SÅLD
Kålltorp, Solrosgatan 18 B

Etage-femma om hela 132 kvm och takterrass i rakt västerläge! Oväntat stora sällskapsytor, tre bra sovrum och två badrum. Massvis av charm i målade originalbrädgolv, bevarade spegeldörrar, högt till tak, fungerande braskamin, takfönster, synliga bjälkar, takkupor, inkluderad kattvind och tillvaratagande av det ursprungliga trapphuset. En lägenhet av detta slag är synnerligen både eftersökt och sällsynt. Kök och badrum fint renoverade i klassiskt utförande. På lugn återvändsgata med närhet till både staden och naturområden. Välkommen på visning!

fakta
Antal rum5 rum och kök
Avgift5 679:–
Boarea132 Kvm
Andel11.25%
Våning3 och 4 av 4

RUMSBESKRIVNING

 

När familjen Sandahl år 2004 flyttade in i landshövdingetrean på Solrosgatan 18B bestod lägenheten bara av ett våningsplan om 79 kvm. I takt med att familjen växte, tilltog även behovet av fler rum allt mer. Som svar på detta lät familjen år 2010 inkludera en del av vindsutrymmet som fanns ovanför lägenheten i boytan samt det ursprungliga trapphuset. Lägenheten växte nu till hela 132 kvm och förutom helt fantastiska sällskapsrum fick familjen också tre bra sovrum och två badrum att dela på. Samtidigt lät man även bygga en takterrass mot gården i rakt västerläge. Och installerade en braskamin på övervåningen. Samt ljudisolerade golven på nedervåningen. En sömnlös övergång mellan det gamla bevarade och det moderna. Olika tider som vävs samman med subtila kopplingar. Sammantaget en lägenhet svår att motstå även för den mest kräsne...

  

 NEDRE PLAN:

HALL

På det översta av husets tre originalplan välkomnas du in i hallen, en del av det ursprungliga trapphuset som man i samband med uppbyggnationen till vinden lät inkludera i lägenheten. Trätrappan i original är liksom de bevarade brädgolven målade i en grå nyans. En fin kontrast mot den livfulla William Morris - tapeten som pryder innerhallens väggar. Hallen löper genom hela bostaden och kopplar samman nedervåningens alla rum i ett fint flöde. Två inbyggda garderober göms bakom vackra spegeldörrar i original.

Väggar: Målade/Tapet från William Morris

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM 1

På den högra sidan om entrén, bakom en bevarad spegeldörr, ligger det ena av lägenhetens två badrum. Tidlöst renoverat år 2014 med vitt kakel på väggarna och svartvitt mosaik på golvet. Golvvärme. Badrumsmöbler i form av kommod med ovanliggande handfat, spegel, toalett samt duschvägg i glas. 

Väggar: Kaklade 

Golv: Mosaik med golvvärme

 

KÖK 

Med stora fönsterpartier vända mot Solrosgatan ligger det första av två fantastiska sällskapsrum i fil. Sällan dyker det upp lägenheter med såpass generösa sällskapsytor som detta hem har att ge. För här umgås man! I köket runt den stora köksön samlas familj och vänner. Den långsträckta köksbänken i vinkel ger därutöver oerhört bra arbetsytor och i hörnskafferiet ryms det mesta. Ovan bänkskivan i ek är det kaklat med vitt kakel i halvförband, skivan på köksön är i Silestone. Köket renoverades 2013 med inredning från Vedum och maskinell utrustning finns i form av hel kyl och frys, spishäll, fläktkåpa, diskmaskin samt integrerad tvättmaskin och torktumlare. 

Väggar: Målade/putsad vägg

Golv: Originalbrädgolv

 

MATSAL

Nästa rum, i fil med köket, är matsalen. Två ljusa rum på rad. Här ryms med lätthet ett stort matsalsbord och dessutom  plats för ytterligare diverse möbler. Den stora öppningen mot köket väver samman dessa två rum på bästa sätt!

