SÅLD
Linnéstaden, Rosengatan 3B

Precis i slottsskogens mynning på Linnéstadens kanske bästa adress döljer sig bakom de rosenprydda förträdgårdarna en fantastisk lägenhet i en välbevarad fastighet anno 1928. Tidsenliga detaljer i form av golv, listverk, vackert spröjsade fönster och spegeldörrar. Som om inte detta vore nog så finns det hiss, renoverat badrum och kök samt en balkong i söderläge. Fantastisk förening med låga avgifter och övernattningsrum i huset.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift1 807:–
Boarea48 Kvm
Andel3.72739%
Våning2/5

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Innanför ytterdörren öppnar hallen upp sig med plats för avhängning direkt innanför dörren. Väggarna är målade och på golvet i entrén ligger vacker fiskebensparkett som sedan genomgående fortsätter pryda lägenhetens golv. Från hallen leds du sedan vidare in till den inre hallen.

Väggar: Vitmålade
Golv: Fiskbensparkett i massiv ek

 

INRE HALL

Från den inre hallen når du sedan lägenhetens samtliga rum. Hallen har två passager, den ena leder in till lägenhetens kombinerade vardagsrum och kök och den andra (i form av en serveringsgång) in till sovrummet. Här når du även badrummet och en större klädkammare med gott om plats för förvaring. Den inre hallen har även plats för mindre möblemang och används idag som arbetsrum. Tack vare att lägenheten är en genomgångslägenhet når ljus in till hallen från två olika väderstreck.   

Väggar: Vitmålade
Golv: Fiskbensparkett i massiv ek

 

BADRUM

Badrummet totalrenoverades 2013. Längst upp mot taket och sektionen där toaletten står är väggarna målade i en stilfull grå-grön nyans, i övrigt är väggarna klädda i vitt kakel. Golvet pryds av ett Marrakech klinker i svart-vitt mönster. Badrummet är indelat i två sektioner, en separat del för toalett och en del för kommod och dusch med duschväggar i glas. Förberett för tvättmaskin och torktumlare.

 

Väggar: Delvis kaklade, delvis målade (våtrumsfärg)
Golv: Klinker (Marrakech) med golvvärme

 

SERVERINGSGÅNG

Innan sovrummet passerar du en serveringsgång med plats för gott om förvaring. Den gamla serveringsgången har gjorts om till en naturlig förlängning av sovrummet. Här finns två inbyggda garderober samt ett linneskåp.

Väggar: Vitmålade
Golv: Fiskbensparkett i massiv ek

 

SOVRUM

Lagom stort och lugnt sovrum. Från det stora fönstret med djup nisch ser du ut över den lummiga innergården. I sovrummet har man låtit ta fram en gammal tegelvägg på en utav väggarna, övriga väggar är vitmålade. Bakom en spröjsad dörr finns ytterliga plats för förvaring.

Väggar: Vitmålade & en framtagen tegelvägg
Golv: Fiskbensparkett i massiv ek

  

VARDAGSRUM

Vardagsrum och kök i öppen social planlösning. Dubbeldörrar ut mot lägenhetens balkong i söderläge gör att vardagsrum och kök badar i ljus. I taket finns en vacker bevarad takrosett i original.

Väggar: Vitmålade 

Golv: Fiskbensparkett i massiv ek

  

KÖK

Kök med vitvaror är nyrenoverat från 2018. Köket är yteffektivt planerat längst en vägg för att lämna stor plats åt de sociala ytorna. Tidlöst utformat med bänkskiva i betong. Häll från Bosch, i övrigt vitvaror från Electrolux (Ikea).

Väggar: Vitmålade
Golv: Fiskbensparkett i massiv ek

 

BALKONG

Balkong i perfekt söderläge! Utsikten är fri ut mot Linnéplatsens vackra arkitektur och myller. 

  

ÖVRIGT

Lägenheten totalrenoverades 2018 då kök och sovrum bytte plats. Befintlig fiskebensparkett slipades och ny fiskpensparkett lades i nuvarande sovrum. Samtliga tak, väggar och snickerier målades.

Till lägenheten hör både ett vindsförråd om ca 5,5 kvm samt ett källarförråd om 4,5 kvm. Utöver dessa har föreningen två större gemensamma förvaringsutrymmen på vinden som alla medlemmar i föreningar kan disponera.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea48 Kvm
Våning2/5
Driftkostnader4 700kr/år
FöreningRosengatan n:r 3
Avgift/månad1 807:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda146 kWh/Kvm och år
Andel3.72739%
Lgh.nr.14
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1928
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudKabel-TV via Com Hem, Fiber från Telenor

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 700kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 700kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.