SÅLD
Kungshöjd, Surbrunnsgatan 8 A

Högt upp i vackert sekelskifteshus med soldränkt balkong i bästa sydvästläge ligger denna makalösa sekelskiftestvåa. Genomgående furugolv, bevarade stuckaturer, takrosetter och fina listverk. Med närhet till Göteborgs innerstad och havsvattnet precis utanför porten är läget på Kungshöjd optimalt. Förening med god ekonomi, ev avgiftssänkning och långtgående planer på att bygga hiss.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 478:–
Boarea64 Kvm
Andel0.0407000
Våning3/4

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Praktisk hall med platsbyggd bokhylla som löper längs med hela hallen. Från hallen når du lägenhetens kök, klädkammare, vardagsrum och badrum. Vackra detaljer från 1898 i de platsbyggda garderoberna i fullhöjd, de höga fotlisterna och den vackra stuckaturen i taket. På golvet ligger ett behandlat furugolv som löper vidare genom hela lägenheten. Väggarna målades om under 2018 i klassiskt vitt.

Väggar: Vitmålade

Golv: Lutat och såpat furugolv

 

KÖK

Smakfullt renoverat kök med inredning från Ballingslöv. Utformat med förvaring i mjukstängande draglådor och högskåp. Väggen bakom köksstommarna är helkaklad med ett kvadratiskt vitt kakel och mörk fog. Bänkskivan är en extra tunn kompositskiva från Silestone. Maskinell utrustning med varmluftsugn (Siemens -13), kombinerad kyl/frys (Siemens -13), diskmaskin (Siemens -13), induktionshäll (Siemens -13), mikrovågsugn (Siemens -17) och köksfläkt (-13).

Väggar: Vitmålade

Golv: Behandlat furugolv

 

VARDAGSRUM

Vardagsrummets väggar är målade i lugn ton som kontrasterar den vackert vita stuckaturen och de höga listerna. Höga fönster som tack vare sitt höga läge i huset skänker vardagsrummet rikligt med ljus. Gott om plats för både sällskapsmöbler och matsalsbord. 

Väggar: Målade (Washed linen 2018)

Golv: Lutat och såpat furugolv


BALKONG

Vacker gjutjärnsbalkong i bästa sydvästläge. Med sol under större del av dygnet och härlig utsikt över Esperantoplatsen, hamninloppet och bort mot Linnéstaden. Här finns plats för ordentliga utemöbler och grillning tillåts.

 

SOVRUM

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Ett högt fönster ut mot Esperantoplatsen ger ett otroligt ljusinsläpp. Utrymme för en arbetshörna eller ytterligare förvaringsmöbler finns.

Väggar: Målade i en grå ton (2016)

Golv: Lutat och såpat furugolv

 

KLÄDKAMMARE

Rymlig klädkammare med uttänkt klädförvaring. Ett anpassningsbart elfa-system från golv till tak med hyllplan, korgar och häng-möjligheter.

Väggar: Målade

Golv: Plastmatta (Nyinlagd 2016)

 

BADRUM

Rymligt och renoverat badrum med helkaklade vita och svarta väggar. Högt till tak med dimningsbara spotlights. Gott om förvaring i tvättställ och högskåp. Badrummet är försett med både badkar och tvättmaskin (Candy -14)

Väggar: Kaklade vitt och svart.

Golv: Mörkgrå klinker med underliggande golvvärme

 

Till lägenheten hör ett källarförråd

Sammanfattning om Brf Surbrunnen 8

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Surbrunnen 8 registrerades 2004 och förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 46:13 år 2006. Byggnaden uppfördes 1898 och är ett tidstypiskt och mycket välskött sekelskifteshus. Föreningen upplåter idag 18 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet samt 1 lokal (restaurangen Dubbel Dubbel) med hyresrätt. Byggnadens totalyta uppgår till 1244kvm, varav 1167kvm utgör lägenhetsyta och 77kvm lokalyta.

 

FÖRVALTARE

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och när det kommer till den tekniska förvaltningen tar föreningen hjälp av TJG fastighetsservice.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

JURIDISK PERSON

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen enligt föreningens stadgar och gällande lagregler.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Grundutbudet från ComHem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/utökat utbud regleras detta av enskilda lägenhetsinnehavaren gentemot leverantören. Bredband finns indraget i fastigheten via ComHem.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet till boendekort via Göteborgs stad för ca 600 kr/mån.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

2014 gjordes gården i ordning med ny trätrall och pergola. Sommartid finns här utemöbler och grill, fritt att användas av föreningens medlemmar. Samma år lät man även bygga ett barnvagns- och förrådsrum. Cyklar kan man parkera på gården eller nere i källaren. Föreningen tillhandahåller även en gemensam tvättstuga.