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM 1

På den högra sidan om entrén, med fönster mot föreningens innergård, ligger det första av nedervåningens två sovrum. Här sover du gärna med fönstret på glänt, tystnaden är total. Plats för säng, skrivbord samt garderob/byrå. Ett fint rum med lekfulla vinklar, målat brädgolv och bevarad spegeldörr. 

Väggar: Målade 

Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM 2

Längst in, till vänster om innerhallen, ligger det andra sovrummet. Även här fönster mot den lugna innergården. Bra storlek på rummet ger plats för många användningsområden. Målade originalbrädgolv, spegeldörr och charmfulla vinklar. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

 

 ÖVRE PLAN:

Husets originaltrappa som inkluderades i lägenheten i samband med att vinden inreddes år 2010, leder upp till bostadens övre plan. Här samsas ett stort vardagsrum, sovrum och badrum om hela 53 kvm boyta. Från vardagsrummet nås även den härliga takterrassen.

 

VARDAGSRUM

Ett rum som imponerar på de flesta! Ljuset flödar in genom fönster åt två väderstreck. Mot gården vetter ett helglasat dörrparti mot terrassen, ett takfönster samt ett litet trappfönster. Fönsterkupa mot gatan med charmfullt grön fönsterbåge och utsikt över grannhusen. Massvis av charm i bevarade och målade brädgolv, synliga bjälkar, högt i tak, inkluderad kattvind, putsad vägg och fungerande braskamin (vridbar). De öppna ytorna öppnar upp för en mängd olika möbleringar. 

Väggar: Målade/putsad vägg

Golv: Originalbrädgolv

 

TERRASS

Ett helglasat skjutdörrsparti leder ut till terrassen och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Vänd mot gården ligger terrassen i önskvärt västerläge, under sommaren lika med sol från lunch fram till sen kväll. Gott om plats för loungemöbler, växter och planteringar.

 

SOVRUM 3 

Det tredje sovrummet har även det en charmfull fönsterkupa med grön fönsterbåge. Rofyllt med högt i tak, synliga bjälkar, målade originalbrädgolv och putsad vägg. En skjutdörrsgarderob gömmer effektivt undan kläderna. 

Väggar: Målade/putsad vägg

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM 2

På den högra sidan om trappan, bakom en vacker spegeldörr, ligger lägenhetens andra badrum. Tidlöst renoverat med vitt kakel på väggarna och svart mosaik på golvet, underliggande golvvärme. Tre charmfulla och inkaklade nischer inrymmer plats för små saker och ting. Ett takfönster släpper in dagsljuset. Badrumsmöbler i form av toalett, kommod med ovanliggande handfat, spegel, ett vägghängt litet förvaringsskåp samt ett gammalt gjutjärnsbadkar med tidsenlig blandare. 

Väggar: Kaklade

Golv: Mosaik med golvvärme

 

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett källarförråd

Bakom/längs med badrummet på övervåningen finns ett extra vindsutrymme, inte isolerat. Nås genom en lucka ovanför trappan. 

Lägenheten består av två lägenhetsnummer, lägenhet nr 34009 (79kvm) och lägenhet nr 00092 (53kvm). 

 

Kålltorp

-Örgrytes förlängda arm- är en gemytlig stadsdel med närhet till både staden och naturområden. I området finns det flertalet mysiga kvarterskrogar och bagerier. Föreningens pittoreska inner- och förträdgård nyttjas gladeligen av föreningens medlemmar liksom närliggande Solrosparken. Från lägenheten nås Härlanda Tjärns och Skatås motionsanläggning bara 1,5 km bort. Promenadavstånd till allt du behöver. 

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Boarea132 Kvm
Våning3 och 4 av 4
Driftkostnader7 800kr/år
FöreningBrf Solrosen 18
Avgift/månad5 679:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, TV (analogt grundutbud)
EldstadBraskamin
BalkongTerrass i västerläge
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda121 kWh/Kvm och år
Andel11.25%
Lgh.nr.34009, 00092
Lgh.nr. LMV1301

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1932
Byggnadsår kommentarVinden inredd år 2010
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El4 800kr/år
Försäkring3 000kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
7 800kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.