SÅLD
Vasastaden, Aschebergsgatan 25

Klassisk Vasavåning på en av Göteborgs mest eftertraktade adresser. Stora och spatiösa rum i fil, burspråk, bröstpaneler, fin fiskbensparkett i ek och luftig takhöjd. Påkostat och platsbyggt kök samt stor balkong i väst. Välmående förening med låga avgifter och välskött fastighet. Hiss finns.

fakta
Antal rum4 rum och kök
Avgift3 699:–
Boarea128 Kvm
Andel10.32470%
Våning2tr (hiss finns)

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

HALL

Ta trapporna eller hissen upp till våning två. Här möts du av en stor och välkomnande hall med högt till tak och plats för avhängning direkt innanför dörren. I en garderob alldeles innanför göms kläderna undan. Hallen sträcker sig genom lägenheten och binder samman de två rummen i fil som blickar ut över Aschebergsgatan med kök och sovavdelning mot innergården i väst. Däremellan ligger badrum och tvättstuga (gäst-wc). Storleken på hallen skapar ytor för flertalet möbleringsalternativ och funktioner. Ett stort spröjsat fönster mot köket blir en fin detalj.

Väggar: Tapetserade

Golv: Ekparkett

 

VARDAGSRUM

Från hallen och genom två speglade dörrnischer nås det stora vardagsrummet som följer burspråkets smäckra rundning med höga fönsterpartier, mycket ljus och fin vy över Aschebergsgatan. De spröjsade fönsterpartierna utgör tillsammans med bröstpanel, takrosett, fina listverk och höga pardörrar en fin inramning till rummet. Golvet pryds av bevarad fiskbensparkett i original. 

Väggar: Tapetserade

Golv: Fiskbensmönstrad ekparkett

 

KONTOR/ALLRUM

Bakom höga pardörrar mot vardagsrummet ligger det rum som idag används som kontor och allrum. Detta rum har två dörröppningar, en glasinfattad dörr leder vidare ut i hallen och via pardörrar nås vardagsrummet. Även detta är ett rum med gott om plats för många funktioner. Ett högt fönster med spröjsat glas bjuder in ljuset och på golvet ligger fin fiskbensparkett i ek. Längs ena väggen bra förvaring i fem garderober. 

Väggar: Tapetserade

Golv: Fiskbensmönstrad ekparkett

 

BADRUM

I anslutning till hallen ligger det stilrena och smart planerade badrummet, helrenoverat 2014 av nuvarande ägare. Väggarna är klädda i vitt kakel och golvet pryds av vit/grå hexagonformade golvplattor med underliggande och elburen golvvärme. Badrummet är utrustat med en stor kommod med toppskiva i carreramarmor samt två väggskåp med spegel och förvaring från Vedum, duschhörna med glasdörrar, blandare i borstad mässing från Tapwell, handdukstork och wc. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker med golvvärme

 

TVÄTTSTUGA/GÄST-WC

Den tidigare gästtoaletten används idag som tvättstuga men går enkelt att återställa till wc om man skulle önska. Med vitt kakel på väggarna och plastmatta på golvet. Utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

 

SOVRUM 1

Lugnt beläget mot innergården, ett mycket stort och trevligt disponerat sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt ytterligare plats för både skrivbord och läshörna. Längs ena väggen bra förvaring i en stor garderobslänga. Det stora fönsterpartiet mot innergården släpper in behagligt med ljus.

Väggar: Målade och tapetserade

Golv: Ekparkett

 

SOVRUM 2

Från hallen nås lägenhetens andra sovrum, även här med fönster mot den lugna innergården. Ett rum som passar utmärkt som antingen barnrum, gästrum eller arbetsrum. Förvaring i en inbyggd garderob samt med fin bröstpanel på väggarna.

Väggar: Målade och tapetserade

Golv: Ekparkett

 

KÖK

Mot innergården och med utgång till lägenhetens stora balkong ligger det platsbyggda köket, lika tidlöst som klassiskt med riktigt bra förvaringsutrymmen och generösa arbetsytor. Köket totalrenoverades i sin helhet 2016 med påkostad köksinredning från Tibrokök i klassisk shakerstil. Med penselmålade ramluckor i mörkgrå nyans, bänkskivor av carreramarmor och ovansittande vitt kakel i helförband. En fönsternisch mot hallen är både en fin detalj och en extra avställningsyta. Intill det stora fönsterpartiet mot gården finns det plats för matbord. 

Väggar: Målade och tapetserade

Golv: Klinkergolv med golvvärme

 

BALKONG

Med ett ljuvligt läge mot innergården och den grönskande passagen mellan Aschebergsgatan och Erik Dahlbergsgatan ligger den väl tilltagna balkongen i rakt västerläge. Sol sommartid från lunch till sen eftermiddag. 

 

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett källarförråd

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Boarea128 Kvm
Våning2tr (hiss finns)
Driftkostnader9 089kr/år
FöreningBrf Öfvre Vasastaden
Avgift/månad3 699:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten och Kabel-TV
BalkongBalkong i väster
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda130 kWh/Kvm och år
Andel10.32470%
Lgh.nr.4
Lgh.nr. LMV1202

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1915
UppvärmningFjärrvärme

Driftkostnader

El6 168kr/år
Försäkring2 921kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
9 089kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.