2006. Tvättstugan ger tillgång till 2 tvättmaskiner, 1 torkskåp och 1 torktumlare samt en mangel. Tillgängligheten anses vara mycket god av medlemmarna.EKONOMI

Brf Rosengatan n:r 3 är en förening med en god och stabil ekonomi vilket återspeglas i de låga månadsavgifterna. Den senaste avgiftsförändringen skedde år 2019 då föreningen införskaffade gemensamt bredband för alla medlemmar och detta ingår numera i avgiften. I och med den ombildning som föreningen genomgick under 2015 från aktiebolag till bostadsrättsföreningen så försattes det tidigare dotterbolaget i likvidation. Därav har föreningen en ansamlad förlust om ca 17 msek som då var en bokföringsmässig konsekvens av ombildningen och påverkar inte föreningens likviditet.

Föreningens ekonomiska strategi har under åren varit att aktivt välja att gå med ett underskott som motsvarar avskrivningarna, därmed kommer föreningens likviditet att vara oförändrad mellan åren. Efter 2015 har strategin justerats något för att öka på takten för amortering av föreningens lån. De långfristiga skulderna uppgår till ca 5,8 msek vilket motsvarar en belåning om 4075 sek/kvm bostadsyta. Genomsnittet i Göteborg ligger på omkring 6000kr sek/kvm.

Idag finns inga beslutade avgiftsförändringar.

 

 

RENOVERINGAR

Stadsbyggnadskontoret gjorde under 2016 en mätning av sättningarna på fastigheten och har inte noterat någon nämnvärd förändring sedan tidigare mätning. Tidigare större genomförda åtgärder har skett enligt följande:

2006 Totalrenovering av tvättstuga

2007 Byte av de vertikala avloppstommarna.

2008 Grundbevarande åtgärd genom borinjektering.

2009 Totalrenovering av övernattningsrum.

2010-2011 Renovering av fasad & fönster.

2012 Renovering av trappuppgångarna.

2013 Byggnation av balkonger mot gården.

2016 Renovering av garagegolv.

2017 Byte av stammar gjutjärnsavloppen i källaren.

2018 OKV-besiktning utförd och godkänd. Inventering av fasader för kommande fasadrenovering.

2020 Fasadrenovering mot gatan.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en upprättad underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2024. Underhållsplanen uppdaterades 2017. Närmast planeras att renovera fasaden mot innergården. (Fasadrenovering mot gatan avslutas nu)

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-05-27 och årsredovisning för 2019. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea48 Kvm
Våning2/5
Driftkostnader4 700kr/år
FöreningRosengatan n:r 3
Avgift/månad1 807:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda146 kWh/Kvm och år
Andel3.72739%
Lgh.nr.14
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1928
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudKabel-TV via Com Hem, Fiber från Telenor

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 700kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 700kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.