SÅLD
Lorensberg, Södra vägen 34 B

Compact living deluxe! Minutiöst totalrenoverad till perfektion 2018 med öga för detaljer och känsla för helhet. Synnerligen väldisponerad med platsbyggd glasvägg i svart stål och förvaring ända upp till tak i både kök och sovrum. Form-och färgsäkert med förstklassig finish och väl utvalda materialval. Balkong med svart smidesräcke mot gården. Obelånad och oerhört solid förening med mycket välskött ekonomi, 0 kr i avgift!

fakta
Antal rum1.5 rum och kök
Avgift0:–
Boarea33 Kvm
Andel2.31%
Våning2/5

RUMSBESKRIVNING

 

Mitt i omtyckta Lorensberg tornar den vackra ljusgula byggnaden upp sig med anor från förra seklets början, närmare bestämt 1910. Vidare in på gården- här är det lugnt och stilla det centrala läget till trots. Stadsdelen bjuder dessutom på kommunikation i världsklass. Vad sägs om under-minuten avstånd ut på motorvägen både norr- och söderut, lägg där till knutpunkten Korsvägen endast ett stenkast bort. Alldeles utanför porten erbjuds dessutom ett stort utbud av restauranger, små butiker och kaféer. 

Föreningen är en historia i sig. Det närmar sig nu hundra år sedan föreningen förvärvade den ståtliga sekelskiftesfastigheten på Södra vägen 34. Med sin långa bakgrund och exceptionellt goda ekonomi utgör föreningen en av de mest stabila och starkaste i Göteborg, så pass solid att föreningen inte tar ut några avgifter från sina medlemmar. Förutom att avgiften är 0 kr får man dessutom både bredband och tv på köpet. 

 

ENTRÈ

Två trappor upp väntar en lägenhet med stor känsla för inredning på liten yta. I samma stund som du gläntar på ytterdörren slås du av rymden, öppenheten och det formsäkra helhetsintryck som lägenheten utstrålar. Till vänster om dörren finns det plats för avhängning, likaså över dörrposten.

 

KÖK

I blickfånget innanför ytterdörren reser sig ett stort kök med iögonfallande höga köksluckor som sträcker sig hela vägen upp till tak och maximerar förvaringen. De målade snickerierna i varmgrå nyans från Jotun bryter fint mot bänkskivan och stänkskyddet i jurakalksten. Maskinparken från Electrolux består av induktionshäll, fläkt samt integrerad diskmaskin och kyl/frys. Ett generöst fönsterparti med stort överfönster och helglasad balkongdörr släpper in ett fint ljus i lägenheten. Intill den rundade väggen mot trapphuset finns det plats för ett större matbord för minst fyra, med hjälp av den öppna planlösningen och ett långbord kan det bli många fler!

Väggar: Målade

Golv: Oljad ekparkett 

 

BALKONG

Mot gården ligger lägenhetens balkong, inramad av ett svart smidesräcke och med plats för vertikal trädgård, ett par stolar och bord. Utrustad med eluttag och belysning. 

 

VARDAGSRUM

Med social öppenhet mot köket har vardagsrummet en given plats för större soffa, bord och fåtölj. Takhöjden om närmare 3 meter skapar rymd och en platsbyggd skiljevägg i svart stål med spröjsade glasväggar skärmar av mot sovrummet.

Väggar: Målade

Golv: Oljad ekparkett

 

SOVRUM

En skiljevägg med spröjsade glasväggar avgränsar sovrummet mot allrummet och är bara ytterligare ett av många exempel på hur man vid skapandet av denna lägenhet tagit tillvara på och maximerat lägenhetens ursprungliga attribut. Inte bara det att glasväggen inger känslan av en tvårummare, den skänker även ljus och rymd till sovrummet som inrymmer plats för dubbelsäng och det allra nödvändigaste därtill. Längs med ena väggen löper fem garderober i fullhöjd, också dessa inmålade i samma varmgråa nyans som köket. 

Väggar: Glasvägg/Målade

Golv: Oljad ekparkett

 

BADRUM

Ett badrum som imponerar på de flesta! Beundransvärd takhöjd med väggar och golv klädda i italienskt kakel från Porcenalosa. Påkostat och väl genomtänkt med golvvärme och förberett för tvättmaskin. Badrumsmöbler i form av tvättställ i svart stål med ovanliggande porslinshandfat från Duravit, stor spegel med belysning, toalett samt duschhörna och liten nisch med plats för små nödvändiga ting. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker med golvvärme

 

ÖVRIGT

Nydragen el i hela lägenheten med infällda spotlights i badrummet. Uttag och strömbrytare från Byggfabriken.

Till lägenheten hör ett källarförråd som nås från B-trapphuset.

 

Sammanfattning av Brf Södra vägen 34

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Södra vägen 34 förvärvade redan år 1921 fastigheten Göteborg Heden 31:9 med adress Södra vägen 34, vilket gör den till en av Göteborgs äldsta bostadsrättsföreningar. Föreningen upplåter idag totalt 10 lägenheter med bostadsrätt samt 9 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Fastigheten bebyggdes år 1910 och består av ett vackert flerbostadshus med utmärkt läge i omtyckta stadsdelen Lorensberg. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 219kvm, varav 2 099kvm utgör lägenhetsyta och 120kvm utgör lokalyta.

 

FÖRVALTNING

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp utav SBC (Sveriges BostadsrättsCentrum AB) medan den tekniska förvaltningen sköts i egen regi.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Varje ansökan behandlas separat och skall ske enligt gällande regelverk.

 

JURIDISK PERSON

Beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

PARKERING

På innergården finns det ett par parkeringsplatser som hör till de större våningarna i huset. I övrigt gäller boendeparkering längs med gatorna i området via Göteborgs stad, kostnad cirka 600 kr/månad.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Kabel-TV och bredband finns att tillgå via ComHem och medför ingen kostnad för de boende i föreningen.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen tillhandahåller en gemensam tvättstuga belägen i källaren under C-huset. Tvättstugan nås från gården och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. De boende bedömer tillgängligheten till tvättstugan som god, lätt att få tvättid.

 

EKONOMI

Obelånad och oerhört solid förening med mycket välskött ekonomi. Goda hyresintäkter från föreningens 9 hyresrätter och 2 lokaler medför ett positivt kassaflöde trots att föreningen inte tar ut några avgifter från sina medlemmar. Föreningens hyreslokaler bidrar till de årliga intäkterna med ca 30% och utgör en god grund i föreningens ekonomi. Föreningen har även drygt 2 msek i kassan och inga större renoveringar planerade.

 

RENOVERINGAR

Föreningen utför löpande underhåll på fastigheten när behov uppstår och man gör ständiga förbättringar på fastigheten.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-04-19 och årsredovisning för 2016. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1.5 rum och kök
Boarea33 Kvm
Våning2/5
Driftkostnader3 000kr/år
FöreningBrf Södra vägen 34
Avgift/månad0:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband och TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd i B-trapphuset
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda104 kWh/Kvm och år
Andel2.31%
Lgh.nr.21

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1910
Byggnadsår kommentarLägenheten nyproducerad 2018
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El1 800kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 000kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.