SÅLD
Lorensberg, Tegnérsgatan 11 A

Trivsam 20-tals tvåa på 61 kvm på lugn enkelriktad gata i ståndaktiga området Lorensberg. Välskött lägenhet med bevarade originaldetaljer så som brädgolv, massiv fiskbensparkett, spegeldörrar, profilerade listverk och djupa nischer. Välskött fastighet och solid Brf. Hiss och gemensamma balkonger finns!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 348:–
Boarea61 Kvm
Andel1.89%
Våning3/5

Lägenhetsbeskrivning

KÖK

Praktiskt kök med vita luckor och bra förvaring. Vitmålad bröstpanel, djupa fönsterbänkar i marmor och stort fönster vittnar om husets historia. Vitvaror i rostfritt utförande, varmluftsugn, induktionshäll, mikrovågsugn, diskmaskin (Bosch -17) och kombinerad kyl/frys. 

Golv: Gråmålad klinker

Väggar: Vitmålade med bröstpanel 

 

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med högt till tak och två stora fönster. Rummet smyckas av vacker tidsenlig fiskbensparkett, listverk, radiatorer och djupa fönsterbänkar i marmor. Här finns gott om plats för både soffgrupp och en större matsalsmöbel.

Golv: Originalparkett i fiskbensläggning

Väggar: Vitmålade

 

SOVRUM

Stort sovrum med gott om plats och rejält med förvaring i inte mindre än två stora garderober. Även här ett stort fönster med djup fönsterbänk i marmor, tidsenlig radiator och fina listverk.  

Golv: Mörkbetsat originalbrädgolv

Väggar: Vitmålat med fondvägg i grått

 

 

HALL

Hiss hela vägen upp till en praktisk entré med stor förvaring bakom två skjutdörrar.  Hallen leder vidare in i lägenheten dels rakt i vardagsrum och dels vidare in genom en innerhall till köket. Genomgående brädgolv i bägge hallarna och tidsenlig värmande radiator.

Golv: Mörkbetsat originalbrädgolv

Väggar: Vitmålade

 

BADRUM

Fräscht badrum med helkaklade väggar och vit klinker på golvet. Duschhörna med vikbar glasvägg, WC och tvättställskommod med översittande spegelskåp. Utrustad med tvättmaskin från Bosch -17 och väggfast handdukstork.

Väggar: Helkaklade

Golv: Vit klinker

 

ÖVRIGT

Källarförråd tillhör lägenhet om ca 5 kvm

 

Sammanfattning av Brf Kompassrosen

ALLMÄNT

År 2001 förvärvade Brf Kompassrosen fastigheterna Heden 30:2 och Heden 30:3, två tegelhus uppförda 1926 med adresserna Tegnérsgatan 9 A-B och 11 A-B. Föreningen upplåter idag 44 lägenheter med bostadsrätt, 3 bostadsrättslokaler och 1 lägenhet med hyresrätt. Nyligen såldes 3 lokaler som nu upplåts med bostadsrätt.

Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 221 kvm, varav 3 103 kvm utgör lägenhetsyta och 118 kvm utgör lokalyta.

 

FÖRVALTNING

SBC (Sveriges Bostadsrätts Centrum) tar hand om föreningens ekonomiska förvaltning samt lägenhetsförteckning.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Kabel-tv och bredband finns att tillgå via ComHem där grundutbudet för kabel-tv ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda gentemot leverantören.

 

PARKERING

Föreningen har 9 parkeringsplatser som hyrs ut till de boende för en kostnad på 1 100 kr/mån. Till dessa platser är det kösystem. I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad cirka 650 kr/månad.

 

INNERGÅRD

Föreningen delar två stora grönskande innergårdar med sina grannföreningar på Burgårdsgatan. Här finns det under sommarhalvåret även tillgång till trädgårdsmöbler och grill. Den ena innergården renoverades under 2016 med ny stenläggning, nya planteringar, förbättrad ljussättning och mer cykelförvaring.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det ett gemensamt soprum med återvinningsstation, tvättstuga samt cykelförråd.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningen har en gemensam tvättstuga som delas med de tre föreningarna i samfälligheten och har tre tvättstationer med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättstugan nås från gården och tillgängligheten anses vara god.

 

ANDRA HANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi anses som god och tack vare en lyckad försäljning utav en av föreningens hyresrätter samt omförhandling av ett lån kunde föreningen sänka avgifterna med 5% inför 2017. Dessutom har föreningen en hyresrätt kvar som ännu inte har ombildats och därmed utgör en dold tillgång då pengarna från en framtida försäljning av denna kommer att tillfalla föreningen och stärka ekonomin ytterligare.

De långfristiga skulderna för bokslutet 2016 uppgår till cirka 21 msek vilket motsvarar en belåning om cirka 6 777 kr skuld/kvm bostadsyta. Föreningen har i dagsläget cirka 900 000 kr i kassan.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1138 kr) och pantsättningsavgift (455 kr) betalas av köparen.

Föreningen planerar i dagsläget inga avgiftshöjningar.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har sedan starten 2002 gjort flera stora och mycket omfattande arbeten på byggnaderna som nu är i mycket gott skick, både interiört och exteriört.

Större åtgärder gjorda under senare år:

2016: Renovering av tak, byte av takfläktar, gårdsrenovering och ny maskinpark i tvättstugan.

2014: Grundförstärkning genom pålning ner till fast berg följt av återställning av gårdar, källarlokaler och källarförråd. Spolning av föreningens avloppsrör. Bättringsmålning för alla trapphus och portgenomgångar.

2010: Reparation och underhåll av hissar

2009: Slipning av golv i trapphusen

2008: Renovering av originalfönster (sker löpande), fasadrenovering mot Tegnérsgatan samt renovering och målning av trapphusen

1984-1985: Rör- och elstambyte

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen har löpande utfört underhållsarbeten på fastigheten som är i mycket gott skick. De renoveringar som kommer framöver är av det mindre slaget.

 

ÖVRIGT

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Granaten. Föreningens andel är 38,05%. Samfälligheten förvaltar gemensam tvättstuga, soprum och återvinningsrum.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-10-27 och årsredovisning för 2016. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea61 Kvm
Våning3/5
Driftkostnader2 200kr/år
FöreningKompassrosen
Avgift/månad3 348:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongGemensam balkong från trapphuset
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda136 kWh/Kvm och år
Andel1.89%
Lgh.nr.11110
Lgh.nr. LMV1302

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1926
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El1 200kr/år
Försäkring1 000kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
2 200kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.