SÅLD
Linnéstaden, Rosengatan 7, vån 5/5

Compact-living! Högst upp i 20-tals hus med stora fönster mot lummig innergård! På en av Göteborgs förnämsta adresser ligger denna oerhört charmiga lägenhet. Direkt närhet till buss och spårvagnar som tar dig över hela Göteborg. Låg avgift och stabil förening. Snabbt tillträde möjligt!

fakta
Antal rum1 rum och kök
Avgift1 484:–
Boarea27 Kvm
Andel1.24%
Våning5/5

LÄGENHETSBESKRIVNING

Entrén till Rosengatan 7 är en upplevelse i sig! Efter att ha passerat en söt förträdgård som är karakteristiskt för Rosengatan så möts man av en pampig entre med vänthall till hissen! Redan i portiken ser man att fastigheten är välskött och omhändertagen. 

 

Hall/Vardagsrum/Sovrum/Kök

Detta är en fantastisk allt-i-ett lägenhet. Direkt innanför dörren finns bra med förvaring för ytterkläder och skor. På ett snyggt sätt har kökets kyl och frys placerats som en avskärmning mot hallen.

Köket som renoverades 2011 är utrustat med spis (induktionshäll, 2014), ugn (2011). Helt ny kyl/frys (SMEG 2017).

Vid fönstren finns en dubbelgaredrob för bra förvaringsmöjligheter.

 

Golv: Ekparkett

Väggar: Målade

 

Badrum

Oerhört rymligt helkaklat badrum med separat duschhörna, tvättställ och WC. Ett större hyllsystem, ett spegelskåp och handdukstork.

Golv: Klinker

Väggar: Kaklade

 

Ett av lägenhetens förråd ligger praktiskt nog bara upp för trappan från lägenheten sett. Det är stort, omkring 9 kvm. Lägenhetens andra förråd ligger nere i källaren och är om ca 7 kvm. 

 

Även om just denna lägenhet är ett resultat av en fiffig avstyckning långt senare, så finns det många tydliga 20-tals attribut i och utanför huset på Rosengatan 7.  Låt oss berätta lite mer om det som särpräglade 20-talet.

I början av 1920-talet gick en våg genom landet där man började uppföra hus som var lite mer praktiska, lite lägre produktionskostnader, för att på så sett ge fler familjer egna bostäder och slippa fenomenet med inneboende som tidigare varit helt behövligt för att ha råd med de stora våningarna. Lite mindre lägenheter, men tanken var att varje familj skulle ha var sin. Man ville också får bort de förhatliga gårdshusen, med tillhörande små trånga mörka gårdar, dasslängor och soptunnor. Man ville skapa stora ljusa grönskande gårdar för de boendes rekreation och barnens lek och ALLA skulle få möjligheten att bo i gathus! Klassicismen med antikens formspråk som förebild kommer tillbaka i en enkel och sparsmakad form – Tjugotalsklassicismen. Svensk 1920-talsarkitektur och design väcker internationellt intresse och blir berömd utomlands under benämningen Swedish Grace.

Så besök gärna gården, titta en gång extra på arkitekturen både på utsida och insida. 

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1 rum och kök
Boarea27 Kvm
Våning5/5
Driftkostnader3 851kr/år
FöreningAlvhem i Göteborg
Avgift/månad1 484:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissJa
EnergideklarationEj utförd
Andel1.24%
Lgh.nr.3
Lgh.nr. LMV1501

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1929
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El1 693kr/år
Försäkring2 158kr/år
Total driftkostnad 3 851kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.