SÅLD
Kungshöjd, Kungshöjdsgatan 11B

På toppen av Kungshöjd! Läcker studiolägenhet med smart entresol, byggd 2007. Lägenheten imponerar med stora sociala ytor, massiva stenväggar putsade i vitt, över 4 meter i takhöjd, fängslande utsikt och enorma fönsterpartier från golv till tak i rakt söderläge! Längst upp på Kungshöjdsgatan, lugnt och tyst med Kungsgatan och stadsvimlet alldeles runt hörnet. Inarbetad och välskött förening med god ekonomi.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 316:–
Boarea75 Kvm
Andel0.94%
Våning1

RUMSBESKRIVNING

 

HALL

Stor hall med bra ytor för avhängning och förvaring. Imponerande takhöjd och välvda massiva stenväggar, putsade i vitt. Hela det nedre våningsplanet har behaglig golvvärme. Hallen mynnar ut i vardagsrum och kök, till vänster om hallen leder en trappa dig upp till entresolplanet. Intill trappan inrymmer en garderob med spegelskjutdörrar bra förvaringsmöjligheter samt att det inunder trappan finns ytterligare utrymme för byrå eller dylikt.

Väggar: Putsad sten

Golv: Klinker, golvvärme

 

ENTRESOLPLAN

På det övre etaget ligger lägenhetens otroligt charmiga sovrum med utsikt över stadsdelar som Haga, Linné och Vasa. En sängutsikt som fram mot kvällen eller tidig morgon blir snudd på magisk när staden sakta vaknar till liv. Räcket i glas och stål är både en snygg detalj samtidigt som den bidrar till ljus och rymd. Takhöjden på 1,86 meter gör att ytan med knappa 4 centimeter får klassas som boarea men detta helt utan att kompromissa med rummets fulla funktionalitet. Sängen göms undan bakom en av de massiva och välvda stenväggarna, här inne är det helt knäpptyst. Kvar återstår generösa golvytor som i dagsläget nyttjas till arbetsplats, garderob och förvaring.

Väggar: Vitmålade

Golv: Parkett

 

VARDAGSRUM OCH KÖK

Hallen mynnar ut i ett stort kök i vinkel med social öppenhet mot vardagsrummet! Här placeras det fördelaktigt ett rejält matsalsbord- och ändå återstår det massor av yta för soffgrupp och ytterligare möblemang. Med en i vardagsrummet slående takhöjd på cirka 4 meter, massiva vitputsade stenväggar och fönsterpartier som löper från golv till tak i rakt söderläge, är detta ett rum som imponerar på de flesta. Samtliga fönster har reglerbara lamellgardiner och på utsidan av fönstren finns sol- och vindstyrda markiser. 

Köksinredningen i vitt kommer från välrenommerade HTH. Ovan bänkskivan med nedsänkt diskho är det kaklat med ljus mosaik. Köket är utrustat med vitvaror i form av glaskeramikhäll, varmluftsugn och micro i högskåp från AEG, integrerad diskmaskin samt kyl och frys från Husqvarna. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Parkett

 

BADRUM

Till höger om hallen ligger ett väl tilltaget badrum, inrett med högkvalitativa och tidlösa färg- och materialval. Vitt klassiskt kakel i helförband med fondparti i mosaik runt duschdelen konstrateras fint av ett grått golvklinker med underliggande golvvärme. Badrumsmöbler i form av toalett, kommod med ovanliggande handfat, blandare från danska Damixa, duschhörna med vikbara väggar i glas samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. 

Väggar: Kakel

Golv: Klinker, golvvärme

 

Sammanfattning av Brf Kungshöjd

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Brf Kungshöjd äger sedan 2001 fastigheten Inom Vallgraven 41:8 som sträcker sig runt hörnet Kungshöjdsgatan/Arsenalsgatan. Fastigheten består av ett flerbostadshus byggt 1906. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3020 kvm fördelade på 28 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt (föreningen sålde i slutet av 2017 en hyresrätt där försäljningsintäkten blir ett bra tillskott till föreningens ekonomi).