 

TVÄTTSTUGA

Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner och två torktumlare från Miele, ett torkskåp samt annan ny diverse utrustning, allt utbytt 2015. 

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen är utlagd på entreprenad och är således inget som de boende behöver engagera sig i.

 

EKONOMI

Föreningens har i dagsläget en hyreslokal och en kvarvarande hyresrätt som står för cirka 30 % av de totala intäkterna.

De långfristiga skulderna för bokslutet 2016 uppgår till ca 13 msek (Dock har dessa lån sänkts med 3,5 msek från försäljningen av föreningens ena hyresrätt.) Lägenheten med hyresrätt har under 2016 renoverats och blev då avdelad i två lägenheter. En lägenhet kommer fortsätta att vara hyresrätt (2rok) och den andra är ombildad till bostadsrätt och såld vid årsskiftet -16/17. 

Den nuvarande belåningen på totalt 9,5 msek motsvarar en belåning per kvm om ca 8000 kr/kvm bostadsyta.

Inga övriga justeringar av avgifterna är planerade.

Sedan ca fem år så har föreningens medlemmar beslut om att avyttra vinden för att på så vis kunna frigöra kapitalet i den dolda intäkt som en råvind utgör, styrelsen har under dessa fem år drivit detta projekt väldigt aktivt och förhoppningsvis kan detta projekt realiseras inom 2018. Större delen av försäljningsintäkten planeras till att amortera på föreningens lån och i samband med det genomföra en avgiftssänkning. I beslutsunderlag har man diskuterat en sänkning om cirka 20%. En förutsättning för detta är dock att bygglov för vindsbyggnation erhålls och att försäljningsintäkten från vinden tillfaller föreningen. Därefter kommer beslut om en eventuell avgiftssänkning och storlek att tas (Läs mer under kommande renoveringar).

 

RENOVERINGAR

Föreningen har under de senaste åren gjort stora investeringar i fastigheten.

Under mitten av 1980-talet gjordes stambyte.

Större åtgärder gjorda under senare år:
2011 Byggdes balkonger på fastigheten, både ut mot gatan och in mot gården. I samband med detta putsade man fasaden mot innergården och säkrade upp hängrännorna med installerade värmeslingor.
2012 Bytte restaurangen ägare och man rustade upp lokalen något, nytt fläktaggregat och renoveringar av ytterväggarna till lokalen.
2013 Gjordes en Borinfiltration av grunden för att förebygga sättningsskador.
2014 Innergården fräschades upp med nybyggt trädäck med pergola. Barnvagns och förrådsrum byggdes.
2015 Renovering av fönster mot Surbrunnsgatan. 
2016 Ny maskinpark i tvättstugan och renovering av källaren. Lägenheten med hyresrätt har byggts om till två lägenheter varav en har ombildats till bostadsrätt och sålts.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Beslutat från föreningens sida är en kommande vindsbyggnation. Föreningen har valt att avyttra råvinden till Skärgårdens Byggteknik som i sin tur kommer att bygga vindarna och sedan sälja dem vidare. Bygglovet är inskickat och entreprenören avvaktar godkännande av bygglov vilket är en förutsättning för att försäljningen ska gå igenom. Enligt de ritningar som är inskickade kommer föreningen att bygga 5 lägenheter på vinden med en totalt yta på ca 600m2. I samband med vindsbyggnationen kommer en hiss att byggas utanför uppgång A. Föreningen ska byta taket och har som ambition att göra detta i samband med vindsbyggnationen. För närvarande är ärendet uppe i mark och miljödomstolen och ett beslut därifrån inväntas under våren 2018. Som ett led i vindsprojektet planerar föreningen att ett år efter genomförd vindsbyggnation renovera gårdsbjälklaget vilket kommer ge möjligheten att helt planera om gården.

Ovanstående grundas på information från årsredovisning 2016 och föreningens kontaktperson 2018-02-08. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea64 Kvm
Våning3/4
Driftkostnader4 785kr/år
Förening Brf Surbrunnen 8
Avgift/månad3 478:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda157 kWh/Kvm och år
Andel0.0407000
Lgh.nr.00141
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1898
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationF / FTX
Tv- InternetutbudCom Hem

Driftkostnader

El2 736kr/år
Försäkring2 049kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 785kr/år
Enligt säljarens uppgifter 2 Personer

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.