SÅLD
Linnéstaden, Olivedalsgatan 15 A

Villan på toppen! Etage-sexa uppe bland takåsarna. I hjärtat av Linnéstaden och högst upp i huset bor du så lugnt och privat att du glömmer av att du har grannar. Sekelskiftescharmen vilar över lägenheten och syns tydligt i vacker stuckatur, höga lister, fungerande öppen spis och gjutjärnsbalkong i rakt söderläge. Stabil brf med goda intäkter!

Budgivning dold
fakta
Antal rum6 rum och kök
Avgift5 982:–
Boarea152 Kvm
Andel5.79646
Våning5&6/6

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Luftig hall med rymlig platsbyggd förvaring från golv till tak. Hallen leder dig vidare in till nedre plans alla rum. I bortre änden av hallen finns en spiraltrappa i vitmålat trä som leder upp till vindsplanet.

Väggar: Målade i en grå nyans

Golv: Furugolv (Vitpigmenterat och mattlackat)   

 

MATSAL

Till vänster från hallen sett och i fil med vardagsrummet finner man matsalen. Från matsalen nås lägenhetens balkong som ligger i ett rakt söderläge. I ena hörnet finns en fungerande öppen spis. Bevarade originaldetaljer i fint skick med höga lister, detaljerad stuckatur och dubbeldörrar mot vardagsrummet.

Väggar: Målade

Golv: Fiskbensparkett i original (Slipad och hårdvaxoljad)

 

VARDAGSRUM

Två stora fönster i rakt söderläge ger vardagsrummet ett behagligt ljus. Rummet ligger i fil med matsalen och i nära anslutning till både kök och badrum. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och i taket sitter originalstuckaturen kvar.

Väggar: Målade

Golv: Stavparkett i fiskbensläggning (Slipad och hårdvaxoljade)

 

KÖK

Med lugnt läge mot innergården ligger det stora sociala köket. Tack vare en smart utformning blir köket en naturlig samlingspunkt för alla i hushållet. Köket är ett tidlöst vitt kök från Pustelli (2006) med bänkskiva i polerad granit och vitt fasat kakel. Den maskinella utrustningen består av Induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, fullstor kyl och frys (Samtliga AEG 2006) samt diskmaskin från Asko (2017). Gott om förvaring då den höga takhöjden utnyttjats väl.  

Väggar: Målade

Golv: Furugolv (Vitpigmenterat och mattlackat)   

 

SOVRUM

Med fönster mot innergården ligger sovrummet, harmoniskt och lugnt. Platsbyggda garderober i fullhöjd ger rummet bra förvaringsmöjligheter och tack vare genomtänkta färgval samt det framtagna brädgolvet vilar en mjuk känsla av rofylldhet över rummet.  

Väggar: Målande i en grågrön nyans

Golv: Furugolv (Vitpigmenterat och mattlackat)   

 

BADRUM

Genomtänkt och rymligt badrum med tidlösa färg och materialval. Badrummet renoverades under den sena delen av 2011 och inrymmer nu den större familjen. Förvaring finns i form av spegelskåp, kommod och två väggskåp. En smart tvättstation med torktumlare och tvättmaskin (Electrolux 2011) förenklar för klädvården. Utrustat med handdukstork (Vatten) och underliggande golvvärme (EL).

Väggar: Vitt kakel

Golv: Mörkgrått kakel

 

VINDSPLAN

HALL

Via spiraltrappan når man den övre hallen som leder dig vidare till vindsplanets alla rum. Här finns plats för en arbetshörna eller en mindre sittgrupp.  På vindsplanet är alla golv enhetliga brädgolv och vindskaraktären påminner sig med den vitputsade murstocken.

Väggar: Målade

Golv: Furugolv (Vitpigmenterat och mattlackat)   

 

SOVRUM

Ett av vindsplanets flera sovrum nås från hallen, ett fönster i söderläge ger bra ljusinsläpp och utsikt över takåsarna.

Väggar: Målade vita

Golv: Furugolv (Vitpigmenterat och mattlackat)   

 

ARBETSRUM

Smart avdelat rum som idag används som arbetsrum men kan lika gärna agera som gästrum, lekrum eller varför inte en walk in closet.

Väggar: Målade vita

Golv: Furugolv (Vitpigmenterat och mattlackat)   

 

SOVRUM

Det större av de tre rummen på vindsplanet. Används idag som ett sovrum och inrymmer utan problem en större säng och ytterligare förvaringsmöbler. Ett fönster i söderläge ger ett gott ljusinsläpp. Från sovrummet nås lägenhetens vindsförråd vilket ger oväntade möjligheter till extra förvaring för av säsongskläder och annan utrustning.

