SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 45 C

Sagolik trea med gårds-gårdsläge och utsikt över Kråkängen! Väldisponerad och välrenoverad. Kvänum kök och påkostat nyrenoverat badrum, fungerande kakelugn och möjlighet att göra om den till en fyra. Balkong i västerläge. Utsikt!

Budgivning dold
fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift5 598:–
Boarea95 Kvm
Andel5.15000%
Våning5/6

LÄGENHETSBESKRIVNING

Hall

Stor hall med bra avhängningsmöjligheter. Hallen går som ett nav genom lägenheten och du når lägenhetens samtliga rum. Hatthylla samt krokar. Platsbyggt skåp och bänk/byrå från Kvänum 2006. Utfällbar pall från Fafner.

Golv: Mörkt originalbrädgolv

Väggar: Målade

 

Kök

Stort sällskapskök med utsikt över skansen kronan. Köket är från Kvänum och handstruket i ljusgrått med färg från Farrow and Ball. Bänkskiva i gotländsk kalksten. Vitt klassiskt kakel med fasettslipning som är satt i halvförband. Kaklat upp till överkant på köksskåpen. Spishäll från Gaggenau (två induktionsplattor, en grill samt en gasplatta) insatt 2006. Stor dubbelkyl och frys insatt 2014 och som låtits bygga in av en snickare. En äldre kyl/frys från 2006.  Micro från 2006.

I föreningen förs diskussioner om att bygga ytterligare balkonger in mot gården. För denna lägenhet skulle det innebära en ytterligare balkong ut från köket  (inga beslut fattade).

Golv: Mörkt originalbrädgolv

Väggar: Målade vita 0500-N

 

Vardagsrum

Stort vardagsrum med tre stora fönsterpartier ut mot Kråkängen. Vardagsrummet är stort nog att kunna delas av för ytterligare ett sovrum för den som behöver. En bevarad och fullt fungerande kakelugn smyckar sällskapsrummets ena hörn. Stor västerbalkong med sol från tidig lunch till sen kväll ut mot mytomspunna Kråkängsparken.

Golv: Mörkt originalbrädgolv

Väggar: Målade

 

Sovrum

Det ena sovrummet möter morgonsolen i österläge och utsikt över skansen kronan. Tyst läge mot stängd innergård.

Golv: Mörkt brädgolv

Väggar: Målade

 

Sovrum 2

Mysig rum med fönster mot parken som trots västerläge är svalt och väldigt behagligt att sova i. Klädförvaring bakom dörren med plats för mycket kläder. (I detta rum är en vägg flyttad för att göra vardagsrummet större. Om man hade flyttat tillbaka väggen hade detta blivit lägenhetens största sovrum.

 

Golv: Vitmålat originalgolv

Väggar: Målade Grå 3000-N

 

Badrum

Nyrenoverat badrum 2016, men klassiska och påkostade materialval. Vitt klassiskt fastettslipat kakel i halvförband kontrasteras fint av golvklinker i natursten. Förvaring i högskåp och kommod från Svedbergs. Handukstork.

Golv: Klinker i natursten med underliggande golvvärme

Väggar: Vitt fasettslipat kakel i halvförband

 

Förråd

Till lägenheten hör ett förråd på ca 10 kvm, förrådet ligger på vån 2 i samma uppgång (bredvid tvättstugan)

 

 

FÖRENINGSBESKRIVNING

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Ridaren har sedan 1992 ägt fastigheten Olivedal 3:8 uppförd av byggherren Nathan Persson år 1901-1903. Föreningen upplåter idag 23 lägenheter varav 22 upplåtna med bostadsrätt samt 1 lokal upplåten med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 861 kvm, varav 1 811 kvm utgör lägenhetsyta och 50 kvm utgör lokalyta.

