SÅLD
Linné, Kastellgatan 4

Med läge precis vid Skansen Kronans fot, hela Linnéstaden och dess utbud åt väst och med direkt närhet till Vasastaden, innerstaden och Haga ligger denna lägenhet perfekt placerad på lugn enkelriktad gata. Lägenheten har dessutom bevarade originaldetaljer, renoverat kök, vackra ytskikt, balkong och hiss!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 052:–
Boarea56 Kvm
Andel3.99920%
Våning1 tr

LÄGENHETSBESKRIVNING

Kök

Köket totalrenoverades 2015. Köket är omsorgsfullt renoverat med vita släta luckor mot en mörk betongbänkskiva och rostfria vitvaror och köksarmatur. Maskinell utrustning består i Kyl/frys, Micro, Induktionshäll, ugn och fläkt (samtliga från Elektrolux 2015) därtill en inbyggd diskmaskin från Ikea 2015.

 

Golv: Nylagt brädgolv i furu (lutat och hårdvaxoljat)

Väggar: Släta målade väggar i behagligt grön ton och framtagen tegelvägg vid matplats

 

Balkong

Höga glasinfattade pardörrar leder ut till den väl tilltagna och nybyggda balkongen från 2016. Balkongen vetter mot sydost och mot föreningens pitoreskt stenlagda innergård. 

 

 

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med högt till tak och höga fönster i västerläge. Rummet smyckas av stuckaturer, höga fotlister och profilerade dörrfoder och det snart 120 år gamla brädgolvet är framtaget och behandlat i med en ljus pigmentering. 

 

Golv: Originalbrädgolv (vit-betsat och matt-lackat)

Väggar: Målade i tonad vit

 

 

Sovrum

Magiskt färgsatt stort sovrum med gott om förvaring. Det höga fönstret vetter mot väst. Även sovrummet har framtagna brädgolv, höga fotlister, profilerade dörrfoder och stuckatur. 

 

Golv: Originalbrädgolv (vit-betsat och matt-lackat)

Väggar: Målade i en blå/grå färg (Jotun My Retreat)

 

 

Hall

Praktisk entré med klinkat golv och bra plats för avhängning.

Golv: Grå klinker

Väggar: Tapetserade Sandberg Soho i Ljusgrått

 

Badrum

Fräscht badrum med helkaklade väggar och ljus klinker på golvet. Duschhörna, WC, högskåp med spegel och tvättställ med översittande spegel. Plats för tvättmaskin.

Väggar: Helkaklade

Golv: Ljusgrå klinker

 

Övrigt 

Vindsförråd tillhör lägenhet om ca 5 kvm. Säkerhetsdörr installerad 2017. 

 

Sammanfattning om Brf Myrsloken

År 2005 förvärvade Brf Myrsloken fastigheten Kommendantsängen 7:13. Huset, som uppfördes år 1900, har en tidstypisk stil med mönstermurade detaljer. Innergården och entrén renoverades för några år sedan och är stensatt med plats för grill, snygga rabatter, kryddväxter samt cykelparkering under tak.

Allmänt

Föreningen upplåter 17 lägenhter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. De 17 utgörs av 7st tvåor och 10st treor. I samband med förvärvet av fastigheten upprättade föreningen en teknisk underhållsplan, med vilken man planerar underhåll och avsättningar för dito. För lägenhetsregister och den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av SBC medan teknisk förvaltning sköts i egen regi. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Renoveringar

Föreningen är i begrepp att upprätta en ny underhållsplan, då befintlig löper ut 2019. Byggnaden är i mycket gott skick och de flesta större renoveringar är gjorda.

Under 2010/2011 genomfördes omfattande åtgärder såsom tätning av taket, målning av samtliga fönster, besiktning samt renovering av gård, port och gatufasad.

Under 2013 genomförde man sättningsmätningar i förebyggande syfte, med goda resultat (grundförstärkande åtgärder gjordes under mitten av 1980-talet). Man bytte även torktumlare och fönster i tvättstugan.

2016: Nybyggnation av balkonger mot gården för de medlemmar som ville detta, sättningsmätningar, målning och lagning av tak samt nytt cykelställ på gården

När det gäller stammarna har man konstaterat att behovet av renovering/byte av stammarna inte är akut och man har det med i sin långsiktiga plan

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket god och hyreslokalen står för drygt 10 procent av intäkterna. Lånen har omförhandlats under åren som gått och därmed har räntekostnaderna gått ner. Inga planerade avgiftsförändringar föreligger.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga ligger i gatuplan och är utrustad med två tvättmaskiner, en torkumlare, ett torkskåp och en mangel. Tillgången på tvättider är god och ofta finns det möjligheter att tvätta redan samma dag som man bokar.

Andrahandsuthyrning

Föreningen följer hyresnämndens rekommendationer för andrahandsuthyrning och ansökan ställs skriftligen till styrelsen.

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen om inte särskild grund föreligger.

 

Tv/Internet

Föreningen har ingått avtal med ComHem och Bredbandsbolaget där kabel-tv via ComHem finns att tillgå medlemmarna och grundutbudet ingår i avgiften. Önskas utökat utbud avtalas detta individuellt via operatören. Bredband (fiber) via bredbandsbolaget.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson (2018-02-08) Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea56 Kvm
Våning1 tr
Driftkostnader4 300kr/år
FöreningBrf Myrsloken
Avgift/månad3 052:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A och Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda86 kWh/Kvm och år
Andel3.99920%
Lgh.nr.0002
Lgh.nr. LMV1102

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1900
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem, Fiber från Bredbandsbolaget

Driftkostnader

El2 500kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad 4 300kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.