 

FÖRVALTNING

Ekonomisk förvaltning och lägenhetsförteckning ombesörjs av Husjuristerna.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen i fastigheten sköts av ett externt företag och detta är således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

I månadsavgiften ingår Telia Bredband 100/100 Mbit/s, TV från Telia i form av tv-paket Lagom samt bredbandstelefoni.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller tre parkeringsplatser inne på gården till en kostnad om 1 200 kr/mån. Till dessa platser tillämpas kösystem. I området finns det dessutom möjlighet till boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 600 kr/månad.

 

JURIDISK PERSON

Beviljas enligt föreningen inte medlemskap.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Varje ansökan behandlas separat och skall ske enligt gällande regelverk.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Inne på gården finns det en liten stensatt innergård som nås via trapphuset alternativt direkt från gatan via Arsenalsgatan 12. På gården förvaras cyklar i cykelställ och härifrån nås också ett barnvagnsrum, föreningens bastu och soprum. Föreningen tillhandahåller även tre parkeringsplatser inne på gården.

Direkt till höger i entrén nås föreningens gästlägenhet, byggd 2006-2007. Lägenheten är i etage med pentry, matbord och badrum på första plan samt två platser på övre plan. Lägenheten hyrs ut till föreningens medlemmar till en kostnad om 300 kr/natt.

Föreningen disponerar inte över någon gemensam tvättstuga utan alla lägenheter har sina egna tvättmaskiner.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi anses som god och stabil med ett positivt kassaflöde. De långfristiga skulderna för bokslutet 2016 uppgår till cirka 6 619 kr skuld/kvm bostadsyta vilket ligger i linje med den genomsnittliga belåningen i Göteborg. Föreningen ombildade och sålde i slutet av 2017 en hyresrätt som kommer att stärka föreningens ekonomi ytterligare. Försäljningsintäkten som tillfaller föreningen planeras att användas till kommande renoveringar av fasad och fönster.

Föreningens medlemmar har tidigare diskuterat möjligheten att göra kapitaltillskott och på så sätt sänka avgifterna. Flera av föreningens medlemmar har varit positiva till detta men det finns inget beslut taget ännu.

 

UTFÖRDA RENOVERINGAR

Föreningen har sedan övertagandet 2001 tagit väl hand om sin fastighet och mellan 2001-2006 utfördes flertalet större renoveringar däribland omläggning av tak och ny fjärrvärmeanläggning. En varsam renovering gjordes av entré och trapphus med nya entrédörrar i tidstypisk stil. I gemensamma utrymmen har ett trådlöst seriekopplat brandlarm installerats. Under denna tidsperiod såldes även råvinden samt garage/lokaler i entréplan till ett företag som uppförde sju nya bostadsrätter i form av två vindslägenheter och fem etagelägenheter i entréplan. I samband med detta uppfördes även föreningens gästlägenhet. År 2012 spolades föreningens stammar och stammarna har allt eftersom bytts ut under årens lopp. 2014 gjordes en omfattande fasadrenovering och plåtarbeten på fasaden mot Arsenalsgatan. 2015 kopplade Göteborg Energi bort huset från gasnätet. Under 2016 byttes porttelefonsystemet ut och den sista delen av fasaden mot söder slutfördes.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en långsiktig underhållsplan som upprättades 2012 och kommande renoveringar är fasad mot Kungshöjdsgatan samt fönster mot gård.

 

ÖVRIGT

Lägenhetens totalyta är enligt uppmätning 75 kvm totalarea fördelat på 53 kvm boarea (nedre plan) + loft ca 22 kvm. Hos föreningen är lägenheten registerad som 1 rok och 50 kvm lägenhetsarea.

Till lägenheten hör inget eget förråd.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-02-16 och årsredovisning för 2016. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea75 Kvm
Våning1
Driftkostnader5 400kr/år
FöreningBrf Kungshöjd
Avgift/månad3 316:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband, TV och bredbandstelefoni via Telia
FörvaringsrumTill lägenheten hör inget eget förråd.
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda139 kWh/Kvm och år
Andel0.94%
Lgh.nr.25
Lgh.nr. LMV1003

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1906
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudI månadsavgiften ingår Telia Bredband 100/100 Mbit/s, TV från Telia tv-paket Lagom samt bredbandstelefoni.

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad 5 400kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.