SÅLD
Lorensberg, Tegnérsgatan 9 A

Sober 20-tals tvåa (möjlig 3:a) om hela 75 kvm! En mängd bevarade originaldetaljer så som spröjsade handblåsta fönster, brädgolv, massiv fiskbensparkett, öppen spis (ej i bruk), spegeldörrar, profilerade listverk och djupa nischer. Snabbt tillträde möjligt! Välskött fastighet och solid Brf. Hiss finns!

Bud just nu:

4 020 000:-

fakta
Antal rum2.5 rum och kök
Avgift4 116:–
Boarea75 Kvm
Andel2.33%
Våning2

RUMSBESKRIVNING

 

HALL

Ta trapporna eller hissen upp till våning två och kliv in i den stora hallen med bra ytor för avhängning och förvaring. Bevarade detaljer från när huset uppfördes för drygt 90 år sedan sätter tonen för känslan i lägenheten. Genom hall, kök och sovrum löper de bevarade originalbrädgolven, befriade från trösklar och behandlade så sent som i år. Profilerade dörrfoder och fotlister ramar in rummen och i den inre hallen, bakom spegeldörrar i originalutförande, göms torktumlaren snyggt undan i en av två inbyggda garderober. Denna inredd med panel på väggar och tak samt marmor på golvet. Garderoben intill fungerar idag som städskåp. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

KÖK

Med två höga originalfönster med handblåst glas, spröjs och djupa fönstersmygar, vända in mot föreningens innergård ligger det väl tilltagna köket. Stilrent inrett med vita släta skåpsluckor som går i ton med ovanpåliggande bänkskiva och spishäll, diskho i mässing från Decosteel och köksblandare från Tapwell. Tjugotalsklassicismen framträder genom brädgolven, fönstren och de profilerade listverken. Den gamla jungfrukammaren har låtits inkluderas i köket och inrymmer idag gott om plats för ett större matsalsbord. För den som önskar ett till sovrum går det så klart enkelt att återställa. Maskinell utrustning i form av induktionshäll, ugn, fläkt och integrerad tvättmaskin samt kombinerad kyl och frys. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

VARDAGSRUM

Till vänster om hallen med fönster åt två väderstreck! Ljust och luftigt, rikt på bevarade originaldetaljer. Vad sägs om spröjsade fönster med handblåst fönsterglas, djupa fönstersmygar, massiv fiskbensparkett, profilerade fotlister, fönster-och dörrfoder samt öppen spis (ej i bruk) med spiselkrans i marmor. 

Väggar: Målade

Golv: Fiskbensparkett

 

SOVRUM

Längst in i bostaden, bakom en bevarad spegeldörr i original. Plats för dubbelsäng och mycket bra förvaringsmöjligheter i en stor garderobslänga samt i en gammal dörrpost. Handblåst fönsterglas med spröjs, djup fönstersmyg, profilerade listverk, spegeldörr och originalbrädgolv. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM

Exklusivt badrum totalrenoverat så sent som 2015! Sobert inrett med Carraramarmor på både väggar och golv med skön golvvärme. Badrumsmöbler i form av toalett, duschhörna, rundat handfat och spegel med belysning ovan. 

Väggar: Carraramarmor

Golv: Carraramarmor

 

GEMENSAM BALKONG

Från trapphuset, en halv trappa upp, nås föreningens gemensamma balkong. Vänd mot sydväst med svart smidesräcke och plats för utemöbler. 

 

Till lägenheten hör ett källarförråd. 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5 rum och kök
Boarea75 Kvm
Våning2
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningKompassrosen
Avgift/månad4 116:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
BalkongDelad balkong i trapphuset
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda136 kWh/Kvm och år
Andel2.33%
Lgh.nr.09103
Lgh.nr. LMV1102

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1926
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 200kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.