SÅLD
Kungshöjd, Lasarettsgatan 6

Studio med utsikt!! Lägenheten som osar eklektisk bohemlyx. På toppen av Kungshöjd ligger den gamla Kartongfabriken som byggdes om till bostäder med tydlig industridesign. En av få lägenheter i innerstaden med tillgång till 150 kvm takterrass med enorm utsikt över Göteborgs vagga! Hiss finns!

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 131:–
Boarea61 Kvm
Andel1.15645%
Våning5/7

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Har ni inte besökt huset på Lasarettsgatan 6 är det dags för ett besök, för vissa kan det första mötet vara med skräckblandad förtjusning. När huset byggdes om gjordes detta med stor omsorg och idén var att bevara känslan av den fabriksbyggnad det faktiskt är. För detta fick huset ett hedersomnämnande för god byggnadskonst. Ha detta i åtanke när du kommer in i den gröna korridoren på våning 5 för ditt första besök.

 

Hall

Rymlig hall med bra plats för avhängning. Stor garderob med Elfa interiör och skjutdörrar som smälter in fint med de ljusa väggarna.

Golv: Grå klinker

Väggar: Vitmålade

 

Sovrum

Mörkt och tyst sovrum separerat från de sociala ytorna. Väggar är målade i en mustig grå ton för en rofylld sömn.

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Stort och ljust vardagsrum med 3 meter till tak, synliga takbalkar, betongpelare, höga fönster med utsikt ner mot Kungsgatan. Detta är en av få lägenheter i huset som i det närmaste är helt befriad från insyn. Mot hallen finns höga 4 garderober för ytterligare förvaring.

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

Kök

Kök i vinkel. Vita köksskåp med stilrena hantag i rostfritt och cognacläder, mörk bänkskiva mot rostfri diskbänk. Köket är utrustat med Kyl/Frys (-17), spis med häll (-17), fläkt och diskmaskin (-17).

Golv: Grå klinker

Väggar: Målade

 

Bad

Helkaklat rymligt badrum med duschhörna bakom glasvägg, WC och tvättställ. Badrummet har även en handukstork och hyllor för förvaring. Förberett för tvättmaskin. 

Golv: Glå klinker (underliggande golvvärme)

Väggar: Helkaklat i gråt

 

Övrigt

Till lägenheten hör ett mindre förråd. Förrådet finns på våning 2. Tvättstuga finns på samma plan precis utanför dörren. En trappa upp finns föreningens stora gemensamma takterrass.

 

Sammanfattning av Brf Kungen 6

ALLMÄNT


I en spännande byggnad från 1912 huserar bostadsrättsföreningen Kungen 6. Byggnaden uppfördes som en fabriksfastighet för Melins Kartongfabrik och kom senare att användas som gymnasium. Byggnaden byggdes om till bostäder under 1996-1998. Ombyggnaden erhöll ”Hedersomnämnande för god byggnadskonst” 1998 av Per och Alma Olssons fond.

 

Föreningen äger sedan 2008 fastigheten som består av 89 lägenheter varav 84 är upplåtna med bostadsrätt och 4 fortfarande är hyresrätter. Föreningen äger också 4 st hyreslokaler. Fastigheten har två garage med 21 garageplatser och 2 p-platser på tomten. Hyresrätterna utgör en dold ekonomisk tillgång för föreningen och kommer att säljas allteftersom hyresgästerna flyttar ut.

 

Den totala lägenhetsytan uppgår enligt Årsredovisningen 2016 till totalt 5163 kvm och den totala lokalytan uppgår till 2008 kvm. Föreningens bostäder och kontor har adresserna Lasarettsgatan 6-8 och Ingenjörsgatan 6-8.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

FÖRVALTARE

HSB Göteborg sköter föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötsel. Från och med 1 Februari 2018 kommer ny förvaltare


FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF Skadeförsäkring.


TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen i fastigheten sköts av ett externt företag och detta är således inget som de boende själva utför.