Huset är uppfört med frilagt tegel vilket med tiden gett Göteborg en särpräglad karaktär och tradition. Det gula teglet importerades från Flensburg eller andra orter i norra Tyskland eller Danmark, det ansågs både vackert och tåligt mot det salta kustklimatet. Oputsade, råa tegelfasader som lämnades råa kom att kallas ”rohbau” och tillhör en tydlig byggnadstradition i Göteborg.

 

FÖRVALTNING

För den ekonomiska och tekniska förvaltningen tar föreningen hjälp av SBC.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Kabel-tv finns att tillgå via ComHem där grundavgiften ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda gentemot leverantören. Fiber är indraget i huset anslutet till Bredbandsbolaget och avtal tecknas individuellt med dem.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 650 sek/månad. Det finns även möjlighet att hyra garageplats i intilliggande parkeringsgarage, separat kö.

 

INNERGÅRD

Föreningen har dels en sluten plattsatt innergård med terrassering. Men föreningen är också del av Heijderidarens samfällighetsförening ”Änga i Kråkestan”. Kråkängen är en gömd oas mitt i Linnéstaden, som man endast har tillgång till genom kringliggande fastigheter. Föreningen har utemöbler med dynor samt grill att tillgå under sommarmånaderna.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns gemensamt soprum med källsortering, hobbyrum samt två cykelrum.

TVÄTTSTUGA

Den gemensamma tvättstugan består av ett tvättrum och ett torkrum och nås via trapphus C, två trappor upp från gården. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare samt en centrifug. I torkrummet finner man torkskåp en mangel, lakansträckare samt en arbetsbänk. Maskinparken uppdaterades 2017.

Tvättider bokas via en lista i tvättstugan och tider finns dagligen mellan 07-24.

 

ANDRA HANDSUTHYRNING

Varje enskilt ärende behandlas separat av styrelsen efter en skriftlig ansökan.

 

JURIDISK PERSON

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

EKONOMI

De långfristiga skulderna uppgår till 7,52 miljoner kronor, vilket ger en belåningsgrad på 4225kr/kvm som är långt under snittet för området. Föreningens lån är uppdelade på fyra stycken. Två bundna till en ränta på 1,7% (tom 2020) och två ligger med rörlig ränta. Föreningen har ca 1,7 miljoner avsatta för framtida utgifter. Idag finns inga beslutade avgiftsförändringar

 

RENOVERINGAR

Föreningen har under åren utfört större renoveringar och underhållsarbeten. För att säkerställa fastighetens skick följer föreningen en underhållsplan framtagen 2013 som sträcker sig till 2042. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts i fastigheten under de senaste åren:

1974 Stammar byttes 1974, stammarna spolades och filmades under hösten 2016 med goda resultat.

2006 Gjordes en omfattande renovering av gårdsfasaden, med ny puts, fasaden mot gatan tvättades och fogades om. Samtidigt lät man byta entrédörrar på gårdsplanet och ge tvättstugan ett rejält ansiktslyft.

2010 Dränering av innergården och därefter plantering av grönska, ny uteplats med grillmöjligheter samt renovering av trapphus och portgång

2014 Målning av tak

2017 Föreningen såg över och renoverade samtliga fönster efter behov. Maskinparken i tvättstugan sågs över och uppdaterades.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen har en underhållsplan som löper till 2042. Inga större renoveringar inom snar framtid. Föreningen har fått ett föreläggande från brandsskyddsmyndigheten om att installera en brandtrappa mot Krånkängsparken. Föreningen har överklagat detta beslut och inväntar nu svar.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-02-07 och årsredovisning för 2016. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea95 Kvm
Våning5/6
Driftkostnader7 000kr/år
FöreningBrf Ridaren
Avgift/månad5 598:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A och Kabel-TV
EldstadKakelugn
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda127 kWh/Kvm och år
Andel5.15000%
Lgh.nr.00019
Lgh.nr. LMV1502

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1901-1903
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem, Fiber från Bredbandsbolaget

Driftkostnader

El5 000kr/år
Försäkring2 000kr/år
Total driftkostnad 7 000kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.