SÅLD
Linnéstaden, Övre Husargatan 5

Välrenoverad citylägenhet på våning 4/5 (hiss finns) med stor balkong, fiskbensparkett, högt till tak, stora fönsterpartier och generösa ytor, allt i ren och skär funkisanda! Stilsäkert renoverat både kök och badrum. Oerhört populärt läge med diverse uteserveringar alldeles utanför portdörren. Fiberbredband ingår i månadsavgiften.

fakta
Antal rum1.5 rum och kök
Avgift2 760:–
Boarea45 Kvm
Andel2.42%
Våning4/5 (hiss finns)

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

HALL

Ta hissen upp till våning fyra. En rymlig hall med plats för både garderober och mindre möblemang leder vidare in i lägenheten. Längre in i hallen mellan kök och badrum finns även en inbyggd originalgarderob för ytterligare förvaring med Carrara marmor på golvet. På golvet i entrén ligger ett klinkergolv som längre in övergår i fiskbensparkett.

Väggar: Målade

Golv: Klinker/Fiskbensparkett 

 

KÖK

I köket tas utrymmet till vara för bänkyta och förvaring på allra bästa sätt med högskåp (inklusive städskåp) och arbetsbänkar som löper längs med kökets två långsidor och släta skåpluckor som når ända upp upp till tak. Skåpluckorna som går i vitt kontrasterar snyggt med en mörk bänkskiva i svart marmor (Nero marquina). Ovan arbetsytan är det kaklat i vitt. Invid ett stort fönster med fönsterbräda i sten har matbordet en given plats och tack vare en stor öppning mot vardagsrummet binds rummen samman. Vitvaror i form av spis, ugn, fläkt, mikro, diskmaskin samt kyl/frys. 

Väggar: Målade

Golv: Fiskbensparkett 

 

VARDAGSRUM

Vardagsrummet är ett härligt rum med högt till tak, fiskbensparkett i original, bred öppning mot köket samt ett stort fönsterparti i klassisk funkistappning med massiva stenskivor i nischerna. Det höga läget tillsammans med generösa fönsterytor skapar ljus och rymd. Glasade pardörrar leder ut till den stora balkongen vänd mot öst med sol från morgon till lunch.

Väggar: Målade

Golv: Fiskbensparkett 

 

SOVDEL

Genom att dela av det stora vardagsrummet har man låtit skapa en separat sovavdelning med plats för dubbelsäng samt förvaring i stor garderob. Väggarna är målade i en dov grågrön nyans och på golvet ligger likt i vardagsrummet den fina fiskbensparketten i original (slipad 2019). 

Väggar: Målade

Golv: Fiskbensparkett 

 

BADRUM

Badrummet totalrenoverades 2015 och inrymmer både duschhörna, kommod med ovanliggande handfat, spegelskåp, handdukstork och toalett. Duschhörnan skärmas av med glasdörrar och väggen bakom duscharmaturen pryds av mörkgråa kakelplattor. I övrigt är badrummets väggar klädda med vitt kakel och på golvet ligger ett mörkgrått klinker med underliggande golvvärme. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker

 

Övrigt

I föreningens lägenhetsförteckning är lägenheten registrerad som 1 rum och kök, 44kvm. Den angivna ytan på 45kvm är enligt uppmätning.

Till lägenheten hör ett vindsförråd. 

Sammanfattning av Brf Öfvre Husaren

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Öfvre Husaren förvärvade fastigheterna Kommendantsängen 7:19 och Kommendantsängen 7:20 år 2007. Föreningen består av ett flerbostadshus med adresserna Övre Husargatan 5 och 7. Huset uppfördes 1936. Byggnadens totalyta är 2365 kvm varav 1900 kvm utgör lägenhetsyta och 465 kvm lokalyta. Föreningen upplåter 29 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 4 lokaler med hyresrätt.

 

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts via SBC (Sveriges Bostadsrättscentrum).

 

Tomträtt/Försäkring

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

 

Tv-/Internetanslutning

Basutbud för Tv via Comhem, ingår i avgiften. Bredband 1000/1000mbit/s via Bahnof, ingår i avgiften.

 

Ekonomi

Föreningen har god översyn på ekonomin där stora hyresintäkter om ca 40% av totala intäkter utgör en god ekonomisk grund. Den uthyrda hyresrätten (82kvm) står också för en del av intäkterna och utgör en potentiell intäkt den dagen den avyttras. De långfristiga skulderna uppgår enligt bokslutet för 2018 till ca 24 mnkr. Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1183 kr. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr. Inga avgiftshöjningar planerade.

 

Renoveringar

2019 Föreningen drog in fiber 1000/1000 Mbit.

2016 Målning av fönster mot innergård, ny takbeläggning över restaurangutbyggnad.

2015 Nya hissar, renovering av tvättstugor samt nya säkerhetsdörrar till allmänna utrymmen.

2014 Byte av alla fönster mot Övre Husargatan mot mer isolerande 3-glas fönster. För detta fick föreningen ett bidrag från Göteborgs stad. Mindre underhåll utfördes också så som nya ljuskronor i entréerna, nya informationstavlor, byte till säkerhetsdörrar in till källarförråd och nya café set till innergården.

1982 Stambyte

 

Kommande renoveringar

Nytt ventilationssystem kommer installeras under 2020. Föreningen har medel för detta i kassan. Nästa större arbete enligt underhållsplanen är år 2022 i form av omläggning av tak, efter det 2027 ska fasaden ses över och därefter 2032 nytt värmesystem. Underhållsplanen sträcker sig till 2040. Inga nya lån planeras.

 

Gemensamhetsutrymmen

Föreningen har två tvättstugor, dessa ligger på vinden i respektive uppgång. Renoverade 2015 och utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum.

Föreningen har en gemensam innergård. Här finns sommartid utemöbler, grill, små planteringar etc för ökad trivsel. På innergården finns också cykelparkering under tak och sophantering.

 

Parkering

I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad inom område ”M”. Ansökan görs via trafikkontoret Göteborg.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson (2020-01-30) samt årsredovisning för 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1.5 rum och kök
Boarea45 Kvm
Våning4/5 (hiss finns)
Driftkostnader4 700kr/år
FöreningBrf Öfvre Husaren
Avgift/månad2 760:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Tv, Bredband
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
Andel2.42%
Lgh.nr.11
Lgh.nr. LMV1402

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1936
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudTv via Comhem/Bredband via Bahnof

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 100kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 700kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.