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Ett avtal finns tecknat med ComHem och avser ett grundutbud av kanaler som ingår i avgiften. Bredband finns att tillgå via Fiberlan (Telia) via ett nätverksuttag i lägenheten, alternativt via ADSL eller kabel-tv.

PARKERING

Föreningen har 2 parkeringsplatser utomhus (ca 1000 kr/mån) och 21 garageplatser (ca 1300 kr/mån). Just nu finns inga lediga platser och kösystem tillämpas. I grannfastigheten finns garage och boendeparkering i området kostar ca 600 kr/mån.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har en takterrass om hela 150 kvm med underbar utsikt över takåsarna och hamninloppet. Förråd finns till samtliga lägenheter. Extra förråd finns att hyra, till de förråden är det separat kösystem. För förvaring finns ett cykelrum.

 

TVÄTTSTUGA

Det finns en tvättstuga på varje våningsplan förutom våning 1, 2 och 7. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Man kan tvätta alla dagar i veckan. Bokning sker enkelt via en app i telefonen.

ANDRAHANDSUTHYRNING

Föreningen följer hyresrättslagen och beviljar andrahandsuthyrning efter skriftlig ansökan till styrelsen om beaktansvärda skäl föreligger såsom nytt samboförhållande, studier eller arbete på annan ort.

JURIDISK PERSON

Beviljas ej medlemskap i föreningen.

EKONOMI

Under både 2014 samt 2015 sänktes avgifterna med 5 %. Inga ytterligare förändringar finns beslutat i dagsläget. Fastighetens totala taxeringsvärde uppgår enligt årsredovisningen 2014 till 152 000 000 kr, varav byggnad utgör 100 000 000 kr och mark 52 000 000 kr.

Föreningen har flera hyresrätter (4 st) kvar och som kommer att avyttras allt eftersom att de blir tillgängliga. De är alla att anse som dolda tillgångar.

Löpande renoveringar som kommer framöver ligger inom ramen för underhållsplanen och är budgeterade. Lokalerna bidrar med ca 50% av föreningens totala intäkter. De långfristiga skulderna enligt bokslutet 2016 uppgår till ca 54 msek vilket motsvarar en belåning om ca 10500 sek/kvm bostadsyta. Föreningen sänkte senast avgiften med 5% (Januari 2015). Det finns idag inga planer på att förändra avgifterna. Styrelsens intention är att på sikt kunna sänka avgifterna ytterligare.

 

RENOVERINGAR

Fastigheten totalrenoverades mellan 1996-98 då lägenheterna byggdes om. Byggnaden underhålls löpande och under 2009 har tak, fönster, fasad samt takterrassen renoverats. 2015 renoverades delar av fasaden, trapphuset och korridorer målades om, nytt låssystem med tagg för entréerna installerades samt belysning med rörelsedetektor vid entréerna. Man genomförde även en garantibesiktning av de delar av taket som lades om 2009. Uppfräschning av takterrassen med nya växter samt nya utemöbler har skett samt byte av rör i garage och återställande efter vattenskada. Under 2015 slutfördes fasadrenoveringen (fasad mot Ingenjörsgatan), takfläktarna byttes ut och fönsterbyte skedde enligt underhållsplan (ca ett 30-tal).

KOMMANDE RENOVERINGAR

Under året ska resterande fönster ses över. I övrigt inga större underhåll planerade.

 

HEMSIDA

Föreningen har en egen hemsida där det finns mer information: www.kungen6.se

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-01-15 och årsredovisning för 2016. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea61 Kvm
Våning5/7
Driftkostnader3 900kr/år
FöreningKungen 6
Avgift/månad3 131:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongGemensam takterrass
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda118 kWh/Kvm och år
Andel1.15645%
Lgh.nr.518
Lgh.nr. LMV1202

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1912
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationFrån- och tilluft med återvinning

Driftkostnader

Värme2 800kr/år
Försäkring1 100kr/år
Total driftkostnad 3 900kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.