Väggar: Målade vita

Golv: Furugolv (Vitpigmenterat och mattlackat)   

 

BADRUM

Noggrant planerat och renoverat badrum (2011). Badrummet är utrustat med en dusch med vikbara väggar i glas, toalett, handfat med kommod och förvaring i ett väggskåp. Utrustat med underliggande golvvärme (EL).

Väggar: Kaklade i vitt

Golv: Grå klinker

 

VINDSFÖRRÅD

Rymligt vindsförråd om ca 10-13 kvm som nås direkt från ett av sovrummen på vindsplanet. Agerar även som brandutgång där man når innergården via B-trappuppgången.  

 

Föreningsbeskrivning

ALLMÄNT

Föreningen bildades 2003 och äger fastigheten Olivedal 12:15. Fastigheten bebyggdes med två flerbostadshus under 1908 som idag har adresserna Olivedalsgatan 15 och 17. Föreningen upplåter idag totalt 30 lägenheter där 27 lägenheter upplåts med bostadsrätt och 3 lägenheter med hyresrätt. Föreningen äger även 3 lokaler i markplan (Samtliga uthyrda). Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2584 kvm, varav 2311 kvm utgör lägenhetsyta och 273 kvm utgör lokalyta.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av riksbyggen medan den teknisk förvaltning och fastighetsskötsel sköts av Mikab Fastighetsservice.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Leverantör av TV och Bredband är Telia (FiberLan). Där ett basutbud av kanaler ingår i månadsavgiften.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 650 sek/månad eller i garageplats i närliggande garage.

 

JURIDISK PERSON

Beviljas inte medlemskap enligt föreningen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen och skall ske enligt gällande regelverk.

 

INNERGÅRD

Föreningen delar innergård med andra fastigheter via en samfällighet (Landeriets Samfällighetsförening) disponerar över en gemensam innergård som erbjuder sällskapsytor med utomhusmöbler, rabatter med växter, cykelrum och sopsortering. Gården renoverades under 2017 med ny asfalt, planteringar och belysning.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det gemensam tvättstuga, cykelförråd och soprum med källsortering.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningen har en tvättstuga med två tvättmaskiner(Miele), en torktumlare(Miele) och ett torkskåp.

 

EKONOMI

Föreningens 3 lokaler i bottenplan bidrar till de årliga intäkterna med ca 20% och utgör en god grund i föreningens ekonomi. I lokalerna bedrivs 2 olika frisörverksamheter och den populära restaurangen Lilla Tavernan. Föreningen har kvar 3 hyresrätter, en 4:a och två 2:or. De anses vara en dold tillgång och när de säljs kommer föreningen att få ett rejält tillskott till den totala ekonomin. Föreningen har en låg avgiftsnivå och har haft samma nivå sedan 2008.

Belåningen i föreningen ligger på en nivå om totalt ca 12,2 msek vilket innebär en skuldsättning om ca 4200 kr per kvm jämfört med snittet på ca 6000 kr/kvm. Idag finns inga planer på att förändra avgiften.

 

RENOVERINGAR

I mitten av 80-talet genomfördes en omfattande ROT-renovering där både rörstambyte, fönsterbyte mm ingick.

2017: Innergården renoverades och byggdes om.
2016: Byggnation i en av lokalerna, byte av låssystem.
2013: Byggnation av balkonger.
2006: Förstärkning av bottenbjälklag med bor/bentonit.
2005: Renovering och ommålning av taket.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en upprättad underhållsplan och budgeterar för kommande års underhåll. Framöver planeras för renovering av trapphus och portar, något tidsplan för detta är ännu inte satt. Föreningen får hjälp från ett externt företag med förslag kring kulörer för att återskapa en mer tidsenlig känsla. Serviceintervallet på föreningens hissar har ökats för att på så sätt öka den totala livslängden. Gällande grunden så genomförs årligen flera kontrollmätningar och de senaste mätningarna visar att sättningarna avstannat, därmed ser föreningen i dagsläget inget behov av ytterligare åtgärder. Inga övriga större renoveringar är planerade i dagsläget.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-10-26 och årsredovisning för 2016. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum6 rum och kök
Antal sovrum4-
Boarea152 Kvm
Våning5&6/6
Driftkostnader7 300kr/år
FöreningOlivia 15-17
Avgift/månad5 982:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
EldstadÖppen spis
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda169 kWh/Kvm och år
Andel5.79646
Lgh.nr.234180001-0010
Lgh.nr. LMV1502

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1908
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Tv- InternetutbudTelia

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring3 700kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
7 300kr/år
3 Personer i hushållet. , Enligt säljarens uppgifter.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.