SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 20 A

Mitt i det myllrande och expansiva kvarteret kring långgatorna. På nyöppnade uteserveringar blandas unga och gamla, studenter och tjänstemän i en salig röra. Lägenheten är skickligt renoverad med noggrant utförda lösningar och säkra färg samt materialval. Möjlighet till balkong mot innergård, bevarad stuckatur, genomgående brädgolv och vacker kakelugn.

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift3 481:–
Boarea63 Kvm
Andel0.0355000
Våning3

Lägenhetsbeskrivning

HALL

I hallen finns plats för skoställ och hatthylla samt direkt närhet till en rymlig klädkammare.

Golv: Mörkt klinker

Väggar: Tapetserade

 

KÖK

Köket är smakfullt renoverat med stilfulla materialval. Blankt vitt kakel hela vägen upp till taket, vita släta lådfronter och maskinell utrustning i rostfritt utförande. Bänkskivan är specialbyggd och anpassad i Béton Ciré. 

Kyl/Frys från Bosch, fläkten från Siemens, diskmaskinen från Cylinda, ugnen från Siemens och en extra bred induktionshäll från Electrolux.

Golv: Ljusa brädgolv (lutade och såpade)

Väggar: Målade

 

VARDAGSRUM

Mitt i blickfånget finns den stora platsbyggda bokhyllan med fina detaljer som inbyggd belysning samt hängd stege. Rummet är socialt och enkelt att möblera med soffmöbler och mediamöbler.

Lister, detaljrik stuckatur, takrosett och höga fönster, i vardagsrummet finns flera fina detaljer kvar. Väggarna har man målat i en ljusgrå nyans.

Golv: Ljusa brädgolv (lutade och såpade)

Väggar: Målade

 

SOVRUM 1

Med lugnt läge in mot innergården ligger det större sovrummet. Rummet har ett högt fönster mot öst. Bakom sovrumsdörren finns en inbyggd garderob. Det är från sovrummet som den tilltänka balkongen skulle byggas. En eventuell balkong skulle bekostas av lägenhetsägarna. 

Golv: Ljusa brädgolv (lutade och såpade)

Väggar: Målade

 

SOVRUM 2

För att skapa ett andra rum har man valt att sätta upp en vägg mot vardagsrummet. Det nya rummet är precis som vardagsrummet ljust, med högt i tak och i hörnet står en vacker kakelugn. Rummet har flera alternativa användningsområden och skulle kunna användas som barnrum, arbetsrum eller varför inte en Walk-In closet. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans. Här kan man välja att sätta in dörrar för att kunna skärma av helt från vardagsrummet.

Golv: Ljusa brädgolv (lutade och såpade)

Väggar: Målade

 

BADRUM

Rymligt badrum med badkar, WC och tvättställ med förvaring.

Golv: Svartmålad plastmatta

Väggar: Kaklade i vitt

 

Till lägenheten hör ett vindsförråd

Sammanfattning av Brf Nordhemsgatan 16-20

BRF Nordhemsgatan 16-20 förvärvade fastigheterna Masthugget 9-15,18,19 år 2003. Föreningens fastighet bebyggdes mellan 1879 och 1889. Föreningen utgörs av 28 lägenheter, varav alla upplåts med bostadsrätt. Dessutom upplåter föreningen 4 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta uppgår till 2 209 kvm, varav 1 887 kvm är lägenhetsyta och resterande 322 kvm är lokalyta.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin egen mark och därför påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC.

 

Andrahandsuthyrning

Föreningens policy för andrahandsuthyrning är enligt hyresnämndens rekommendation och varje enskilt fall prövas av styrelsen efter inkommen ansökan.

 

Tvättstuga

Föreningen har två tvättstugor. Utrustade med två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. 

 

Gemensamma utrymmen

Gemensam innergård. Cykelrum har byggts om till soprum med utökad sopsortering och nya cykelställ under tak har iordningställts på gården. De boende som vill hjälper till med att sköta föreningens rabatter. Två städdagar anordnas per år, en på våren och en på hösten. Föreningen köper årligen in blommor och andra växter till planteringarna.

 

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade genom Länsförsäkringar.

 

Renovering

Huset ROT-renoverades 1980 då bland annat stammarna byttes. VA, el, VVS och fönster har åtgärdats/renoverats. Under 2004 genomfördes en större pietetsfull renovering av fastigheternas fasader. Man satte även in nya portar, allt för att harmoniera med husets karaktär och historia. Trapphusen renoverades 2006. Under 2012 målades taket om och fasaden på 16-gården. Fönster mot gatufasaden byttes under 2014-2015. Under 2015 har man genomfört endel underhåll på fastigheten bland annat bytt stuprör, tvättat och målat fasaden mot gården samt genomfört en OVK-besiktning. Spolning och filmning av avloppsledningar under mark genomfördes mellan 2015-2016.

 

Kommande renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan och planerar att under året byta termostatventiler och intrimmning/energioptimering efter fönsterbyte mot gården samt åtgärda fel efter OVK besiktningen från 2015. Under 2019 planerar föreningen att renovera tvättstugorna. Fönster mot gården 16 ska bytas under 2021. De har också i sikte att ta fram en ny underhållsplan inom kommande åren. I övrigt inga större renoveringar planerade.

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och föreningens lån är idag amorteringsfria. Diskussion har funnits om huruvida möjligheten finns att sälja ut och inreda hela eller delar av vindsutrymmen till de lägenheter som ligger på översta våning, så dessa kan bygga etagelägenheter. Detta skulle öka intäkterna inte bara direkt genom de pengar föreningen får för råviden, utan även genom ökade intäkter från månadsavgifter. De långfristiga skulderna för bokslutet 2016 uppgår till ca 15,8 msek vilket motsvarar en belåning om ca 9 094 kr skuld/kvm bostadsyta. Föreningen sålde under 2017 av en hyresrätt som inbringade ett tillskott om ca 4 Msek till föreningen. Dessa pengar är idag likvida medel och har avsatt dels för framtida underhåll/renoveringar samt till föreningens lån. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. 

 

Trappstädning

Trappstädningen läggs ut på entreprenad och är således ingenting medlemmarna själva behöver utföra.

 

Parkering

Föreningen har inga egna platser men boendeparkering finns att tillgå i området till en kostnad av ca 650 kr och garageplatser finns i området.

 

Kabel-TV och bredband

Kabel-tv och bredband finns att tillgå via Comhem varav grundutbudet för kabel-tv ingår i avgiften.

 

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson (2017-08-15). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea63 Kvm
Våning3
Driftkostnader4 800kr/år
FöreningNordhemsgatan 16-20
Avgift/månad3 481:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda207 kWh/Kvm och år
Andel0.0355000
Lgh.nr.00203
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1879-1889
Fönster2-glas och 3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad 4 800kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.